nu-mi dau seama de ce anume sufar

04-09-2009
zambiluta
Nu este medic/terapeut
zambiluta
La 17 ani am facut prima criza de lumbago, pe care am tratat-o cu indiferenta pana mi-a anchilozat piciorul(dr).Dupa aprox.15 ani am facut-o pe urmatoarea pe care am tratat-o "babeste".Ultimele douale-am facut anul trecut, la interval de o luna si ceva.Am luat antiinflamatorii, decontracturante si am facut 5 sedinte de fizioterapie(din 8 recomandate de medic).Ca multora care lucreaza in sanatate, nu imi place sa stau pe la usa doctorilor si nu apelez la ei decat atunci cand nu ma descurc singura.Acum nu ma descurc:desi anul acesta nu am facut nici o criza de lumbago, am o problema cu membrul inf. dr.: a aparut parestezia in fesa, sold si pe marginea externa a coapsei, uneori si pe gamba, tot pe partea externa.Ceea ce simt nu seamana cu nimic din ce am invatat la scoala!Merg, ma pot apleca, nu ma doare, simt doar o amorteala care ma deranjeaza prin insasi faptul ca exista.Am uitat sa spun ca aceasta amorteala aparea ocazional dar de aprox. o saptamana a devenit permanenta si nu-mi dau seama din ce motiv.Si o alta problema ar fi ca, uneori cand ma asez in pat, pe partea dreapta, am senzatia ca ma doare "carnea" de pe sold si de pe coapsa.Daca stau intinsa in pat pe spate am o senzatie de discimfort si daca nu imi schimb pozitia incepe sa ma doara soldul dr.Si trebuie sa mai spun ca durerea si discomfortul pornesc dintr-o zona pe care as situa-o la jum. art.sacroiliace dr. iar cand stau mult in picioare, incepe sa ma doara in art. coxo-femurala si in art. genunchiului dr.
7 comentarii
0
04-09-2009, ora 17:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Incercati o consultatie la un medic homeopat.. Astfel de simptome sunt cunoscute in homeopatie.
0
04-09-2009, ora 23:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Va recomand apiterapia, consultati un api-fitoterapeut!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
05-09-2009, ora 00:54
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Desigur ca puteti incerca orice fel de terapie, oricat de putin conventionala sau bizara ar putea parea aceasta la un moment dat.Cred insa ca inainte de orice tratament, trebuie sa ai un diagnostic, ca sa stii ce anume tratezi, apoi te poti hotari cum anume tratezi.
Pentru acest motiv si deoarece exista mai multe afectiuni care pot da aceasta simptomatologie, va sfatuiesc sa faceti de urgenta urmatoarele demersuri:
- un set de analize din care sa nu lipseasca proteina C reactiva, uree, creatinina si acidul uric;
- radiografie de coloana dorsala si lombara fata si profil;
- RMN coloana lombara
- examen ortopedic cu aceste date
- in plus, examen chirurgical (nu stiu daca aveti apendicul scos; uneori are pozitii vicioase care dau dureri posterioare, nu abdominale); ex. ginecologic; ex. neurologic;
Cu analizele si imagistica solicitata mai sus as avea posibilitatea unei indrumari ulterioare, daca considerati util sa ne mai contactati.
Descrierea Dvs ar putea sugera o problema a coloanei survenita in tinerete si agravata in timp, insa fara cele solicitate mai sus imi este greu sa ma pronunt.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
07-09-2009, ora 18:46
zambiluta
Nu este medic/terapeut
zambiluta
Multumesc celor care mi-au raspuns pana acum.La mine in Piatra-Neamt, nu cunosc si nici nu am auzit de niciun medic homeopat si nici de cineva care sa se priceapa la apiterapie!Am vrut anul trecut sa incerc acupunctura dar medicul la care m-am programat m-a dezamagit din prima zi prin faptul ca nu s-a prezentat la cabinet si eu l-am asteptat 1/2 de ora.Fireste ca nu mi-am mai facut alta programare.Nu-mi ramane decat sa urmez sfatul domnului Dr.Marius enesc si sa ma prezint la un medic.Ma gandisem si eu sa consult un neurolog si sa fac un examen prin RM al coloanei lombare.Radiografii am facut acum 2 ani si nu spuneau mare lucru-o scolioza dorsala (din copilarie probabil, de la carat ghiozdanul si pozitie vicioasa in banca), o usoara rotatie in ax a corpilor vertebrali lombari, datorata mai mult ca sigur contacturii musculare(pentru ca eram in puseu dureros) si usoara rotatie a capului femural datorat cred tot contacturii musculare(le-am facut in ortostatism)La momentul respectiv nu-mi amortea piciorul ci aveam o durere usoara dar sacaitoare ce cobora pana la jumatatea coapsei, pe partea anterioara(pe traiectul cruralului cred)I-am spus medicului neurochirurg de la noi si mi-a raspuns asa:iei vitamina E "a -la-longue", antiinflamatorii si decontracturante la durere, si daca durerea va cobora mai jos, sa te investighezi serios"Vitamina E am luat constant aprox. un an dupa care am luat o pauza.Lunga.Probabil se gandea la o hernie de disc.Acum insa, v-am spus ce simptome am si nu seamana cu cele de acum doi ani, nu seamana cu cele din hernia de disc, nici cu cele din PCE, SA, sau alte afectiuni reumatismale asa cum sunt ele la carte dar in ziuz de astazi nimic nu mai e ca la carte, nu exista boli ci bolnavi, deci nu-mi ramane decat, vorba Dr.Nch., sa ma investighez serios..
0
07-09-2009, ora 22:56
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna,
Cele spuse de Dvs confirma teoria pe care am avansat-o, si anume aceea de afectiune survenita in tinerete (scolioza) si care s-a agravat in timp. Din nefericire, in conditiile date nu puteti exclude anumite probleme legate de discurile intervertebrale. Revin asupra necesitatii de a efectua un examen radiologic si un RMN de coloana.
Cu stima
SL DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
08-09-2009, ora 09:39
zambiluta
Nu este medic/terapeut
zambiluta
Multumesc, domnule doctor!
Nu-mi face nici o placeredar, saptamana viitoare, o sa merg la neuro. sau neorochirurgie pentru consult si recomandare pt.ex.RMN.Pentru ca sunteti ortoped as vrea sa va intreb daca un corset m-ar mai ajuta la 40de ani? Oricum, o sa va tin la curent cu rezultatul investigatiilor.Multumesc inca o data!
Cu deosebita consideratie, Gianina Toma.
0
09-09-2009, ora 00:45
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna Gianina
Purtarea corsetului este exceptionala dupa perioada de crestere, deoarece evolutia scoliozelor este in mod normal oprita dupa incetarea cresterii osoase. Rareori, scolioza, care in mod normal devine stabila la unghiul din acel moment, poate avea tendinte la agravare, din cauze legate de alte boli asociate, fapt care ar justifica masuri de contentie ulterioare. Interventiile de corectie pot fi pana la un punct utile, chiar daca corectia nu acopera intregul unghi de curbura a coloanei, adica este limitata. Fiecare caz trebuie judecat individual, pe baza datelor medicale, avand in vedere un echilibru judicios intre avantajele si dezavantajele unei interventii la aceasta varsta.
Astepta date noi de la Dvs.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: