obezitate in timpul sarcinii si dupa nastere

28-01-2010
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
va rog frumos sa imi dati un sfat !
am 37 ani, si am nascut acum aproape 4 ani. inainte de sarcina 54-58 kg la 1, 67 m. in primul trimestru de sarcina am luat 18 kg si in luna a 6-a aveam 26 kg "castigate". nici pana acum nu am aflat si eu ce s-a intamplat pt ca nu am avut pe cine sa intreb . nu numai ca nu am mancat mai nimic dar in toate lunile de sarcina ( cu exceptia lunii a 4-a) am vomitat f mult, ziua si noaptea. plus reflux care ma facea sa nu pot sa stau aplecata pe spate si dormeam aproape in sezut. tot in luna a 6-a am primit diagnosticul de disgravidie si medicatie pt greturi. am avut contractii in tot timpul sarcinii, edeme in lunile 6-7.
cum poate sa fie si disgravidie si greturi si sa te ingrasi atat de mult?


tine pb mea de endocrinologie sau e vorba doar de varsta si de mostenirea genetica? acum am 82 kg si mi-e foarte greu, au aparut alte pb, cu genunchii, cu vederea, etc...si cred ca imi cedeaza toate sistemele.

a 2-a pb din perioda sarcinii a fost o infectie cu coci. am facut analize de 5 ori si in toate buletinele scria coci. pt nu stiu ce motiv, medicul care supraveghea evolutia sarcinii credea ca am candida. deci pt coci nu am facut nici un tratament iar pt candida, spalaturi cu irigatorul. probabil ca infectia a continuat si la 34 saptamani s-au rupt membranele fara sa am contractii.
la 2 ani dupa ce am nascut am mers iar la analize si au iesit cocobacili. nici vorba de candida. si va intreb, acei coci din timpul sarcinii erau deci cocobacili? ce trebuia facut si nu mi s-a spus? ar trebui sa verific daca e cumva si chlamidia?

va multumesc anticipat pt raspunsuri.
3 comentarii
0
29-01-2010, ora 21:01
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
va rog!.astept si eu o parere despre cele de mai sus!
0
01-02-2010, ora 09:26
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Sunt foarte amestecate lucrurile de care vorbesti tu.Disgravidia si edemele dau adevarat cresteri in greutate.o stiu pe pielea mea, am avut doua sarcini cu prima am luat in greutate 31 de kg cu a doua 24, deci mult peste limita admisa.Dar nu stiu de ce nu ai reusit sa revii la greutatea initiala, crede-ma se poate am reusit de doua ori.Concret ce ar fi de facut? Te duci la medicul de familie ca sa-ti dea un buletin de analize inclusiv cele endocrinologice si daca astea sunt in limite normale atunci cu vointa sunt sigura ca vei reusi.Totusi eu cred ca problema ta e si de natura psihica, citind si celelalte subiecte deschise de tine.Nu stiu ce sa zic, vb cand ai analizele dar iti spun cu certitudine un lucru.Daca vrei sa slabesti sa nu o faci pentru sotul tau sau o alta persoana ci PENTRU TINE.pentru a te simti bine in propria piele.
Ai pomenit de clamidya care este o boala cu transmitere sexuala si care poate fi asimtomatica dar sa dea probleme inflamatorii cronice asa ca daca e cazul nu strica sa faci analiza
Mult noroc si mai scrie.
0
01-02-2010, ora 15:22
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
andora, multumnesc pt raspuns si mai scriu...

da, ar fi si o pb psihica dar destul de comuna.o anxietate (poate fobie sociala ) care nu se vede de obicei in comportament ( se poate usor confunda cu timiditatea ). e adevarat ca afecteaza calitatea vietii dar nu m-a impiedicat sa functionez relativ normal ( rezultate bune la scoli, facultate, servici ) .probabil are o cauza, parintii mei au divortat cand aveam 2 ani si mama nu a vrut sa ma mai vada niciodata. fara alte pb, fara episoade psihotice..
revenind la obezitate, mi-e greu sa incerc o dieta de durata pt ca nu am fost niciodata supraponderala pana la sarcina. si mananc relativ putin dar SEARA tarziu. obicei pe care l-am avut mereu...si mai ciugulesc si ce nu vrea copilul sa manance.
analize am facut (pt tiroida, estradiol, progesteron ) dar nu am ajuns cu ele inca la parhon. un medic (cred ca de la boli interne) pe care l-am intalnit la un control pt angajare s-a uitat peste rezultate si a zis ca e usor hipotiroidism. atat stiu despre asta, trebuie sa mai fac si alte investigatii.
din ce am mai citit s-ar putea sa fie si de la lipsa de somn care duce la cresterea secretiei de cortizol si favorieaza ingrasarea. nu am insomnii, dar dorm destul de putin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: cea mai bună opțiune privind chirurgia obezității
  • Rețelele sociale ar putea ajuta în procesul de slăbire
  • Obezitatea asociată cu sărăcia este mai prevalentă la femei
  • Care sunt cele mai indicate exerciții pentru adolescenții obezi?
  • Obezitatea în sarcină
  • Dispozitivul „Full Sense”, o alternativă la intervenţiile chirurgicale pentru obezitate
  • 10 activități simple care te ajută să arzi 150 de calorii
  •