oare e infectie urinara sau am contactat vreun BTS?:-s | Forumul Medical ROmedic

oare e infectie urinara sau am contactat vreun BTS?:-s

12-11-2008
porcelain
Nu este medic/terapeut
porcelain
Acum cateva saptamani mi-am inceput viata sexuala si cum se intampla de obicei prima data, fara protectie.Prietenul meu m-a asigurat ca nu are nimic. Dar la cateva zile dupa ce s-a intamplat, a avut loc ceva tare ciudat :|...aveam o usoara iritatie destul de ciudata la nivelul organului genital, chiar langa periferie sa zic asa..Mi se parea ca am si o mica bubita mai pe lateral, si ma ustura cand urinam.Am inceput sa urinez destul de des si foarte putsin.Inainte sa observ iritatia am vazut ca parca mi se cojea pielea pe organ, ceva piele alba.M-a spalat de cateva ori si m-am tratat cu ceai de musetel (am stat la aburi si in ceai dupa ce se mai racea).Iritatia a disparut si bubita la fel dupa doar 2 zile:|..acum doar urinez foarte des si ma ustura cand o fac si am o stare foarte mare de oboseala.Ah am uitat sa specific ca aveam si o macarime care era mai mult noaptea dupa ce ma puneam in pat..Prima data am crezut ca e herpes genital, dar am vazut poze si nu am asa ceva:|..Dupa aceea m-am gandit la vreo infectie.Sunt foarte inspaimantata..Oare ce mi se intampla?:((((
8 comentarii
0
12-11-2008, ora 17:52
porcelain
Nu este medic/terapeut
porcelain
am uitat sa specific ca ma dor putin ovarele nu continuu, dar am momente in care ma si dor..va rog ajutati-ma :(((
0
12-11-2008, ora 17:53
porcelain
Nu este medic/terapeut
porcelain
ah da si ceva secretii vaginale cred:|... scuzati-ma dar sunt aiurit de stresata din cauza asta :(
0
12-11-2008, ora 18:23
Reaction
Nu este medic/terapeut
Reaction
Draga mea, nu te impacienta in halul asta. Ce-ai vazut alb poate fi sperma care n-a ajuns unde ar trebui, ii normal sa urinezi dupa actul sexual (ii chiar indicat), faptul ca te doare ii normal (te-a penetrat...ti-a spart ceva...deci, normal ca ai iritatii si ca doare !).

Mancarimea poate fi o ciuperca Candida, dute si fa-ti un control ginecologic, ii o boala de care sufera multe femei si care se poate trata. Ii normal sa mai ai dureri la nivelul vulvei si in vagin in timpul contactului sexual, poate nu te-a penetrat de tot sau pur si simplu tu nu esti obisnuita cu gandul de a avea "ceva in tine".

Si ca sa-ti raspund la intrebarea "Oare ce se intampla?": Bine ai venit in lumea oamenilor activi sexual, ai simptome normale care, cu timpul, vor trece.

Pe viitor: Foloseste PREZERVATIVUL ! : )
0
12-11-2008, ora 18:37
Reaction
Nu este medic/terapeut
Reaction
Citeste cu atentie tot articolul, o sa te ajute mult.
_

BOLILE CU TRANSMITERE SEXUALÄ‚ (BTS)



GENERALITÄ‚TI Ce sunt ?
Cum stii dacă ai BTS ?
Cum se poate lua o BTS ?
Cum poti preveni o BTS ?
Ce faci dacă crezi că ai o BTS ?


HIV / SIDA NEGII GENITALI
SIFILISUL LIMFOGRANULOMATOZA VENERIANÄ‚
GONOREEA (Blenoragia) CONDILOMATOZA
CANDIDOZA SCABIA
CHLAMIDIAZA PÄ‚DUCHII LATI
TRICHOMONIAZA HEPATITA A
SANCROIDUL HEPATITA B
HERPESUL GENITAL HEPATITA C




GENERALITÄ‚TI

Ce sunt ?

Bolile cu transmitere sexuală (BTS), cunoscute si sub numele de boli venerice, sunt infectii produse de microorganisme (bacterii, virusuri, ciuperci), care se iau prin contact sexual (vaginal, oral sau anal). Dintre acestea cele mai grave sunt HIV/SIDA, hepatita C si sifilisul. Alte boli sunt gonoreea (blenoragia), candidoza, chlamidiaza, trichomoniaza, sancroidul, herpesul genital, limfogranulomatoza veneriană, condilomatoza, hepatita B, epididimita, scabia, păduchii lati.

Cele mai multe dintre ele pot fi tratate, însă TOATE pot fi prevenite. Dacă nu sunt prevenite, un diagnostic la timp urmat de un tratament adecvat pot reduce posibilitatea aparitiei complicatiilor acestor boli, cum ar fi infertilitatea, riscul cancerului de col, sarcina ectopică, durerea abdominală cronică sau nasterea unor copii infectati.


Cum stii dacă ai BTS ?

O femeie trebuie să se adreseze medicului dacă prezintă:
o scurgere vaginală în cantitate mare, cu miros urât (modificat);
durere în timpul actului sexual;
pierderea unor cantităti mici de sânge după actul sexual;
usturimi si dureri la urinare;
mâncărimi sau dureri la nivelul vaginului;
aparitia unor ganglioni (noduli, umflături) în zona genitală.

Un bărbat trebuie să ceară sfatul medicului dacă prezintă:
o secretie albicioasă, cremoasă, urât mirositoare la nivelul penisului;
usturimi (arsuri) sau dureri la urinare;
răni sau diverse leziuni la nivelul penisului;
mâncărimi la nivelul penisului;
aparitia unor ganglioni în zona genitală.

ATENTIE ! Foarte multi oameni cu o BTS nu prezintă nici un semn.


Cum se poate lua o BTS ?

Se transmite prin:

· contact sexual vaginal, anal sau oral;

· contact sexual cu mai multi parteneri, care la rândul lor au alti parteneri, eventual cu o BTS;

· utilizarea acelor în comun (pentru administrarea diverselor droguri);

· transfuzii de sânge

NU se transmite prin:
- strângerea mâinii;
- îmbrătisare;
- stând de vorbă cu persoana respectivă;


Cum poti preveni o BTS ?
- utilizarea prezervativului la fiecare contact sexual;
- fidelitatea - a avea un singur partener care la rândul său nu are alti parteneri infectati sau care utilizează ace în comun;
- nu folosesti ace în comun cu alte persoane;
- abstinenta - lipsa contactului sexual.



Ce faci dacă crezi că ai o BTS ?

Dacă consideri că ai o BTS trebuie să te adresezi cât mai repede medicului. Acesta îti va indica imediat analizele de care are nevoie pentru a stabili un diagnostic în urma căruia îti va recomanda tratamentul potrivit. Te poti adresa medicului de planificare familială, medicului de familie, ginecologului sau specialistului dermatolog.

De asemenea trebuie să îti anunti toti partenerii sexuali despre boală pentru a fi si ei evaluati si tratati, altfel există riscul să te reinfectezi de la unul din ei, sau ca acestia să transmită infectia mai departe.

Tratamentul trebuie urmat de ambii parteneri în acelasi timp.


HIV / SIDA

Ce este HIV ?

HIV (Virusul Imunodeficientei Umane) este un virus care afectează sistemul imunitar, ducând astfel la scăderea rezistentei organismului în fata unor boli.


Ce este SIDA ?

SIDA (Sindromul Imunodeficientei Dobândite) este boala provocată de HIV, si se manifestă prin incapacitatea sistemului imunitar de a mai lupta cu infectiile.


Cum se transmite HIV ?

O persoană poate avea mai multi ani HIV (seropozitivă), fără să aibă nici un simptom. De aceea o persoană aparent sănăstoasă poate transmite HIV altor persoane.

HIV este secretat în fluidele organismului uman:

· secretii vaginale;

· spermă;

· sânge.

Se poate transmite prin:

· contact sexual vaginal, anal sau oral;

· orice alt contact al spermei, sângelui sau secretiilor vaginale cu gura, anusul, vaginul sau răni ori leziuni deschise (tăieturi);

· transfuziile de sânge infectat;

· folosirea în comun cu persoane infectate a acelor;

· femeia seropozitivă însărcinată poate transmite HIV fătului în timpul sarcinii, la nastere, uneori prin intermediul laptelui matern.

NU se transmite prin:

· strângere de mână ori atingere, dacă pielea nu prezintă leziuni (răni);

· sărut;

· utilizarea în comun cu persoana infectată a acelorasi alimente, veselă, haine sau grupuri sanitare;

· masturbare;

· întepături de insecte (tântari).


Cum poti preveni infectia HIV ?

· utilizarea corectă a prezervativului la fiecare contact sexual;

· fidelitatea;

· să nu se folosească în comun ace;

· abstinenta.


Oricine a avut un contact sexual s-a expus riscului de a lua HIV. El se transmite la oricare dintre noi, însă îl putem evita.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


SIFILISUL

Aceasta BTS este cauzata de o bacterie cu forma spiralata (spirochet) numita treponema. Este transmisa pe cale sexuala, dar uneori poate fi dobândita si prin transfuzie de sânge sau contact al pielii. Este transmisa prin contact sexual din cauza ranilor deschise, numite sancre, care se gasesc pe organele genitale, în gura si pe pielea din zona genitala, unde bacteria a penetrat pielea. Apar ca niste cosuri nedureroase, tari si rosiatice.

Sifilisul are trei stadii, iar primele doua se dezvolta foarte rapid.

-În primul stadiu, o rana deschisa apare în zona infectata, de obicei, cervix, vagin, rect sau alta zona genitala, iar apoi se raspândeste. Primul stadiu are loc la trei saptamâni dupa contactul sexual cu o persoana infectata si simptomele (aparitia ranilor) pot aparea de la 9 la 90 de zile dupa aceea. Ranile vor disparea dupa 2-6 saptamâni, chiar si fara tratament si numai un procent mic de femei le observa, deoarece, deseori, sunt ascunse adânc în vagin.

-Al doilea stadiu are loc oricând de la 1 saptamâna pâna la 6 luni dupa vindecarea sancrelor. Simptomele includ o eruptie, febra, dureri de gât, dureri de cap, pierderea apetitului, greata, inflamari ale ochior si caderea parului, caracteristice fiind si eruptiile pe palme si talpi. Acest stadiu poate dura de la 3 la 6luni sau chiar mai multi ani.
-Al treilea stadiu poate aparea dupa 10-20 de ani si poate degenera în boli de inima, leziuni cerebrale, leziuni ale coloanei si orbire.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


GONOREEA (Blenoragia)

Gonoreea este o infectie bacteriana extrem de contagioasa care poate fi transmisa prin sex anal, vaginal sau oral. Frecventa cazurilor de gonoree este mai ridicata la adolescentele active sexual. Infectarea poate avea loc în cervix, vagin, uretra, rect sau gât.

Deoarece 80% din infectarile cu gonoree din adolescenta produc putine simptome la femei, deseori trec neobservate. O infectie a cervixului nedetectata si netratata se poate raspândi în trompele uterine si poate produce abcese în trompe si ovare.

Simptomele gonoreei, daca exista, de obicei, apar de la 2 la 10 zile dupa expunerea la bacteria cauzatoare a bolii. La femei simptomele sunt deseori usoare sau inexistente. Când apar, simptomele initiale includ o scurgere verde sau galben-verzuie din vagin sau rect si o senzatie arzatoare sau de mâncarime în timpul urinarii.

Cele mai întâlnite simptome la barbati sunt o scurgere usoara de puroi din penis si o senzatie arzatoare sau de mâncarime în timpul urinarii.

Netratata duce la infertilitate.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


CANDIDOZA

Este cauzata de o ciuperca "candida albicans" care traieste in mod normal pe piele si pe mucoase (in gura, intestine). Daca organismul este sanatos "Candida" este tinuta sub control. In conditiile in care rezistenta organismului scade, "Candida" se poate multiplica provocand infectii in zona genitala atat la femei cat si la barbati. Deci, este o infectie care nu se transmite neaparat prin contact sexual. De exemplu, se poate declansa atunci cand: esti insarcinata, porti lenjerie de nylon sau jeans foarte stramti, iei anumite antibiotice, ai diabet. Atat femeile cat si barbatii pot avea Candidoza fara a avea vreun simptom. Daca apar, la femei semnele pot fi: - iritatie, mancarime, secretie alba vascoasa, inrosirea vulvei, durere la contactul sexual si la urinare. La barbati: - iritatie si mancarime, scurgere din uretra, durere la urinare. Semnele pot sa dispara fara tratament. Infectiile cu Candida pot fi prevenite: evita sa porti lenjerie din nylon sau pantaloni foarte stramti care nu sunt din bumbac; la menstruatie foloseste mai degraba tampoane externe decat interne; spalarea zonei genitale din fata in spate; daca stii ca un antibiotic iti declanseaza Candida spune medicului sa-ti prescrie altceva.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


CHLAMIDIAZA

Chlamydia este o bacterie care provoaca infectii ale zonei genitale si uneori ale ochilor si gatului. Chlamydia la barbati provoaca inflamarea uretrei (canalul prin care iese urina). Chlamydia se ia prin contact sexual (vaginal, anal, oral). Nu se ia din piscine/bazine de inot, sau de pe prosoape, scaune de WC, farfurii sau tacamuri, ori prin sarut sau imbratisare. Chlamydia poate sa stea in corp o perioada de timp fara sa dea bataie de cap. La femei se pot observa: secretie abundenta din vagin (pentru ca poate inflama colul uterin), durere la urinare (daca uretra e inflamata). La barbati provoaca inflamtia uretrei: arsuri la urinare, secretie alba si tulbure din penis. Dar in cele mai multe cazuri Chlamydia nu da semne decat tarziu cand boala se agraveaza. Chlamydia este una din bolile care lasate netratate, la femei si la barbati cauzeaza infectii grave care duc la infertilitate (sau sterilitate = imposibilitatea de a face copii).

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


TRICHOMONIAZA

Este o infectie cauzata de un parazit ce se afla uneori in vagin si uretra. Se ia prin contact sexual cu cineva care are trichomoniaza. ATENTIE ! Se transmite si prin lenjerie sau toalete. Simptomele apar la un interval de timp intre patru zile si trei saptamani de la contactul sexual infectant. Pot sa apara: o scurgere (din vagin sau penis) de culoare verzui-galbuie care are un miros neplacut; iritatie si mancarime in zona vaginala. Sau poti sa nu ai nici un semn. Este foarte important sa te intorci la medic dupa tratament. Medicul trebuie sa verifice daca medicamentele pe care ti le-a prescris te-au vindecat complet. Poate ca ai nevoie de un control pentru alte boli. Este posibil sa ai mai multe boli in acelasi timp si tratamentul care vindeca o boala poate sa nu aiba efect asupra alteia.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


SANCROIDUL

Aceasta BTS, cauzata de o bacterie, este mai întâlnita la persoanele care traiesc în climate tropicale. Sancroid este o boala care poate aparea la oricine care a avut contact sexual sau dermic cu o persoana infectata, chiar daca nu prezinta simptome.Majoritatea femeilor infectate cu sancroid nu prezinta simptome. Daca simptomele apar, ele, de obicei, implica aparitia unei rani mici, reliefate si dureroase, înconjurate de o margine rosie, care se dezvolta de la 3 la 7 zile dupa infectarea initiala. Ea apare, de obicei, pe vulva, pe vagin, cervix si pe interiorul coapselor.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


HERPESUL GENITAL

Herpesul genital si herpesul bucal sunt cauzate de tulpini diferite ale aceluiasi virus (virus simplex). Virusul poate trai in celulele gazdei in stare de latenta fara sa produca manifestari clinice. Semnele care apar sunt una sau mai multe vezicule mici, foarte dureroase in jurul vaginului, pe penis, sau in jurul anusului. Veziculele se sparg, continutul lor se usuca si se acopera de cruste. In infectia primara, ulceratiile pot fi prezente timp de 3 sau mai multe saptamani, dupa care dispar. Datorita faptului ca virusul ramane cantonat in organism, din cand in cand apar din nou vezicule. Veziculele sunt prezente un timp mai scurt decat cu ocazia primei infectii. Recidivele - reaparitia simptomelor - pot fi declansate de diferiti factori: menstruatie, boala febrila, tulburari digestive, stari psiho-emotionale, tratamente cu corticoizi. Nu exista tratament care sa vindece herpesul. Tratamentul poate sa amelioreze sau sa vindece simptomele. Herpesul genital poate duce la pierderea sarcinii. Testul Papanicolau este un test simplu care determina modificarile secretiei colului uterin si deci, poate preveni din timp complicatiile.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


NEGII GENITALI

Sunt excrescente mici, care apar pe piele. Sunt cauzati de un virus din grupa HPV (Human Papiloma Virus). Unele tipuri produc negii in orice regiune a corpului, iar altii numai pe organele genitale si uneori in jurul si in interiorul anusului. Acestia sunt negii genitali. Daca ai un contact sexual cu cineva care are negi genitali atunci ii poti lua si tu. Daca ai luat virusul, negii vor aparea la un interval de o saptamana sau chiar un an de la contactul infectant. Pot fi mici, plati si netezi sau mari, de culoare roz, striati. Pot sa apara izolati sau in grupuri. Pot da mancarimi si de obicei sunt nedurerosi. Adesea sunt mici sau greu de observat asa ca poti sa nici nu-i vezi. In momentul in care virusul se afla inca in organism pot provoca aparitia altor negi. Sau te poti reinfecta daca partenerul tau sau noul partener este infectat. Daca nu-i tratezi ei pot creste foarte rapid. Chiar daca au disparut du-te la un control medical. Daca esti insarcinata si vrei sa pastrezi sarcina trebuie sa-i spui medicului. Tratamentul poate afecta fatul sau poate creste riscul de avort. Se va incerca un alt tratament. S-a constatat ca femeile care au negi genitali au un risc mai mare pentru cancerul de col uterin. Testele care se fac pentru depistarea cancerului de col uterin sunt: examenul de secretie de col uterin (testul Papanicolau) si colposcopie.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


LIMFOGRANULOMATOZA VENERIANÄ‚

Boala apare sub forma unor puncte rosii, mici, de obicei nedureroase pe penis sau vulvă, evoluând apoi către abcesul ganglionilor inghinali care mai târziu se sparg lăsând în urmă o multime de orificii de drenare.

Netratată poate duce la instalarea unui blocaj în sistemul limfatic cu producerea elefantiazisului (umflarea exagerată a organelor genitale sau a membrelor inferioare).

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


CONDILOMATOZA

Se manifestă printr-o serie de formatiuni (excrescente) unice sau multiple, nedureroase, moi, de aspect conopidiform, ce apar în jurul orificiului anal, vulvar, uretrei, penisului, perineului.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


SCABIA

Este o boala deosebit de contagioasa cauzata de mici capuse care se ascund sub piele si-si depoziteaza ouale si fecalele. Rezultatul consta în cute neregulate la suprafata pielii si mâncarime agonizanta, în special noaptea.

Poate fi transmisa prin contact sexual, dar oricine care atinge cearceafuri infestate, prosoape, îmbracaminte sau mobila, se poate infecta, de asemenea.

Desi nu este o boala grava, scabia poate fi deosebit de suparatoare, si, netrata, poate persista ani întregi. Diferite creme, lotiuni si sampoane pot omorî acest parazit.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


PÄ‚DUCHII LATI (pediculosis pubis)

sunt niste paraziti de 1-4 mm. Se deosebesc de cei din parul de pe cap care nu se iau prin contact sexual (sunt specii diferite). Paduchii lati ciupesc pielea hranindu-se cu sangele din vasele capilare, provocand mici papule (basici); isi depun ouale pe parul pubian care pot sa se raspandeasca si pe asternuturi sau imbracaminte unde pot trai cateva zile. Pot supravietui o zi departe de corpul uman pe prosoape, asternuturi, imbracaminte, chiar si pe mobila.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


HEPATITA A

Hepatita A este o infectie virala foarte contagioasa a ficatului. Virusul se gaseste în materia fecala a unei persoane infectate si se poate transmite când ajunge în gura.

Cele mai multe infectii rezulta din contactul cu o persoana infectata. Contactul oacazional, la serviciu, scoala sau fabrica nu împrastie virusul.

Simptomele bolii apar repede si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pilii si a ochilor.

O persoana infectata, care nu prezinta simptome, poate transmite boala fara a sti.

Vaccinul împotriva hepatitei A exista si este extrem de eficient.

O poti contracta daca:

- Ai un partenersexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita A.

- Locuiesti cu cineva care este infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita A.

- Calatoresti prin tari în care aceasta boala este frecventa.

- Esti un barbat care are relatii sexuale cu alti barbati.

- Folosesti droguri si acele în comun.

- Locuiesti într-o comunitate cu o frecventa mare de hepatita A.

- Ai boli de ficat cronice.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


HEPATITA B.

Hepatita B este o infectie virala a ficatului care este transmisa prin folosirea drogurilor injectabile, contactul sexual sau intim cu o persoana infectata si prin expunerea la fluide umane, cum sr fi sperma, secretiile vaginale si laptele de mama.

Multi oameni care dobândesc hepatita B nu prezinta simptome, dar unii pot avea o stare asemanatoare cu cea provocata de gripa.

Semnele bolii, când e prezenta, pot aparea de la 6 saptamâni la 6 luni si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pielii si a ochilor.
O persona infectata fara semne de boala o poate împrastia fara sa stie.

Daca boala avanseaza, poate degenera într-o infectie pe termen lung, care poate duce la deteriorarea serioasa a ficatului, ciroza si cancer la ficat.

Vaccinul împotriva hepatitei B exista si este foarte efficient.

O poti contracta daca:

- Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita B.

- Daca esti expus la sânge infectat.

-Ai mai multi parteneri sexuali. -Esti un barbat care face sex cu alti barbati.

-Ti-ai injectat droguri folosind în comun acele.

-Ai tatuaje sau body piercing.

-Ai o boala cronica de ficat.

Se manifestă printr-o serie de formatiuni (excrescente) unice sau multiple, nedureroase, moi, de aspect conopidiform, ce apar în jurul orificiului anal, vulvar, uretrei, penisului, perineului.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.


HEPATITA C

Este o infectie virala a ficatului care este împrastiata prin contact direct cu sângele unei persoane infectate si poate fi transmisa sexual.

Multi oameni care capata hepatita C nu vor prezenta simptome, dar unii pot avea o slaba boala asemanatoare cu gripa, care tine câteva saptamâni.

Semnele bolii sunt: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pielii si a ochilor.

Persoanele care au mai avut infectii pot deveni purtatori si pot transmite boala altora.
Hepatita C poate cauza simptome pe termen lung de boli ce duc la deteriorarea grava a ficatului, ciroza si cancer la ficat.

ÃŽn acest moment nu exista vaccin pentru hepatita C.

O poti contracta daca:

-Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita C.

-Esti expus la sânge infectat cu hepatita C.

-Ai mai multi parteneri sexuali.

-Ti-ai injectat droguri folosind în comun acele.

-Ai tatuaje sau body piercing.

Pentru mai multe informatii sau sfaturi contactati medicul dumneavoastră de planificare familială.

_
Nu uitati, elementul cheie este PREVENTIA !
0
12-11-2008, ora 19:41
porcelain
Nu este medic/terapeut
porcelain
lol...mai oameni buni!..nu prea m-ati ajutat...astea s-au intamplat dupa.dupa kam 2 sau 3 zile de la contactul sexual..m-am spalat de atunci...sperma NU a existat!..shi arata k o piele..care am decojit-o spalandu-ma si a reaparut..nu chiar asa de multa k inainte dar a reaparut...
*mancarimi
*urinari dese si scurte cu usturime
*am avut o iritatie kre semana ku pielea de gaina doar k mult mai pronuntata shi o mica bubita alba (care au disparut in urma tratamentului ku ceai de musetsel)
*dereri de ovare
*stare de oboseala
Schimb de substanta intre mine si partenerul meu nu s-a facut...deoarece si contactul sexual a fost destul de scurt..
Deci REPET: simptomele au aparut la cateva zile dupa...
0
12-11-2008, ora 19:45
porcelain
Nu este medic/terapeut
porcelain
*scurgeri vaginale..au uitat de assta 8-|
0
13-11-2008, ora 14:26
Reaction
Nu este medic/terapeut
Reaction
In primul rand, cu placere, pentru informatile date.
In al doilea rand iti garantez ca nu te omoara NIMENI daca mergi la un control ginecologic, in al treilea rand, invata sa vorbesti mai frumos cu oamenii care incearca sa te ajute, ... am vrut doar sa te ajut... atat. Pa.
0
30-05-2009, ora 00:03
roxycutza
Nu este medic/terapeut
roxycutza
buna..am si eu o problema..nu stiu cum sa va explic dar incerc sa va fac sa intelegeti...presupun ca este un BTS dupa tot ce am citit aici...cum se manifesta..am scurgeri vaginale de culoare alb-galbuie...prima oara a curs putin..dar de atunci... incepe sa curga tot mai mult iar eu trebuie sa folosesc tampoane zilnice...cate 4-5 ca sa nu ma ud.. este asa ca o mucoasa...nu stiu cum sa va explic:(..mi se intampla chestia asta de vreo 2 ani de zile..dar imi e rusine sa ma duc la doctor:(..nu stiu ce sa fac..astept un sfat...multumesc'!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.