obezitate si hipotiroidism

20-07-2008
anamaria1974
Nu este medic/terapeut
anamaria1974
anul acesta implinesc 34 de ani. De mai bine de 11 ani urmez un tratament pentru hipotiroidie, tratament care foarte bine nu mi-a facut (in sensul in care nu am slabit, dar la un moment dat cu un regim disociat dat de medic metabolismul a fost schimbat). Acum 5 ani, am intalnit o doamna doctor la aniversarea unei prietene, care a tinut sa imi spuna ca e pacat de faptul ca sunt frumoasa, pentru ca eram prea grasa (am uitat sa precizez ca pana atunci am tinut tot felul de diete, inclusiv o dieta data de medicul endocrinolog, insa fara rezultate, stagnam iar cand abandonam luam proportii peste. Intervenise un fel de consolare si de "restrictie" la anumite placeri sau activitati. Am urmat si regimul dat de d-na doctor nutritionist si am slabit in cateva luni foarte mult (34 de kg), insa la un interval foarte scurt mi s-au imbolnavit rinichii. Nu am tinut cont di am mers mai departe cu regimul si ulterior cu precautii culinare. Cinci ani a mers, pana anul trecut cand am inceput sa iau proportii si nimic nu a mai functionat. Am inceput sa ma sufoc in somn (cu atac de panica evident), si tensiunea a inceput sa imi sara pana la 20 cu 14. Am mers la cardiolog de unde am primit un tratament provizoriu, cu recomandare sa plec la Spitalul Parhon din Bucuresti. Ceea ce am si facut, insa cu mare dificultate, intrucat este foarte aglomerat si este aproape imposibil sa prinizi programare. Insa am reusit dupa saptamani intregi de insistente si telefoane. Trebuie sa recunosc ca am fost impresionata de modul cum "functioneaza" personalul si de rapiditatea cu care se executa analizele. Rezultatul a fost ucigator pentru mine "hipotiroidie pe fondul unui mecanism autoimun, polinodulara (cam 9-10 nodul de 5, 5mm), sindrom hiperanabolic, la glicemia provocata, aceasta a scazut in aproximativ 3 ore la 57. Urmez un tratament care din nou este foarte costisitor si care din nefericire nu a adus nici o imbunatatire.Ar fi trebuit sa ajung la control dar este atat de greu de ajuns incat m-am lasat pagubasa si urmez in continuare tratamentul prescris. Simt ca ma invart in jurul cozii si ca nu mai pot iesi din acest cerc vicios. Ma simt din ce in ce mai rau si faptul ca am luat in cateva luni 20-25 kg ma face sa ma izolez drept pentru care si gradul meu de anxietate este foarte mare. As dori sa aflu adresa sau sa iau legatura cu un medic specialist care are si timp pentru problemele mele si care sa poata fi accesibil, pentru ca in localitatea mea de domiciliu (galati), oricat de competenti ar fi medicii nu beneficiaza de dotarea necesara si de fiecare data ajung cu recomandare sa plec la Bucuresti, unde este foarte dificil sa "patrund" din cauza numarului mare de pacienti.
20 comentarii
0
09-06-2009, ora 16:19
Klarisse
Nu este medic/terapeut
Klarisse
Buna Anamaria,

Si eu sufar tot de hipotiroidie, am luat 10 kg intr-un an fara motive, intrucat alimentatia este corecta, fara excese. In urma vizitei la medicul endocrinolog am inceput tratament cu Euthyrox pt hipotiroidie iar pentru a scapa de kg in plus artificial acumulate mi-a recomandat LINDAXA.
Sfatul meu este sa mergi neaparat la un cabinet de endocrinologie si eventual la un nutritionist.
Curele de slabirile, dietele drastice/infometarea sunt solutii temporare dar cu efecte urate pe termen lung, de aceea incercarea de a manca sanatos (carne alba, fructe, legume, orez, paste cu sos rosu, branzeturi), un pic de miscare si foarte multa vointa. Colaborarea celor din jurul tau e foarte importanta in decizia de a scapa de kg.
Ai putea sa intri pe acest forum sa citesti despre LINDAXA dar oricum sa consulti un medic endocrinolog inainte de a incepe tratamentul.
Mult succes si sanatate!
0
21-06-2009, ora 23:17
gia_88
Nu este medic/terapeut
gia_88
Buna,
Ma numesc Geanina si am 21 de ani. In urma unui control clinic, am fost suspectata de hipotiroidie. In urma analizelor, TSH a fost gasit la o valoare medie de 2.75, insa problema a aparut la ATPO la care intervalul de referinta era de 0-60 si, in cazul meu, a fost de 1300. am obtinut un bilet de trimitere la Institutul de Endocrinologie Parhon si, ulterior, diagnosticata cu tiroidita cronica. Mi s-a prescris un pratament cu euthyrox 50 mg, un comprimat pe zi, insa nu simt nicio schimbare. Ba din contra. Simt ca ma sufoc mai des, metabolismul meu e la pamant, nu pot sa slabesc orice as face. Am 83 de kg la 1, 60 si nu mananc atatea calorii cate ar trebui zilnic pt mentinere. Am frisoane o data pe saptamana si am inteles ca hipotiroidismul ar fi de vina. Tratamentul mi se pare precar, mai ales ca perioada de proba este de 4 luni, dupa care trebuie sa repet TSH-ul.
Ce a sfatuiti sa fac?
Mi-e foarte frica sa nu apara alte complicatii pe viitor si nu ma simt bine in pielea mea. M-am ingrasat brusc, vre 20 de kg intr-o perioada de 3 luni. Am toata viata inainte si nu vreau sa pierd nimic din tinerete.
Va multumesc anticipat!
0
22-06-2009, ora 09:59
Klarisse
Nu este medic/terapeut
Klarisse
Buna Geanina,
In privinta Euthyroxului eu am inceput tratamentul cu jumatate de pastila de 25mg pentru ca din cate am inteles e destul de greu sa descoperi doza exacta de la inceput. Am luat 3 luni cate jumatate de pastila si nimic. Nici jumatate de kg nu am reusit sa dau. Cand am repetat analiza TSH imi crescuse si mai tare valoare si abia acum iau cate o pastila intreaga urmand ca in septambrie sa repet analizele. Acum ma simt mai bine si am si dat jos putin; in afara de tratamentul cu euthyrox 25 (o pastila/zi) endocrinologul mi-a dat sa iau Lindaxa 10 pentru a-mi ajuta organismul sa slabeasca si functioneaza cel putin pe partea de centimetri, hainele stau mai largi.
Sfatul meu este sa iti continui tratamentul prescris de medic iar pentru confortul tau psihic sa mai ceri o parere la alt medic endocrinolog. Pana la urma vei primi doza corecta iar organismul isi va reveni. Stiu ca e greu, dar nu trebuie sa te descurajezi.
Daca pot sa te mai ajut nu ezita sa-mi scrii.

Pupici si bafta!
Ioana
0
23-06-2009, ora 12:10
gia_88
Nu este medic/terapeut
gia_88
Multumesc Ioana!
Voiam sa te intreb daca ai avut si u frisoane in toiul verii? Lindaxa 10 se poate cumpara fara prescriptie medicala? Ce ma sfatuiesti sa fac? Sa intreb endocrinologul mai intai sau pot sa cumpar de la farmacie?

Multumesc pentru sustinere si sper sa ne fie bine amandurora. Pupici!
0
23-06-2009, ora 12:19
Klarisse
Nu este medic/terapeut
Klarisse
Geanina,
Frisoane aveam mereu si inca mai am..plus ca picioarele imi sunt in permanenta inghetate.
In privinta Lindaxei am avut o surpriza neplacuta. De cand am pus kg pe mine mi-am "insusit" si un medic cardiolog foarte bun care a facut criza de nervi cand a auzit ca iau Lindaxa. Cica distruge ficat, pancreas si dauneaza inclusiv inimii. In concluzie incepand de maine nu mai iau.
Odata prescrisa cantitatea optima de Euthyrox vom slabi de la sine prin dieta si sport, dar din ce am inteles orice pastila/picaturi de slabit sunt contraindicate:(.
M-a cam descurajat aspectul asta dar decat sa-mi declansez si alte boli mai bine o iau incet.
E foarte important sprijinul celor din jur si increderea. Kg astea nu sunt acolo din vina noastra si vor zbura cu siguranta odata ce medicatia isi va produce efectul.
Nu cumpara Lindaxa, asta te pot sfatui acum, dar poti consulta si tu niste medici (nu doar endocrinolog, poate si cardiolog, medic de familie, ginecolog, etc).

Te pup si tine-ma la curent!
Ioana
0
23-06-2009, ora 12:25
gia_88
Nu este medic/terapeut
gia_88
Tocmai ce ma uitam pe un site... Marturii ale persoanelor care folosesc. Au slabit pana la 15 kg. Am citit si prospectu.multe contraindicatii si efecte negative: depresii, ameteli etc. Plus ca am o problema si cu hipertensiunea. Nu stiu daca de speriata ce am fost de fiecare data cand mi s-a luat, sau nu. Si mama are probleme la fel ca si mine, insa mult mai complicate. Ea nu respecta medicatia, insa de cand a aflat ca iau si eu tratament, am facut o conventie si ne luam pastilele zilnic.
Ei i-a fost prescris Euthyrox de 100 mg si intr-o saptamana a slabil 6 kg... sper sa aiba si la noi efectul scontat :)

Multumesc pt sfaturi!
Pupici,
Geanina
0
05-03-2010, ora 10:26
michelle29
Nu este medic/terapeut
michelle29
Buna fetelor! Am descoperit forum-ul si am citit comentariile voastre. Si eu am trecut printr-un cosmar, dar vreau sa va spun sa nu va lasati batute. In primul rand trebuie sa va mentalizati ca aveti o boala si sa-i convingeti si pe cei din jurul vostru sa nu va mai "imbie" la bunatati-este primul pas, credeti-ma. Pentru ca voi veti slabi de 3 ori mai greu decat o persoana normala-si asta trebuie sa intelegeti ca sa nu va frustrati. A.vreau sa va spun asa de multe lucruri ca am uitat esentialul-trebuie sa va fie stabilita doza de eutirox corecta, pentru a avea o viata normala si a putea incepe orice cura de slabire supravegheata. In cazul meu, mi-am dat seama ca este corecta doza cand am inceput sa ma "desumflu", pentru ca am trecut prin momente groaznice de abdomen umflat, lipsa motivatiei de a trai, in general-si-s o fire foarte vesela, de asemenea am avut constipatii.multe, ce sa va spun ca stiti si voi. Ma rog.nu-s prea coerenta 'pentru ca am multe in minte, dar o sa va mai scriu, daca va intereseaza, desigur despre alimente indicate, etc. Sfatul meu este sa nu luati nici un fel de tratamente miraculase de slabire, pentru ca va fac mai rau. Va urez multa, multa vointa-cea mai importanta in aceasta boala, mai ales daca vrem sa ne mentinem sanatoase si slabite. Va pup
0
05-03-2010, ora 16:43
michelle29
Nu este medic/terapeut
michelle29
voiam sa spun slabute
0
07-03-2010, ora 18:52
anamaria1974
Nu este medic/terapeut
anamaria1974
revin dupa mult timp.eu am reusit sa slabesc, si reusesc in continuare dar printr-o metoda oarecum extrema. Datorita problemelor de sanatate asociate si a dezechilibrelor metabolice ajunsesem la 102 kg anul trecut in septembrie, drept pentru care am fost la cluj si mi-am pus celebrul inel in stomac. merge destul de greu slabitul ( nici nu vreau rezultate peste noapte), asa ca pana acum am dat cam 23 de kg jos.stiu ca poate e o metoda oarecum abuziva cu organismul dar este foarte buna inclusiv in schimbarea metabolismului...eu ma simt excelent:))))
0
13-03-2010, ora 00:45
mihaglo
Nu este medic/terapeut
mihaglo
FELICITARI anamaria1974!Spune-mi te rog, daca poti si vrei, unde anume in cluj ai facut operatia si care au fost costurile?Multumesc si succes pe viitor!M-as bucura foarte mult daca mi-ai raspunde.Te pup!
0
14-03-2010, ora 10:09
anamaria1974
Nu este medic/terapeut
anamaria1974
cu multa placere, m-am operat la domnul profesor Galea in cadrul clinicii de chirurgie 2. Este un om minunat pe care il placi neconditionat. Costurile fata de Bucuresti la Dr. Copaescu au fost mult mai mici. Trusa de titan a costat 2000 RON, si mi-a pus si inel ( de fapt sunt cam 2 operatii in una). Trusa de titan o cumperi de la o firma de langa spital (dar trebuie sa anunti dinainte ca sa nu ai surprize sa nu aibe pe stoc), aceste truse sunt importate din America. Inelul nu m-a costat nimic, oficial doar 2000 ron a costat operatia ( 20 milioane vechi). Daca vrei mai multe detalii ca de ex nr. de telefon al profesorului sau al firmei care importa trusele te pot ajuta dar pe o adresa privata. diferenta este ca la bucuresti operatia este laparoscopica dar la cluj este cu incizie (lucru care pe mine nu m-a deranjat caci m-am refacut foarte repede). E adevarat ca pentru chirurgia obezitatii e mult mai indicat sa faci operatia laparoscopic insa eu nu am avut 3000 de euro si pe deasupra am avut ocazia sa stau de vorba cu persoane operate de dr. profesor galea, care desi au avut incizie ulterior nu au avut probleme ( e mai greoi ca trebuie scoase firele si schimbate pansamentele). Tu hotarasti, oriunde te duci e bine sa o faci crede-ma
0
16-07-2010, ora 15:55
dieta
Nu este medic/terapeut
dieta
as vrea sa stiu la ce se refera sindromul hiperanabolic, va rog...
0
15-08-2010, ora 14:17
loredanak
Nu este medic/terapeut
loredanak
anamaria1974 imi dai mai multe informatii te rog, vreau sa merg la dr Galea cat mai repede. -, multumesc


(*modificat de administrator)
0
07-05-2011, ora 14:44
andreea.mirela
Nu este medic/terapeut
andreea.mirela
Buna ziua, ma numesc Andreea si am 21 de ani. Acum o luna am fost diagnosticata cu Hipotiroidie. Analizele mi-au iesit in felul urmator :
- T3 2, 64
- T4 0, 55 (0, 7-1, 48)
- TSH 94, 23 (0, 35-4, 94)
- Anti tiroglobulina 72, 59 (4, 11)
- Anti tpo 3, 906.45 (5, 61)

Iar rezultatul la ecografie:
Lob drept tiroidian mult marit: diamentrul longitudinal= 43mm, transversal =27mm, antero-posterior= 25mm, volum =15, 15cc, ecostructura intens neomogena, hipoecogena, reticulara prin accentuarea desenului interstitial, aspect foarte sugestiv pt process inflamator cronic.
ISTM tiroidian cu grosime=10mm, aceeasi structura intens neomogena.
Lob stang tiroidian: diametrul longitudinal= 44 mm, transversal= 21 mm, antero-posterior=29 mm, volum=14cc, aceeasi ecostructura intens neomogena, reticulara.
La examenul Dollper color, vascularizatie intens bilateral. Latero- cervical bilateral poliadenopatie, cate 3-4 ganglioni cu diametrul maxim 14 mm.
Medicul mi-a spus ca tiroida mea nu mai functioneaza absolut deloc si ori daca o operez ori daca nu e acelasi lucru. Mi-a prescris Euthyrox, trebuie sa ajung la 100, in prezent am ajuns la 75, peste 2 saptamani maresc doza la 100. Dar nu ma simt bine deloc, am niste dureri de cap insuportabile, imi amorteste mana stanga, am stari de depresie chiar cu ganduri sinucigase, nu ma simt bine deloc in corpul meu, parca nu as fi eu, nu mai ma recunosc, mi se incetoseaza vederea, abia daca mai vad... e cumplit.
De precizat ar mai fi ca am nascut acum 4 luni prin cezariana.
Si inca ceva, mama mea a fost operata de hipertiroidie dup ace m-a nascut pe mine si ia Euthyrox de 25 toata viata.
Multumesc.
0
18-06-2011, ora 11:01
Leexxa19
Nu este medic/terapeut
Leexxa19
Sper ca imi poate da cineva macar un sfat...
Acum 4 ani, cand eram in clasa a 12-a am inceput sa iu anticonceptionale (marvelone sau cv de genul) pentru probleme cu tenul. Aveam cam 47 de kilograme la 1.60 m. In 3 luni de zile m-am ingrasat 20 de kilograme. De atunci am incercat orice pentru a slabi, pastile, diete.. nimic nu functioneaza. Am 23 de ani 1.60 m si 67 de kilograme, am luat capsula de slabit (nu a avut nici un fel de efect), am tinut cred ca zeci de diete si am avut o perioada in care mancam doar fructe si salate.
Am fost la endocrinolog care mi-a zis ca tiroida e ok (desi un al doctor mi-a spus ca este de parere ca hipotiroidismul este problema). Acum am inceput sa iau din nou anticonceptionale (melleva 35, atat pentru ca sunt activa dpdv sexual dar si pentru ca am niste dureri foarte foarte puternice in fiecare luna in perioada menstruatiei). Recent am inceput sa am dureri musculare foarte puternice adesea cand ma intind dimineata sau seara... mai ales in zona gambelor).
Aparent, nu e nimic in neregula cu mine dar cred ca ceva nu e ok pentru ca nu mi se pare normal ce se intampla... de 4 ani am facut oirce, absolut orice sa revin la greutatea mea... sau macar sa am o greutate normala pentru inaltimea si varsta mea si nu reusesc prin nici un fel de metoda, nici macar temporar.
0
31-01-2012, ora 02:30
andreea dana26
Nu este medic/terapeut
andreea dana26
Am 26 de ani si in urma cu doi ani am fost diagnosticata cu hipotiroidism.Urmez tratament cu euthyrox 25 si am perioade cand ma simt f bine si perioade de depresie atunci cand tsh este marit.Eu nu m-am ingrasat deloc nici inainte de tratament nici dupa aceea.Mie mi-a cazut parul f tare si mai am perioade in care cade dar vitamina B 12 m-a ajutat sa rezolv oarecum problema.Stresul afecteaza cel mai tare tiroida, intrucat in perioadele in care ma stresez f mult tsh-ul se deregleaza.Nu mai puneti nimic la suflet si veti vedea ca o sa va simtiti mai bine.Insanatosire grabnica
0
10-02-2015, ora 12:52
Mariana_68
Nu este medic/terapeut
Mariana_68
Buna ziua. V-am citit parerile despre operatia gastric sleeve, ma intereseaza si pe mine o astfel de operatie. Puteti sa imi recomandati in Cluj un chirurg bun? Multumesc si multa sanatate..
0
19-03-2015, ora 13:48
verity
Nu este medic/terapeut
verity
Nu stiu daca ai aflat pana acum raspunsul la intrebare, insa, daca mai esti in dilema, eu iti recomand cu toata responsabilitatea (si cu detalii pe mailul privat, daca vrei) echipa doctorului Copaescu de la Spitalul Ponderas din Bucuresti. Stiu ca nu e la Cluj :), dar mai stiu si ca este singurul centru de excelenta in bariatrie din sud-estul Europei si ca eu m-am operat marti dimineata, joi am plecat acasa si luni eram deja la serviciu. Asa ca nu ai nevoie de familie sa vina in vizita la spital zile in sir sau altceva care te-ar impiedica sa te operezi la Bucuresti, la cei mai buni in treaba ast...
0
16-06-2015, ora 22:58
geta2379
Nu este medic/terapeut
geta2379
Te rog frumos, scrie-mi te rog despre ce dr e vb si unde sa merg.Multumesc
0
25-10-2018, ora 10:19
Ali Ali
Nu este medic/terapeut
Ali Ali
Buna ziua, eu sunt noua pe forum.
Am tot intrat și am citit comentariile, având în vedere că, cu un an în urmă am început să mă îngras foarte mult fără motiv( am o alimentație sănătoasă). In luna iulie, am fost diagnosticata la Cluj-Napoca cu hipotiroidism.
Am 1.72 înălțime și mă îngrășasem cu 12 kg in scurt timp ( de la 71 kg ajunsesem la 83 kg).
La recomandarea doamnei dr. am inceput tratamentul cu Euthyrox 25 mg zilnic pentru primele 6 luni, vitamina D, plus Seleniu.
Mi-a recomandat sa apelez la nutriționist.
In aproape 4 luni de la începerea tratamentului și dietei, am slăbit aproape 5 kg. ( Am momente și momente. In care slabesc, apoi mă trezesc toată umflata).
Funcționeaza încet, dar funcționează.
Foarte important e sa se urmeze cu strictețe sfatul medicului și al nutriționistului.(atenție la alimentele care nu sunt premise odată cu începerea tratamentului, pentru că anulează efectul medicamentului).
Nu e ușor, e greu, dar merita.
Multa sănătate tuturor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.