noduli vechi la sani si interventie chirurgicala

28-08-2009
anca75
Nu este medic/terapeut
anca75
Sunt din Constanta si am urmatoarea problema:
Mama mea in varsta de 60 ani are la ambii sani cate un nodul de aprox 5 cm in zona mamelonului. Ii are de la varsta de aproximativ 20 ani insa nu stiu ce marime aveau atunci.
Din 2006 a facut anual ecografie sau mamografie si nodulii au aparut neschimbati ca marime.
In septembrie anul trecut, la o ecografie abdominala facuta cu un aparat mai bun s-a descoperit o formatiune de 1.3 cm la ficat. A facut RMN din care ni s-a spus ca poate fi metastaza, si am mers la oncolog. La recomandarea acestuia a facut mai multe analize: ginecologie, plamani, mamografie, markari tumorali. Concluzia a fost ca nu sunt suspiciuni de cancer si sa repetam peste 2 luni si apoi la an ecografiile.

Luna aceasta (deci aprox la 1 an) la ecografia abdominala nu este nimic schimbat. La cea mamara s-a vazut ca nodulii de la sani sunt si ei ca marime nemodificati dar cel din sanul drept are pe alocuri vascularizare.
Doamna dr care a facut ecografia ne-a spus ca este un semn de intrebare, ca este bine sa mergem la oncolog si daca nu ne sugereaza altceva sa repetem ecografia la 6 luni.

Medicul oncolog ne-a spus ca nu are motiv sa creada ca ar fi o problema acum dar ca ne recomanda interventia chirurgicala pentru nodulul din sanul drept. Medicul chirurg ne-a spus cam acelasi lucru, ca nu e urgent dar ca trebuie operati ambii sani.
Mama isi doreste sa faca aceasta interventie in decembrie.

Mie mi se pare mult pana in decembrie si mai ales nu stiu daca cea mai buna varianta este de a face operatia in Constanta.
Din ce am citit pe acest forum este mai indicat ca operatiile sa fie facute de medici chirurgi specializati pe oncologie iar aici nu stiu daca sunt.
As vrea sa mai cer o parere a unui medic oncolog sau chirurg din Bucuresti dar nu stiu de unde sa o apuc.
Imi puteti recomanda pe cineva? Oare nu este cam riscant sa faca interventia deabea peste 3 luni?

multumesc
4 comentarii
0
28-08-2009, ora 17:24
roze
Nu este medic/terapeut
roze
La IOB Bucuresti sunt doctori chirurgi foarte buni.Aici doctorii se confrunta cu astfel de operatii in 99% de cazuri.Eu sunt o persoana care sunt operata de cancer mamar de medic de la IOB Fundeni.Daca aveti posibilitatea va sfatuiesc sa mergeti la IOB Fundeni.Medici de aici se confrunta cu fel de fel de situatii nu ca cei de alte spitale care intalnesc cazuri mai putine.Daca vreti va recomand doctorul care m-a operat pe mine.Il puteti gasi martea si vinerea, de la orele 9-14, in policlinica IOB.Il cheama doctor POPA si este chirurg.Va trebuie doar o trimitere de la medicul de familie catre IOB, adeverinta de salariat (daca mai lucreaza) sau cupon de pensie, buletinul de identitate.Cu aceste acte mergeti la fisier si spuneti ca doriti o fisa sa mergeti la dr.POPA. (chirurg).Nu amanati deloc operatia, mai ales ca la sanul drept exista acea vascularizare si exista un semn de intrebare dupa cum ati spus..Sa auzim de bine!
0
28-08-2009, ora 17:39
anca75
Nu este medic/terapeut
anca75
multumesc mult
0
28-08-2009, ora 18:32
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Noduli dispar si fara operatie, cu ajutorul homeopatiei. Sunt depuneri de calciu in general si remediile homeopate sunt in stare sa le indeparteze cu usurinta. Operatiile prezinta mereu riscuri si se pot folosi daca cu homeopatia nu ati reusit.

Va recomand de ex. pe Dr. Sorina Soescu in Constanta, Str. Fulgerului 79 Constanta,
tel/fax: 0241 54 33 58
0
28-08-2009, ora 18:52
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca nodulii au stat 40 de ani fara sa faca cancer nu au cum sa fie cancerigeni, de aceea nu inteleg de ce intrati in panica si in graba chiar acum dupa atata timp. Panica nu duce la nimic bun.
Iar cu cat faceti mai multe analize cu atat riscati sa fecti ceva in graba si dupa cum spun doctorii.
Ascultati mai bine de doctorii care nu va recomanda operatia decat de cei care v-o recomanda.
Locul iritat de operatie insa va creea poate mai multe probleme ulterior decat acum. Nu uitati ce inseamna operatie: taierea la mii de canale, nervi si vase de sange intr-o zona foarte sensibila !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nodul nedureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •