oare ma va ajuta o interventie chirurgicala???

14-11-2008
titica
Nu este medic/terapeut
titica
buna ziua, am 26 de ani si am o foarte mare problema!la varsta de 3 ani o vecina m-a tras de ureche foarte tare si m-am dus acasa plina de sange, mama m-a curatat dar de dimineata imi aparuse o galma in spatele urechii.am fost dusa la spital si operata.la varsta de 14 ani urechea respectiva a inceput sa ma doara dar nu m-am mai dus la spital, am luat doar ceva antibiotic(din ce mi-au spus ai mei parinti).cu auzul nu am avut probleme pana acum un an cand am realizat ca nu mai aud cu urechea dreapta.m-am dus la domnul doctor (pr. universitar)comsa in constanta, mi s-a facut o audiograma iar diagnosticul a fost.hipoacuzie bilaterala de transmisie.am urmat un tratament prescris de dansul dupa care mi s-au facut 3 injectii in timpan pe masa de operatie, la microscop(nu stiu exct denumirea).din pacate nici un rezultat!problema este ca am impresia ca stau din ce in ce mai prost cu auzul.daca cineva vorbeste in soapta sau mai incet am impresia ca mormaie.am fost si la audio nova si am mai facut o audiograma(vocala si fonica...cred)si mi s-a spus ca trebuie sa port aparate la ambele urechi pt ca nu am sanse sa-mi revin cu tratament sau cu operatie.la urechea stanga am 35db iar la dreapta am 60db.credeti ca am vreo sansa cu interventie chirurgicala?ma ingrozeste gandul de a purta aparate.va multumesc
2 comentarii
0
14-11-2008, ora 14:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trimite.mi audiograma completa.. cu ambele curbe( pe aer si os.) ca sa vad ce se poate face.,
Oarecum.. sa stii ca decizia de a opera o ureche sau nu.. tine de medicul ORL. care lucreaza in clinica si isi asuma responsabilitatea pentru acea interventie.
Poti merge in clinica ORL.. te internezi pentru investigatii si acolo impreuna cu medicul.. o sa decideti care soputie este mai buna pentru Dvs.
0
26-11-2008, ora 23:12
adela dan
Nu este medic/terapeut
adela dan
Eu stiu ce sa-ti spun.
In primul rand sa stii pentru totdeauna ca un om nu trebuie sa ia antibiotice (AB) singur de capul lui pentru nimic. AB se iau numai cu recomandare si reteta medicala dar si asa poate fi gresit (dat aiurea). AB sunt medicamente care distrug microbii si nu trebuie luate decat atunci cand exista diagnostic sigur de infectie care se pune numai cu ANALIZE: - analize care arata microbul si ANTIBOGRAMA care arata ce AB trebuie luat. Numai daca vezi antibiograma iei Antibioticul.
Daca esti din CONSTANTA trebuie sa stii ca la ORL trebuie sa te duci la doctorul CUROSU care este cel mai bun si e recomandat de cei mai tari specialisti din BUCURESTI. Daca cumva ajungi in BUCURESTI du-te la sectia ORL a SPITALULUI COLTEA sau eventual la prof. SARAFOLEANU de la sectia ORL a SP. SF. MARIA (bd. ION MIHALACHE - pta. 1 mai). Oricum doctorul CUROSU trebuie gasit in CONSTANTA si e f. cunoscut
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.