nu ma pot opri din plans

05-12-2012
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
ma simt foarte rau. nu ma pot opri din plans. mi s-au umflat ochii rau si ma dor. am mers in trecut la psihiatru dar medicamentele date mi-au facut foarte mult rau. am schimbat medicul psihiatru dar degeaba. din cauza xanaxului m-am ingrasat 13 kg in 2 saptamani, serliftul l-am vomat. am renuntat la tratamentele psihiatrice pentru ca mi-au facut mult rau. de multe ori cand plang mi se inclesteaza toti muschii din corp si nici sa merg nu mai pot decat foarte greu.alteori ma dor oasele cand plang si nu ma pot opri.nu pot memora, nu ma pot concentra, am pierderi de memorie.am incercat si alte pastile din plante dar alea nu au avut nici un efect. nu pot dormi noaptea, am atacuri de panica. am devenit foarte pesimista si fricoasa.ma simt foarte singura. la serviciu colegii ma marginalizeaza. m-a intrebat odata cineva daca se mai poarta urat cu mine colegii mei. parintii mei nu ma inteleg si nu ma sustin. m-am saturat de atatia oameni rai.nu stiu ce sa mai fac sa ma opresc din plans si sa imi revin. odata era sa-mi pierd cunostinta si sa cad jos de la atata plans.uneori am ameteli, de obicei cand sunt foarte nervoasa.
16 comentarii
0
05-12-2012, ora 20:08
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
am uitat sa spun ca mi-am pierdut libidoul si am devenit mizantropa.
0
05-12-2012, ora 20:36
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
trebuie sa te calmezi, starile astea le am si eu exact ca si tine.ma simpt rau mereu, ameteli, stare de frik, noaptea mie frik sa dorm si stau si ma gand numai la prostii, cand adorm visez numai urat, toata ziua simpt o frik ca si cum ar urma sa se intample ceva etc sunt multe simtome pe care incerc sa le uit, sa cred ca nu le am desi sunt zilnic in interiorul meu.de plans ma apuk plansul mereu si cand incep greu ma mai opresc dar dupaia oricum ma simpt mai bine.de ingrasat m-am ingrasat si eu dar nu din cauza tratamentului ptr ca ink nu am fost la vreun specialist ci din cauza starilor amestecate cu depresia si eu imi gasesm alinarea in dulciuri, acum sunt la regim si vad ca merge.in parinti la fel nu gasesc mare sprinjin, si imi spun mereu pe un ton mai ridicat sa nu ma mai gand la astea sa numai citesc atatea prostii pe net etc, de park eu nu a-si vrea sa fiu bine, sa fiu cea de dinainte.de mine e mai rau ca atacurile de panik au inceput cu o sapt sa vin sa lucrez in starinatate, am apucat sa fac doar niste analize, si aici ma aflu singura nu am absolut pe nimeni langa mine, sunt printe straini, stau numai prin casa etc.e forte greu, consider ca sunt la o grea incercare acum si sper sa reusesc sa trec peste toate, sa redevin cea care eram inainte fara frik la ziua de maine si cu gand pozitive legate de viitor.daca vrei s avb cu ineva care te intelege si stie prin ce treci ma gasesti - mie imi face foarte bine cand vb cu cineva si o intreb cum se simte azi, ne incurajam reciproc si stiu ca nu-s sg.sanatate
0
05-12-2012, ora 20:49
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
vorbim pe mess.
0
05-12-2012, ora 22:09
serban_bogdan
Nu este medic/terapeut
serban_bogdan
Adaugati-ma si pe mine la micul vostru grup. Am si eu aceleasi simptome. -*. Multumesc


(*modificat de admin)
0
05-12-2012, ora 23:15
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
partea urata a bolii mele este nervozitatea. ma enervez din orice.
0
06-12-2012, ora 01:27
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, observ că lucrurile ajung la extrem şi vă vine greu să le controlaţi. Sentimentul de autodepreciere, insatisfacţia cu viaţa sau distanţa socială sunt factori care vă afectează, iar insomnia creşte iritabilitatea şi sensibilitatea generală pentru gânduri pesimiste.
Acum, chiar dacă pare dificil, există mai multe lucruri de făcut. Contactaţi un psiholog, dar preventiv, în general eu recomand următoarele:
-Comunicaţi mai mult cu persoanele apropiate,
-Gândiţi-vă cu optimism la viitor,
-căutaţi soluţiile pentru problemele dvs,
-realizaţi lucruri plăcute când sunteţi tensionată,
-practicaţi exerciţii de relaxare.
0
06-12-2012, ora 01:36
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
din pacate comunicarea este foarte dificila pentru ca am devenit nervoasa si ma cert mai mereu cu persoanele apropiate care refuza sa-si recunoasca vina.cum sa devin optimista cand eu sunt uneori pesimista si alteori euforica? sunt momente cand ma simt bine, dar la cea mai mica neregula se naruie toata linistea mea.mi-a spus un psiholog ca am afectiune bipolara. adica am episoade de depresie majora si momente cand nu am nimic.ma tem ca intr-o buna zi o sa mi se traga moartea de la un episod din asta de depresie pentru ca nu pot controla depresia.nu imi pot controla creierul si SNC cand cad in depresie.
0
06-12-2012, ora 15:06
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna a 2 nu mai fi trista are cine sa te sustina
poate ai citit si povestea mea dupa acest forum
eu sunt alaturi de tine si de vrei sa vb-*
sa vb ok ?



(*modificat de admin)
0
06-12-2012, ora 17:57
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Ceilalţi trebuie să-şi recunoască vina? Sunt ei întru-totul responsabili de reacţiile tale? Acest lucru te mulţumeşte? Cum altfel s-ar putea proceda?
"uneori" eşti linistită, fericită şi poţi face alte lucruri care te mulţumesc. Fericirea se construieşte pas cu pas, chiar şi prin suferinţă - observă dorinţele. Caută lucrurile pentru care poţi fii recunoscătoare.
Nu cred că este vorba chiar de o tulburare bipolară. Depresia presupune un demers lung de intervenţie, dar te pot ajuta dacă doreşti.

Numai bine.
0
06-12-2012, ora 20:59
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
Domnule psiholog, cum ma puteti ajuta? nu stiu daca este afectiune bipolara, dar boli psihosomatice sunt sigur.
0
07-12-2012, ora 10:12
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
mai citesc cand am timp revista Psychologies. v-o recomand si voua.este destul de utila.
0
08-12-2012, ora 21:20
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Ne putem auzi telefonic pentru o evaluare, iar daca este cazul va propun o terapie online. În scris este mai complicat fiindcă problemele sunt complexe.
0
09-12-2012, ora 13:41
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
as avea o intrebare. dr. psihiatru Cristian Andrei a spus odata la televizor ca e de preferat ca persoanele de sex feminin sa aiba un psihoterapeut tot de sex feminin. probabil pt. ca o femeie intelege mai bine o alta femeie, nu stiu, sau poate pt. ca barbatii nu stiu cum este sa fii femeie. sunteti de acord cu ce a spus? argumentati raspunsul.
0
09-12-2012, ora 23:40
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Nu consider că sexul terapeutului contează. Un terapeut bun poate câştiga încrederea pacienţilor săi indiferent de gen.

Înţelegerea reciprocă este bazată pe împărtăşirea punctului de vedere, dar niciodată ca terapeuţi nu putem afirma că înţelegem pacientul în condiţii de criză sau în situaţii precare extrem de rar întâlnite, pentru că uneori nu avem experienţa de viaţă necesară.

Diferenţa de sexe poate creşte chiar motivaţia şi susţine relaţia terapeutică. În plus, oricine se simte mai bine atunci când abilităţile îi sunt apreciate de către sexul opus.

Femeile trebuie să primească consiliere psihologică din partea unei femei în general când trauma a fost cauzată de către un bărbat (viol sau violenţă domestică).

Singurul efect "advers" constă în relaţia de ataşament, dacă pacientul se îndrăgosteşte de terapeut atunci efectul terapeutic este ameninţat. Dar şi în aceste condiţii lucrurile pot fi îndreptate şi chiar se poate produce o experienţă de învăţare foarte utilă.
0
11-12-2012, ora 21:22
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
nu stiam toate astea. multumesc pentru raspunsuri.
0
11-12-2012, ora 23:09
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Oricand, cu placere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce lăcrimez atât de ușor și ce pot să fac să nu-mi mai curgă ochii?
  • Te deranjează că îți curg lacrimile ușor? Soluții pentru lăcrimarea excesivă
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Lăcrimarea ochilor - a unuia sau a ambilor ochi
  •