noduli la sani.. va rog

17-01-2011
anghe
Nu este medic/terapeut
anghe
multumesc ca mi-ati raspuns dom.dr DRAGOMIR dar as intreba si de ce nu este recomandat? din cauza a cea ce contine steriletul?Daca as putea sa imi deslusesc mamografia ar fi bine, dar totusi am sa incerc si poate va dati seama dumneavoastra de cuvintele care nu reusesc eu sa le citesc corect ca sa le si scriu.

DIAGNOSTIC: noduli mamari flp.
REZULTATUL: Sini cu structura heteropema de intensitate medie spre mare fara opocitate spiculate hicrocalcificari dispuse difuz stanga. Adenaza mamar stp in cadranele externe.calcificari comolare mamar zilal(sunt citeva cuvinte care nu am reusit printre care si ultimul cuvint)
REZULTATUL ECO MAMARA: Ecostruct cu caracter mixt fibrof si adipos. Imag. nodulare hipoeco atinsa prende rotunda(este un semn, un o taiat)9, 8mm cu atenuare laterala prezenta, semnal deppler absent. -prefend hipotame ductala 0, 3mm, =imag.dransanice 3, 4mm.AXILAR imag sanghianare11, 7/5, 2mm, 10, 1/3, 8mm. stg.imag. nodulare hipoece dens 5, 1/3, 1 mm ore 20, 30= ectane ductale prezinta murune 0, 5, =in cadr supere ext=ore14.Imag hipocodusa 6, 2/4, 8mm 7, 9/4, 3mm cu contur relativ uet., semnal deppler prezent periferic. =cre15 imag. dransonica 4, 2mm bordata de imag. calcare 2, 6 mm. Axilar imag.sanghianare 2, 6/4, 5 12, 4/5 10, 6/3, 5. Mi-as dori sa reusiti sa intelegeti ceva din datele care vi leam dat si va rug frumos sa imi rasundeti si sa imi spuneti ce as putea sa am ?cit de grav e? si inca o rugaminte, sunt din provincie si as dori sa imi explicati in termenii pe care as putea sai inteleg.ASTEPT RASPUNS. VA MULTUMESC
8 comentarii
0
17-01-2011, ora 22:44
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Rezultatul sugereaza diagnosticul de mastopatie fibrochistica. Aceasta este o afectiune benigna a sanului. Componenta hormonala din dispozitivul Mirena ar putea sa o agraveze/provoace. De notat imaginea cu semnal Doppler prezent periferic (adica: hranita de vase de sange), care ar putea creste.
0
18-01-2011, ora 09:36
anghe
Nu este medic/terapeut
anghe
Va multumesc din suflet ca miati raspuns si ca mati facut sa inteleg cat de grav este.Spunetimi va rog se merita sa mai pierd timpul cu alte investigatii sau trebuie sa ma operez, dar mie frica ca mi se vor estirpa sinii la rezultatul dat iar acum nu stiu ce sa fac. Ce ma sfatuiti?
0
18-01-2011, ora 09:55
anghe
Nu este medic/terapeut
anghe
Mai am o rugaminte.am un baiat de 13 ani si iam facut toate analizele la sange si urina fiind internat in spital ptr. investigatii.Are dureri in jurul buricului si nu stiu ce inseamna aceasta, ptr. ca de la spital mi sa spus ca nu are nimic e perfect sanatos doar o mica problema de digestie si mia prescris DEBRIDAT dar durerile continua.Nu sunt permanente dar apar de 2-3 ori pe luna. am ajuns si la urgente cu pustiu dar i sau dat doar calmante..Nu mi sa recomandat nimic altceva si as vrea indicatii ce as putea face? El este si foarte gras pentru virsta lui are 62 kg si 1, 56 inaltime. va multumesc ca aveti rabdare cu mine si astept raspunsurile dumneavoastra.
0
18-01-2011, ora 19:54
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Avand in vedere ca atat mamografia cat si ecografia nu au vazut decat afectare benigna, nu vad nici un motiv sa va operati. Ar fi suficient sa scoateti steriletul si sa urmati un tratament medical sau naturist. Repetati ecografia de doua ori pe an.

In ceea ce priveste fiul dv, nu ma pot pronunta. Daca mai multi medici l-au consultat si nu au gasit nimic, cum as putea gasi eu, fara sa il consult ? Ca sa fim siguri ca nu este vorba de o afectiune a apendicelui, care se poate manifesta in acest mod si e frecventa la 13 ani, ar fi bine sa faca doua analize foarte simple din sange: hemoleucograma si VSH.
0
18-01-2011, ora 23:36
anghe
Nu este medic/terapeut
anghe
MULTUMESC MULT ptr.raspuns.Mati incurajat prin raspunsurile dumneavoastra si vas ruga sa imi spuneti daca scot mirena pot folosi unul normal iarasi? La ce fel de medici trebuie sa apelez pentru nodulii de la sini tot ginecologi?Astept raspuns si sa va dea Dumnezeu numai sanatate
0
18-01-2011, ora 23:43
anghe
Nu este medic/terapeut
anghe
Dumneavoastra imi puteti recomanda un tratament naturist?Daca nu cer prea mult si se poate. MULTUMESC
0
19-01-2011, ora 20:03
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Da, steriletele nu sunt contraindicate in mastopatie.
2. De nodulii la san se poat ocupa si ginecologii.
3. Tratamentele naturiste se rcomanda in urma unui consult. Avand in vedere ca sunteti din alt oras, ar fi bine sa gasiti un medic naturist in orasul dv.
0
19-01-2011, ora 20:17
anghe
Nu este medic/terapeut
anghe
MULTUMESC MULT.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  • Nodul dureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •