novynette - nodul la san

07-05-2008
iuliana13
Nu este medic/terapeut
iuliana13
In 2003 am luat pt prima dat, la varsta de 24 de ani novynette timp de 10 luni. Le-am intrerupt la sfatul med ginecolog pt ca am descoperit un nodul la san. El m-a asigurat ca acel nodul n-a aparut in urma administrarii acelor pilule. Timp de 2 ani am facut tratam pt nodul, apoi am ramas insarcinata, am avut primul copil, am alaptat 1 an si 2 luni...si anul acesta, din cauza ca acel nodul nu s-a retras nicicum, l-am operat. Ma simt bine, multumesc lui Dumnezeu. Problema mea este ca as vrea sa incep din nou sa iau anticonceptionale, mai ales ca am si o menstruatie foarte neregulata(31-45 zile), dar nu stiu daca ar fi bine. Am indoiala ca acel nodul la san sa nu fi fost din cauza piluleleor. Au trecut 2 luni de la op la san...ar trebui sa mai astept pana sa incep sa iau ?...oricum voi discuta si cu medicul meu, dar as vrea si parerea altcuiva.
Inca ceva...de obicei dr. ginec are tendinta sa prescrie aceste pilule fara sa-ti recomande macar sa faci unele analize. De ce? Eu am inteles, mai ales cand exista unele probleme...de ordin hormonal...ca trebuie facute niste analize...stie cineva...a facut cineva analize inaite de a i se prescrie pilule?
4 comentarii
0
08-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticoncepţionalele nu sunt recomandabile în cazul dv. Totuşi, dacă doriţi neapărat, este preferabil să luaţi Exluton decât Novynette.

Nu, nu sunt necesare analize hormonale pentru a se prescrie anticoncepţionale. Este necesar însă un consult şi, eventual, analize biochimice, test Papanicolau sau ecografie, în funcţie de rezultatele consultului.
0
09-05-2008, ora 00:00
iuliana13
Nu este medic/terapeut
iuliana13
Daca ati dori sa fiti putin mai explicit...de ce nu sunt recomandate?si de ce exluton si nu novynette?
multumesc!
0
09-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticoncepţionalele orale pot favoriza dezvoltarea nodulilor la sân şi alte maladii mai grave ale sânului.
Vinovată de acest lucru se pare că este componenta estrogenică. Exluton nu are estrogen, ci numai progesteron.
0
13-05-2008, ora 00:00
iuliana13
Nu este medic/terapeut
iuliana13
Aveti dreptate...acelasi lucru mi-a recomandat si medicul meu. o sa renunt definitiv la aceasta metoda de contraceptie. Oricum, am folosit numai o data aceasta metoda...timp de 10 luni...si se pare ca pentru mine nu e benefica...Va multumesc pentru raspunsuri. Cand parerile mai multor medici coincid, avem si noi mai multa siguranta in actul medical. Numai bine va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: