noduli la san si sarcina

31-03-2014
karmeniuliana25
Nu este medic/terapeut
karmeniuliana25
buna ziua numele meu este carmen si as dori un raspuns la cateava intrebari.situatia este in felul urmator:acum cativa ani am descoperit un nodul la sanul stang, panicata mam dus la doctor care mia recomandat operatie(eu atunci aveam 18 ani si am refuzat operatia), la interval de cateva zile am cerut opinia unui alt medic care mia recomandat sa stau linistita ca nu este mare si atata timp cat nu se modifica nu am de ce sa imi fac griji, si asa a fost, asta timp de 3-4 ani, insa acum 2-3 saptamani am avit ovulatie si sa intamplat o neintamplata!problema nu este ca as fi gravida, problema este ca cel de la sanul stang sa marit iar la sanul drept a inceput sa apara un mic nodul(la sanul sanatos)intrebarile mele sunt:
1.poate fi aceasta modificare din cauza sarcinii?
2.daca da trebuie operat?ce implica aceasta operatie?
3.poate fi afectata sarcina(in eventualitatea existentei unei sarcini)?
4.se poate duce o sarcina la bun sfarsit fara complicatii?
multumesc frumos
1 comentarii
0
03-04-2014, ora 14:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! O sa incerc sa va spun parerea mea care nu este neaparat parerea si a altor medici. Sarcina se caracterizeaza printr-un status hormonal si imun diferit de perioada fara sarcina a femeii, as putea zice ca sarcina se caracterizeaza printr-un dans al hormonilor si imunitatii care are drept scop mentinerea si dezvoltarea normala a produsului de conceptie pana la data nasterii. In timpul nasterii, ca urmare a modificarilor hormonale si imune, fribroadenoamele pot creste sau se pot resorbi, in cazul tau se pare ca este vorba despre o crestere. Uneori, rar, apar tulburari hormonale si imune care pot favoriza si aparitia si dezvoltarea unui cancer.
Cred ca ar trebui sa faci un test de sarcina ca sa stim daca esti insarcinata, sa faci o ecografie mamara, ecografie abdominala, eventual transvaginala( ovar, uter) si RMN de sani, consulta si un oncolog.Si consulta un medic ginecolog care poate confirma sarcina si te poate supraveghea; daca tulburarile hormaonale si imune sunt mari( poti face dozari de estrogen, progesteron, BetaHCG, VSH, proteina C reactiva, fibrinogen, markeri tumorali pentru san si ovar: CA19- 9, CA15-3 CEA, , CA 125), poate creste riscul de avort spontan, formatiunile tumorale preexistente pot creste.Despre operatie, cel mai bine este sa vorbesti cu un chirurg oncolog. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  •