nu stiu ce se intampla cu mine: cum atipesc cum imi tresare stomacul

18-12-2013
santi
Nu este medic/terapeut
santi
de 3 nopti nu pot dormi
cum atipesc putin cum imi tresare stomacul, simt ca un fior si imi zvacneste cum atipesc putin si asa o tin toata noaptea.
se intampla sa maii mi zvacneasca si mama sau piciorul dar cel mai des stomacul
sunt deprimata, nedormita si nu stiu ce sa fac.
daca merg la doctor o sa mi dea un tratament cu benzidiazepine si imi este frica de ele, sa trec singura peste starile astea incerc dar nu stiu daca o sa reusesc fara odihna.
a mai trecut cineva prin asa ceva si daca da cum a reusit sa scape, eu prezint simptomele de 3 nopti, urmeaza a 4 si imi este frica, am ajuns sa urasc seara de frica somnului si tresaririlor
astept un raspuns
5 comentarii
0
19-12-2013, ora 12:31
CristianCristian12
Nu este medic/terapeut
CristianCristian12
Si ce daca tresari ? Tresari si te pui inapoi, tresari si te pui inapoi, tu nu ai nimic somatic doar ca iti faci ganduri singura, ai putea sa iesi "in lume" cu prietenii, sa te obosesti,

Si gandeste in felul urmator : cand mananc, mananc. Cand dorm, dorm, cand respir, respir.


Nu dormi si te gandi, gandesti prea mult. concentrreazate pe frecventa respiratiilor tale pana adormi, Chiar daca tresari nu are ce sa ti se intample dpdv fizic, .

Nu dormi noaptea, dormi ziua e tot aia. si STATUL e o forma de odihna,
0
19-12-2013, ora 21:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ santi

Sunt sigura ca ai niste xanax pe acasa. Ia 0, 25 numai la nevoie ca o sa iti treaca. Pentru tresariri.

Verifica si daca scapi de insomnie in momentul in care nu mai ai tresaririle.

Daca nu scapi de insomnie, mergi sa te vada un medic.

Sunt foarte urate tresaririle. Am avut si eu. Am scapat cu xanax si m-am uns in locul respectiv cu ulei de la candela Sfantului Nectarie - Manastirea Radu Voda din Bucuresti.

Benzodiazepinele nu iti fac rau atat timp cat le iei ca in prospect. Sunt unele dintre cele mai bune medicamente.
0
19-12-2013, ora 21:58
santi
Nu este medic/terapeut
santi
buna seara si va multumesc pentru mesaje si incurajari
azi noapte, dupa 3 nopti nedormite am avut in sfarsit o noapte de somn, de la 1 la 8 dimineata, nu stiu daca am mai tresarit, oricum nu le ammai simtit, azi in schimb in timpul zilei am mai simtit cum mi se contracta stomacul si am avut o slabiciune in picioare.
totul porneste de la mine, sunt constienta ca gandesc prea mult si imi fac rau, ma panichez prea repede cand este vorba de sanatate, citesc pe net despre simptome, fac asocieri ma regasesc in diferite simptome si stau stresata.
nu am xanax in casa, eu nu am vrut sa iau nici un distonocalm la insistentele sotului cand nu puteam dormi de la tresariri.

Dar vreau sa termin cu prostiile si sa incerc sa mi revin, toata familia ma sustine si sfatuieste, nu am prob grave de sanatate, am facut destule investigatii, nu am datorii, am un serviciu stabil, nu am motive sa fiu stresata si cu toate astea in ultimele 4 luni am tinut o din simptome in simptome si din ganduri in ganduri dar vreau sa incetez, trebuie ca altfel jung sa ma imbonlavesc singura.
Cand simt ca nu mai pot de agitatie pe care mare parte mi o induc singura o sa fac sport, sa alerg pe banda pana nu mai pot, o sa ascult muzica, o sa dansez singura in casa, nu o sa mai bag in seama orice durere si o sa renunt la a cauta pe net simptome, daca ar fivrodata sa sufar de ceva grav as muri inainte de frica.
Nu maimerg la culcare decat cand simt ca nu mi pot de somn, decat sa stau in pat sa mi fac ganduri ca nu adorm.
O sa mai am nevoie de incurajarile voastre pentru ca petrec destul de mult timp singura si nu am cu cine sa discut si asa ma bucur cand vad ca cineva este interesat de problemele mele, imi da sfaturi, imispune despre cum a reusit sa scape de probleme.

nu sufar de insomie, nu am dormit 3 nopti de la tresariri si de la faptul ca le am bagat in seama, am dormit azi noapte dupa atata oboseala acumulata
0
20-12-2013, ora 22:47
santi
Nu este medic/terapeut
santi
aztazi am avut prima sedinta de psihoterapie, teapeutul mi a spus ca sufar de anxietate
simptomele pe care la prezint sunt contractii involuntare ale musculaturii stomacului in special, simt contractiile si ziua si noaptea, si chiar observ cum se contracta stomacul, nu ma pot odihni din cauza spasmelor care ma trezesc mereu.

al simptom mai sunt frica ca nu stiu ce se intampla cu mine, iau de 2 zile magnrziu ci ca cu d3 si mi a recomandat terapeuta sedocalm 2 pastile inainte de culcare si exercitii de respratie abdomiala petru relaxare, mi a spus ca o sa mi dispara contractiile cand o sa elmin stresul si anxietatea.
daca nu reusesc prin tratamentul homeopat o sa trec si pe alopat dar sper sa reusesc dupa cateva sedinte.

eu nu cred ca sufar de atacuri de panica pt ca nu am alte simptome, mai s a intalnit cineva cu asa simptome, contractii si tresari in special la nivelul stomacului?
si ce parere aveti de sedocalm?
0
22-12-2013, ora 00:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ santi

Mergi sa te vada un medic si nu mai prelungi chinul gratuit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  • 10 recomandări pentru un stomac sănătos
  •