noua lege a asistentei sociale

29-11-2011
lorennna
Nu este medic/terapeut
lorennna
Desi am o boala care imi da dreptul de a avea un certificat de handicap cred ca nu voi aplica pentru acest certificat de handicap din simplul motiv caci conform noii legi a asistentei sociale acesta devine pentru multe persoane doar o hartie ce atesta gradul de handicap al persoanei respective.
Din cate am inteles din ce vazut la televizor si citit prin ziar daca o persoana cu handicap indiferent de grad are servici fara sa conteze daca acesta e minim pe economie sau mediu sau daca au pensie de orice tip ( de limita de vartsa, de invaliditate etc) atunci nu vor mai promi alocatia de handicap aceste persoane fiind considerate de 'scumpi si dragi nostri guvernanti' persoane bogate.
De asemenea daca o persoana cu handicap indiferent de grad daca face parte dintr-o familie in care parintii sau copii au venituri salariale acestea de asemenea nu vor mai primit alocatia de handicap sau eventual o vor primi diminuata aceste persoane fiind de asemenea considerate scumpi si dragi nostri guvernanti persoane bogate caci tot din articolele legi reiese ca datoria ingrijiri unei persoane cu handicap revine familiei acesteia.
In aceste conditii consider ca nu merita sa fac zeci de drumuri pentru a obtine documentele necesare incadrarii in grad de handicap nu pentru ca as avea servici dar pentru ca din fericire pentru mine parintii mei au un venit cat de cat nu mare in jur de 900 ron de persoana din care au grija si de mine deoarece sunt sigura ca desi nu au aparut inca normele prin care se spune cat anume trebuie persoana cu handicap sa aiba pe membru de familie sunt sigura ca o vor baga ceva de genul ' nu ai dreptul la alocatie de handicap daca venitul pe membru de familie depaseste 150 ron de persoana daca nu si mai jos.
In aceste conditii dragi prieteni aceasta lege practic desfinteaza orice urma de egalitate intre persoanele cu handicap si persoanele aflat in deplina sanatate si consider ca obtinerea unui certificat de handicap doar pentru al pune intr-o rama de tablou nu merita efortul.
Din fericire fata de trecut desi nus vindecata ma simt mai bine si sper sa pot duce o viata cat de cat normala adica sa am o familie si un loc de munca caci din partea statului roman in ceea ce priveste protejarea drepturilor persoanelor cu handicap nu te poti astepta la nimic bun.
2 comentarii
0
29-11-2011, ora 20:16
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
buna seara lorennna eu am certificatul de handicap de acum o luna inca nu mi-au venit primi bani am auzit si eu de noua lege oricum eu cred ca dragii nostri guvernanti vor sa ne termine cat mai repede.Am revizuirea la anul ceea ce cred ca nu o sa mai primesc dupa noua lege om trai si om vedea pina la anul poate ma fac bine pentru ca nimeni nu-si doreste sa fie bonlav si oricum este o suma de mizerie ceea ce ne ofera statul.Te pup si sanatate multa iti doresc!
0
05-12-2011, ora 19:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ lorenna

Poti sa imi dai un link de pe net unde sa scrie ca cei care au pensii pe caz de boala sau salarii nu mai beneficiaza de indemnizatii de handicap ?
De cand se va aplica aceasta lege ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul