nu scapa de tuse

03-06-2008
floryna
Nu este medic/terapeut
floryna
BAietelul meu are 3 anisori si de 2 luni nu scapa de tuse. Febra nu face. Medicul mi-a dat sirop: humex, mucosin, mucosoilvan apoi ventolin. Numai dupa ce i-am dat ventolin s- ama i calmat tusea. Apoi am intrerupt si dupa 3 zile iar a inceput sa tuseasca. L-a plamani a zis ca nun are numic.
Tusea este cu flegma si tuseste pana se rupe si vomita. Acum tuseste numai noaptea.
Domnul doctor a zis sa nu fie asm alergic insa il pune pe ganduri faptul ca tusea este cu flegma si secretiile nazale sunt groase si galbene.
Poate cineva sa ma ajute. Nu stiu ce sa mai fac
12 comentarii
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Ar fi utile cateva analize cum ar fi Imunoglobulinele E si hemoleucograma pentru a vedea daca nu este alergic, plus un examen coproparazitologic. De asemenea, poate fi vorba si de un reflux acid de la nivelul stomacului care determina la copii tuse iritativa nocturna si care se trateaza cu Omperazol 1 luna plus Debridat si regim fara sucuri acidulate, prajeli, ciocolata, etc.
Daca e tuse in context alergic se poate face tratament cu Flixotide spray sau cu Singulair minim 3 luni.
In ultimainstanta, daca nu acestea sunt cauzele, sepoate face analizapentru mucoviscidoza care se poate face in spitalele de pediatrie.
0
02-08-2008, ora 00:00
diacolesiu
Nu este medic/terapeut
diacolesiu
incercati medicina homeopata...chiar da rezultate.Am fost exact in aceeasi situatie cu baietelul meu timp de 5 luni pina am ajuns, din intimplare, la un medic in italia.DUPA PRIMA DOZA DE PASTILUTE GEN OSCILOCOCCILUL (DAR NU ERA OSCILOCOCCILULM) a eliminat pe toate caile flegma iar dupa un tratament de numai 14 zile copilul meu nu a mai avut nimic.Acum sunt la servici dar cind ajung acasa am sa ma uit de numele siropului si al pastilelor si in caz ca le gasec am sa vi le fac, cunoscute.Medicina homeopata este chiar mult mai buna si mult mai sigura cu efecte secundare inexistente.
0
20-08-2008, ora 00:00
floryna
Nu este medic/terapeut
floryna
va multumesc mult pentru raspuns.
Intre timp am ajuns la o doamna doctor de la TBC nu i-a facut analiza dar a zis ca e rinita alergica si a inceput din 25 iunie tratamentul cu singuler si XYZal si Eurospal cand ii curge nasul si e racit.. O saptamana a fost bine apoi a avut rubeola si iar a tusit noaptea rau de tot. Dupa ce i-a trecut rubeola a fost bine un timp apoi a racit iar ii curge nasul si tuseste dar i-am dat Eurospal si in 2 zile i-a trecut tusa chiar daca ii curge nasul in continuare. Mergem inainte cu tratamentul pt. alergii. Oricum e mai bine decat inainte cand nu era sub tratament.
E foarte alergic, mereu ii iasa ceva pe piele, a avut si enterocolita virala, parca tote se abat asupra lui.
Multrumesc pt. orice sfat profesional.
0
19-03-2012, ora 17:05
alexia sandu
Nu este medic/terapeut
alexia sandu
pt diacolesiu. ce anume medicament homeopat ati dat baietelului dv? Eu merg cu trat homeopat pt intarirea imunitatii de un an si ceva, dar acum a racit f rau, un pic si pulmonar si am dat antibiotic. Acum tuseste f rau, nu rupe, nu face febra.Maine merg la control. Multumesc.
0
23-03-2012, ora 11:22
simo_blaga
Nu este medic/terapeut
simo_blaga
floryna, eu pentru piciul meu am folosit fluimucil sirop 2% cand a avut tuse productiva. asa ne-a recomandat pediatrul atunci si a fost foarte eficient.
acum...cel mai bine e sa urmezi sfatul medicului care l-a consultat...dar il poti intreba eventual daca ar merge si cu fluimucil ca tratament...nu de alta, dar este ieftin in comparatie cu alte siropuri...are gust bun si e si foarte eficient dupa parerea mea :)
sanatate multa!
0
14-03-2013, ora 11:58
irina_bibisor
Nu este medic/terapeut
irina_bibisor
buna ziua am un baietel de 2 ani si tuseste cu flegma ce as putea sa i dau iam dat bisolvan dar nu ia trecut
0
12-05-2013, ora 17:27
rareselu
Nu este medic/terapeut
rareselu
buna ziua, baiatul meu are varsta de 5 ani.in ultimele luni a racit cam des comparativ cu ani precedenti.luna trecuta ni sa spus ca a fost putin atins la plamani.tratamentula fost cefort injectabil plus flixotide nebulizari, eurospal timp de 7 zile.mentionez ca inainte de cefort a avut un antibiotic sirop dar dupa 3-4 zile el tot facea febra.dupa terminarea tratamentului a fost bine dar dupa o saptamana de gradinita am luato de la capat cu antibiotic zinat=sirop de tuse =ketof si povestea s-a repetat.inainte de paste a inceput iar sa tuseasca fara a face febra am mers la medic si i sa dat eurospal, paxeladin, ketof si nebulizari cu ventolin, dupa 4-5 zile nesimtind nici o inbunatatire am fost la pediatru care nea pus de am facut raze la plamani rezultatul fiind..desen interstitialaccentuat difuz, predominent hilio-bazal bilateral...cord normal...tratamentul fiind lekoklar, erdomed, ketof plus ca nae dat sa incepem inlocuitorul la singuler si flixotide nebules, tinand cond ca in ultimul timp episoadele de raceala au fost dese as dori un sfat din partea dvs.medicul pediatru a spus ca nu ii gaseste un semn pe manuta al unui vaccin din maternitate care ari fi trebuit refacut la 6 luni.
0
16-05-2013, ora 00:41
crista80
Nu este medic/terapeut
crista80
Baietelul meu are 3 ani jumătate si din când in când tuseste doar pe timpul nopţii si parca are multă salva sau flegma in gura. Eu locuiesc in Londra si am fost la doctorul de familie pt ca aici e foarte greu sa fii trimis la un specialist, atâta timp cât medicii de familie se cred atotstiutori. Medicul mi-a spus ca are amigdale Martie si din cauza asta tuseste si mi-a spus ca cel mai bun medicament pt tuse e mierea de albine. Nu ştiu ce sa mai fac, tuseste de 5 nopţi si nu ne putem odihni nici noi, nici el. Eu cred ca are si vegetatii adenoide pt ca vad nişte crescaturi rozii in nasuc si uneori îl vad dormind cu gurita deschisă. Va rog sa îmi daţi si mie un sfat, menţionat ca aici nu am nicio şansa sa obţin vreun medicament in afara de patacetamol. Va multumesc.
0
15-10-2013, ora 13:32
marina7
Nu este medic/terapeut
marina7
buna ziua,

baietelul meu de 5 ani si 10 luni a fost diagnosticat in decembrie 2012 cu astm bronsic pe fondul unor bronsiolite. am efectuat mai multe analize si s-a stabilit un tratament cu ventolin, flixotide, singulaire. tratamentul cu mici variatii ale dozelor a durat pana in iunie 2013. starea lui de sanatate a fost f buna pe parcursul anotimpului cald, dar in prezent au revenit simptomele, adica mai ales tusea atat d suparatoare si ziua si noaptea. e posibil ca intreruperea tratamentului cu Singulaire sa fi favorizat exacerbarea tusei in momentul contactarii virozei de acum?
va multumesc!
1
08-02-2016, ora 01:16
sandaF
Nu este medic/terapeut
sandaF
Eu folosesc siropul Prospan, pentru copil de 10 luni la recomandarea medicului si mi se pare eficient pana acum. M-ar interesa daca imi puteti recomanda ceva pentru imunitate.Multumesc
0
31-03-2016, ora 08:08
Lara24
Nu este medic/terapeut
Lara24
Bună ziua. Am oferită de 4 ani și 10 luni care din februarie o tine tot dintr-o răceală, tuse, roșu în gât, bronșită si acum ne curge nasul si ar da să tușească iarăsi. Nu mai stiu ce să-i fac medicul îmi dă câte un pomelnic dar mie teama să-i dau așa multe, ceclor, ibuprofen, biorinil, ketof, robitusin
0
13-07-2016, ora 23:28
Puki
Nu este medic/terapeut
Puki
Încercați să treceți pe medicina naturista da mai târziu rezultate dar este mai bună.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •