Am stari de oboseala chiar daca ma odihnesc foarte mult

07-09-2009
raduccc
Nu este medic/terapeut
raduccc
buna ziua. am si eu o problema: am 26ani si cu aproximativ 2 luni in urma am avut varicela. am stat in casa 10 zile apoi am fost la un chef si am consumat alcool. petele nu au disparut in totalitate nici pana acum dar au ramas forte putine si nu sunt foarte vizibile. de atunci si pana acum am consumat alcool cam odata, de 2 ori pe saptamana si de fiecare data petele se accentuau si se mentineau asa max 2 zile. de vreo sapt am stari de oboseala chiar daca ma odihnesc foarte mult. ar putea fii cumva simptome ale vreunei boli de ficat? va multumesc
10 comentarii
0
07-09-2009, ora 17:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Oboseala dvs. poate fi produsa si din cauza unei probleme hepatice (alcoolul va afecteaza ficatul...nu mai consumati acum cat va puteti controla)! Mergeti la medicul de familie pt a va da o trimitere catre medicul specialist. Pana atunci, consumati timp de 7 zile (succesiv) 2 cani de ceai de macese pe zi + sirop de catina!

Insanatosire grabnica;)


In speranta ca v-am putut fi de folos, cu placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
18-05-2010, ora 09:47
younika
Nu este medic/terapeut
younika
buna ziua! de aprox o luna sunt in continuu oboosita si nu mai stiu ce sa fac...nu stiu unde e cauza si ce trebuie sa fac...dorm foarte mult in speranta ca ma voi odihni si voi recapata energia dar degeaba...si la servici am starea de oboseala si daca pun capul pe o perna adorm imediat!nu am alte simptome cum ar fi dureri de cap, cefalee, stare febrila sau altele...ce poate fi?ce analize ar fi potrivite...?ma gandeam poate la niste dozarai hormonale endocrine...dar mi-am facut acum cateva luni tsh si mi-a iesit in limitele normale...nu cred sa se fi schimbat.va rog dati-mi un sfat.multumesc
0
18-05-2010, ora 19:57
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ar trebui clarificat daca exista o perioada a zilei in care te simti totusi mai bine. Deci la cat te culci si cat dormi? ideal este 22-6!
In plus, exista carbohidrati rafinati in dieta ta, prod patiserie, cola sau bauturi similare?
in cazul asta elimina-le si ia temporar un beviplex + 100-200 mg vitC/zi/

Menajeaza axa HPA, vezi profilu meu.
Mentioneaza greutatea si inaltimea, varsta!

Obiceiuri alimentare ? prea multa proteina fara verzituri, alcool, fumat etc. Adica raportu acido bazic
Daca nu ai omega3, magneziu, vitamina E sunt inerente o multime de probleme.

Cauta pe net Adrenal Fatigue poti afla mai multe detalii.
0
18-05-2010, ora 20:01
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Vezi si aici
http://forum.romedic.ro/prod/sunt_deprimata_si_vreau_un_sfat_(in_special_de_la_germont)_042469.html

http://www.selfgrowth.com/articles/adrenal_fatigue_updated_2.html
0
18-05-2010, ora 21:55
younika
Nu este medic/terapeut
younika
pai am 1.57 si 49 de kg...nu prea mananc...adica o singura masa pe zi...si aia daca nu uit...insa asta e stilul meu d eviata de mai mult timp si nu m-am mai simtit asa.aAAA...am 24 ani
0
18-05-2010, ora 22:16
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Trebuie sa intelegi ca viata omului, in ultima instanta metabolismul, se bazeaza pe acesti doi piloni : insulina si cortizol. bei racoritoare dulce, fructe stoarse, hop, pt glucoza aia folosesti mai multa insulina si in consecinta mai mult cortizol.

Mananci o data pe zi, in loc de 3 ori, cum ar fi normal, generezi si mai mult cortizol, ca altfel cum ai face gluconeogeneza din masa musculara?

Te mai enervezi, mananci anapoda si iata ca s-au cam consumat catalizatorii (B5+ vit C) pt productia de hormoni suprarenali - cortizol in primul rand, iar a doua zi dimineata nu te dai jost din pat decat remorcata.
Sau ca sa fi cat de cat ok, trebie sa dormi 10-12 ore...
Adica acrofaza, perioada de dupa trezire, nivelul de glucocorticoizi este jenant si de fapt ar trebui sa fie maxim.

Revezi linkurile puse pe topicul asta si topicul din profilul meu, cu axa HPA.
Chiar si cel cu dieta.

Valabil si pt tine tot ce s-a scris acolo.
-
Indicele de masa corporala e 19.9 - relativ ok, deci mai poti pune 2-3 kg de masa musculara (alimentatie axata pe glutamina!).
De dat jos nu!
0
18-05-2010, ora 22:23
younika
Nu este medic/terapeut
younika
muuultumesc mult!maine imi iau si rezultatele de la analize caci mi-am facut pt transaminaze la ficat si pt hbs si hcv in caz ca m-am intepat sau poate la dentist ceva...doamne fereste!multumesc acum ma uit pe ce mi-ai dat...
0
28-11-2011, ora 19:55
ioana diana
Nu este medic/terapeut
ioana diana
Buna ziua. Problea mea este ca de aproae 2 saptamani resimt o oboseala exagerata, la care se adauga o stare de nervi si agitatie de nerecunscut. Mentionez ca alaptez, fetita mea are 11 luni dar e un copil bun si cuminte, intr-adevar nu dorm noaptea incontinu, ma mai trezesc sa o alaptez cam de 2 ori pe noapte dar asta dureaza cateva minute deci problema nu cred ca vina de aici. de aprox 2 luni am renuntat la un regim alimentar bogat in carne grasimi si alte cele in favoarea unui regim usor legume, fructe supe...iarasi nu as crede ca de aici vine problema...insa eu cred ca de undeva porneste starea asta oribila...plus ca am niste cearcane oribile sub ochi pe care le simt nu numai ca le vad. Ar trebui sa imi fac niste analize medicale? e crunt sa fi toata ziua obosita nervoasa si irascibila...va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac...multmesc anticipat si va doresc toate cele bune.
0
28-11-2011, ora 20:03
ioana diana
Nu este medic/terapeut
ioana diana
am vazut la un coment mai sus ca va intereseaza inaltime, greutate. eu am 1.65, 72 kg, am slabit dupa nastere in 11 luni 20 kg, treptat as putea spune, plus ca si alaptez, nu am facut diete drastice si ate nebunii. nu consum prostii nici ca manvcare si cu atat mai putin lichide, nu beau nu fumez de aceea imi n intrebarea ce ce intampla cu mine, mai ales ca eu pot sa spun ca imi cunosc corpul binisor si sunt f atenta la semnale pe care mi le transmite. astept raspunsul de la d-voastra, multumesc inca o data.
0
08-12-2011, ora 23:51
scumpy_gaby
Nu este medic/terapeut
scumpy_gaby
aceleasi simtome le am si eu cum are doamna ioana.alaptez si fetitza, mea are 7 luni,.am 1.55 aveam 68 kg.euu la fel am slabit in 7luni app 25kg cu toate ca mananc nu ma feresc de la nimic.ceea ce fac altele tin dieta sau de genu ca sa slabeasca.asa e felu meu mai slabutza, am luat si multivitamine si multiminerale.dar totusi as vrea sa aflu dc am starea asta de oboseala, nervoasa, disconfort.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele consumului de alcool asupra performanțelor sexuale la barbați
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • 5 metode de a învinge oboseala
  • Varicela – vǎrsatul de vânt
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  •