nu slabesc? ma angras...

14-07-2015
metukaseli_61
Nu este medic/terapeut
metukaseli_61
Am 54 ani stiu ca an perioada asta metabolismul nu mai functioneaza ca anainte, dar ancerc sa am grija ce mananc si sa mananc alimente care ajuta la slabire: ceai verde ananas, varza cruda-salataet. plus ca am grija an prealabi sa nu mananc ce angraja si totusi kilogramele urca. Nu stiu ce se intimpla ? Recunosc sant o lenesa prea multa miscare nu fac...Nu vreau sa ma deformez cel mai mult s-a depus in jurul coapselor, soldului, burtii.Va rog daca puteti sa ma informati ce as putea sa fac din timp. Multumesc.
5 comentarii
0
16-07-2015, ora 19:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un cabinet de nutritie sa va dea o dieta.
0
17-07-2015, ora 22:27
lachriss
lachriss
Buna ziua. O dieta corespunzatoare trebuie neaparat asociata cu cresterea nivelului de activitate fizica (cel putin 45 min - 1 ora/zi). Altfel, rezultatele vor fi mediocre.
0
21-07-2015, ora 14:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Reduceti painea si dulciurile aproape complet si incepeti sa slabiti.
0
31-07-2015, ora 13:31
stefaniamarincoiu
Nu este medic/terapeut
stefaniamarincoiu
doamna va recomand cura de cafea verde. are aicd clorogenic care ajuta la reducerea senzatiei de foame. eu am slabit aproape 20 de kg in 2 luni. acum doar ma mentin rpin consumul zilnic de cafea verde recomandata de tatiana de la vreauin.club (vizitati blogul ei)
0
03-05-2016, ora 13:59
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

O alimentatie predominant vegetala (fructe, legume, leguminoase, cereale integrale consumate cu moderatie), alaturi de surse proteice de calitate (oua, lactate, carne slaba, organe, peste- portii rezonabile 100-150g), de o hidratare corespunzatoare si activitate fizica regulata (cel putin 30 de minute de efort fizic de intensitate moderata: plimbare, mers alert, activitati casnice, gradinarit) sunt componentele unui stil de viata sanatos care, impreuna ar putea ajuta la mentinerea unei greutati corporale adecvate.

Pentru mai multe informatii vizavi de personalizarea planului alimentar in functie de carcateristicile individuale, timpul si gradul dvs. de motivatie consultati un specialist in nutritie (medic nutritonist, nutritionist dietetician).

Renuntarea la paine nu reprezinta o solutie, ci reducerea cantitatii acesteia conform recomandarilor nutritionale si necesarului dvs. caloric (1 felie de paine ar trebui sa cantareasca in medie 20-30 g, maxim 50 daca este integrala). Excesul constituie problema, insa in cantitati moderate painea intermediara sau integrala aduce un aport considerabili de fibre si nutrienti (vitamine, minerale).

Limitarea consumului de dulciuri (maxim 450 de calorii provenite din dulciuri concentrate pe saptamana) poate fi utila in procesul de scadere si mentinere a greutatii. In acest scop puteti consuma 2 patratele de ciolocata neagra (>70% cacao) sau un fruct pentru a va satisface pofta de dulce fara a creste numarul de calorii consumate.

De asemenea, reduceti consumul de bauturi indulcite din comert (sucuri cu acid, sucuri cu arome sau de fructe) si de bauturi alcoolice, daca este nevoie.

Mesele regulate si socializarea la masa de cate ori este posibil va pot ajuta pentru a va regla cantitatea de alimente consumate (consumati imbucaturi mici de alimente, mestecate corespunzator si fiti atenta la momentul in care apare senzatia de satietate).

Fiti precauta in privinta utilizarii suplimentelor pentru slabit. Ingredientele continute de acestea nu sunt standardizate sau verificate si pot contine o serie de substante active care ar putea fi daunatoare organismului. Daca acestea au functionat la o persoana, acest lucru nu garanteaza ca este potrivit pentru dvs.

Mai mult decat atat, substantele active care se presupune ca ar produce slabirea nu sunt, de regula, in concentratiile corespunzatoare pentru a produce efectul asteptat. Prin urmare administrarea acestora ar putea sa nu aiba rezultate, iar daca intr-adevar acestea se pot observa, sa nu fie pe termen lung.

Aveti grija de sanatatea dvs. inainte de toate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.