De aprox. 10 luni am observat ca am un nodul la sanul drept

29-07-2009
coriii
Nu este medic/terapeut
coriii
buna!
vreau sa va vorbesc putin despre experienta mea... acum aprox 10luni am observat ca am un nodul la sanul drept...efectiv l-am observat in oglinda ( fiind in zona interna inferioara a sanului, si avand sanii mai mici..). fac mult sport, nu m-a deranjat niciodata.dar normal ca m-am speriat :) am fost la medic, la eco am lesinat cand mi s-a spus ca trebuie scos:) nu vestea in sine m-a dat gata, ci felul idiot in care mi-a transmis informatia. "repede, scoatem cutitul si gata" :) asa... apoi mi s-a recomandat la Cj un medic, care a decis ca nu e nevoie sa fie scos, daca nu creste... dupa 4 luni..nodului a crescut de la 2, 2 la 2, 4 cm.. (dar eram pe stop cand am fost la consultatie asa ca naiba stie daca intradevar a crescut sau nu). de siguranta am zis ca il scoatem..ca deja ma deranja psihic. fizic mai deloc. a2a zi m-am programat la un medic chirurg sa vedem daca se poate scoate...pe langa sfarc..ca sa nu raman cu cicatrice pe piele.din fericire medicul a zis ca se poate si m-a programat la operatie dupa aprox 9zile. aceste 9 zile au fost cele mai urate din viata mea. in dimineata operatiei m-am reglat psihic si am mers la operatie foarte bine dispusa si pusa pe glume:) ( inainte cu o seara am plans cu lacrimi de crocodil, dar macar m-am descarcat).
Pot sa spun sincer ca sunt foarte multumita de felul in care a iesit operatia, in sensul ca am doar o dungulita pe langa sfarc si nu se vede tare. sunt deasemenea multumita de medic, de atitudinea lui cat si a medicilor rezidenti care au operat/asistat la operatie.
De-atunci am fost la control si e totul ok. i am healthy as a horse! :)

Daca aveti careva probleme, va recomand sa mergeti la Cluj, Doctorita Chiorean pt ecografie mamara, iar pentru operatie daca cumva este cazul, Dr. Dindelegan, la Chirurgie 1.

Sper sa nu aveti nevoie, dar daca e cazul...sa va ajute! numai bine!

cori
31 comentarii 12 Înainte ›
0
30-07-2009, ora 00:48
pomposa
Nu este medic/terapeut
pomposa
cori, ti s-a facut si biopsie inainte de operatie sau ai cerut si a II-a opinie inainte de operatie? chiar a fost nevoie de operatie la tine sau a fost facuta la cerere? eu am 29 de ani, nici o nastere, iar anul trecut am simtit un nodul la sanul drept(doar ce citisem pe net cum sa ne verificam sanii regulat de noduri si atunci practicam). a II-a zi am mers de urgenta la ginecologul meu- plangand in hohote, m-a examinat si surpriza: multiplii noduli la amandoi sanii. am incremenit la aflarea vestii si am fost trimisa la specialist in oncologie mamara. totul a fost in regim de urgenta(nu pentru ca era atat de grav cat ptr faptul ca aproape am cedat psihic si nu puteam sa astept prea mult pana aflam un diagnostic ).. am asteptat 3 saptamani ca sa-mi fac mamografia si ultrasunetul si rezultatul a fost asa cum am sperat NORMAL/NEGATIV#1-nu se evidentiaza cancer. mi s-a explicat ca marimea lor se modifica in functie de nivelul hormonilor in organism, sunt mai mari inainte si imediat dupa menstruatie si ca nu e nevoie de nici o operatie sau biopsie.
0
30-07-2009, ora 00:49
pomposa
Nu este medic/terapeut
pomposa
oricum iti doresc multa sanatate si sper sa nu mai avem nevoie de mers la doctori
0
30-07-2009, ora 01:27
coriii
Nu este medic/terapeut
coriii
buna!
Nu mi s-a facut biopsie inainte, doar elastografie..(asa cred ca ii spunea)..unde s-a vazut cat e de probabil sa fie nodul aparut din cauza dereglarilor hormonale sau daca e... nici nu vreau sa zic ce :/ ideea era ca nodulul crescuse si indiferent daca era aparut pe baza hormonala sau nu, deja incepea sa se vada(avand sanii mici).iti dai seama ca mi l-am vazut in oglinda... si da, eu am cerut 2 opinii inainte de operatie. prima data am fost la un medic care m-a speriat si dupa cum am scris, am lesinat :) (pt prima data in viata mea), iar apoi la Cluj unde am hotarat la cea de-a 2a consultatie ca intradevar ma operez. oricum, iti spun foarte sincer ma simt tare usurata ca am scapat de nodul, pentru ca aveam un stres psihic continuu. Rezultatul mi-a iesit bine, este pe baza hormonala.
Nu te speria, daca ti-au iesit bune rezultatele e ok. nu pune cutitul unde nu trebuie ;) si apropo de noduli multiplii... chiar discutam acum o saptamana cu doctorita din Cluj ( acum am fost pentru prima data la control dupa operatie, care a avut loc in 3aprilie)... mi-a zis ca are un caz, o tipa care are 33 de noduli in total... si ca nu trebuie sa se opereze pt ca nu si-au schimbat dimensiunile... poate trai cu ei probabil toata viata.

Sfat pt voi fetele: NU luati POSTINOR mai des decat scrie pe cutie, adica de maxim 2 ori pe an!... eu am avut un partener neglijent si am luat 3 pastile in aprox 2 luni.. si sunt aproape sigura ca de-aici a aparut si dereglarea hormonala.
Va rog sa nu faceti aceeasi tampenie ca si mine!

P.S. multumesc pomposa, si ai grija de tine! sa mergi regulat la control...asa, de siguranta ;)
0
30-07-2009, ora 01:57
pomposa
Nu este medic/terapeut
pomposa
nici nu ma gandesc la operatie si nici nu mi-a fost recomandata de vreun medic. singura recomandare pe care mi-au facut-o doctorii a fost sa-i tin sub observatie si sa ma intorc pentru alte investigatii numai in cazul in care se modifica. eram doar curioasa daca ai cerut a II-a opinie pentru ca mai sunt si erori medicale. iar eu am trecut prin 3 doctori pana la diagnosticul final. la mine, consider ca dereglarea hormonala a aparut de la anticonceptionale:-/ am luat marvelon 2 ani, am ramas fara rezerve-locuiesc in america si am luat de-ale lor pentru o luna-apoi am trecut inapoi pe marvelon. nodulul l-am descoperit in luna in care am luat anticonceptionale "americane". acum, la 1 an si 8 luni de la patzanie, nici urma de noduli.
0
30-07-2009, ora 02:07
coriii
Nu este medic/terapeut
coriii
foarte bine! mergi periodic la control si e ok.
da, iti dai seama ca n-am pus cutitul pe mine asa... una-doua.
probabil ca anticonceptionalele din state au continut mai mare de estrogen... si apropo de asta, eu n-am luat niciodata anticonceptionale, dar ma tenteaza. In cazul nodulilor se zice ca nu e indicat, dar am discutat cu doctorita si a spus ca e ok, atat timp cat au continut mic de estrogen. Si sa stii ca tot la Marvelon m-am gandit si eu, desi cred ca exista antibaby cu continut si mai scazut de estrogen.. trebuie sa ma interesez.
0
30-07-2009, ora 02:10
pomposa
Nu este medic/terapeut
pomposa
poti sa-mi scri pe yahoo mesenger?
0
30-07-2009, ora 08:18
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Noduli la san apar des din depuneri de calciu. Acei noduli nu sunt periculosi. Din pacate
doctorii fac multa panica iar pacientii au oricum o frica mare de "cancer la san" asa ca in multe cazuri de cancer la san nu este cancer. Astfel de noduli pot sa dispara dupa un tratament homeopat.
Nu puteti face cancer la sani decat daca traiti in certuri dese sau permanente cu partenerul sau parintii
asa ca nu va mai speriatia atata de cancer la san caci intrati in panica si in panica omul face tot ce
doreste industria farmaceutica care ii invata pe doctori absolut tot.

Cat priveste medicamentul POSTINOR, cred ca este mult mai rau decat orice anticonceptional.
Caci daca un medicament normal face daune, ce daune trebuie sa fie un medicament care producatorul scrie ca nu este voie sa fie luat mai mutl de 2 ori pe an !
0
30-07-2009, ora 12:21
coriii
Nu este medic/terapeut
coriii
pt scarface.

esti medic cu experienta/ medic rezident?
0
30-07-2009, ora 12:56
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Cum sa fie medic cand este atat de inversunat impotriva acestei profesii? daca ar fi, n-ar mai spune atatea ineptii despre medici si medicina! de acord, homeopatia ajuta, dar nu in 100% din cazuri, altfel am fi cu totii sanatosi tun si-am trai forever and ever.
Eu am un baietel de 6 ani, pe care l-am nascut prin operatie cezariana din cauza ca inima bebelusului nu mai batea la un moment dat, pur si simplu se oprise. Atunci, cu ajutorul unei minunate d-ne doctor de la Sp. Elias, Rodica Cristian, am intrat de urgenta in operatie, iar azi, datorita dansei si a celorlati doctori de acolo, am un copil perfect sanatos, frumos si destept. n-am sa-i pot multumi niciodata indeajuns d-nei doctor. Ma intreb cum as fi putut rezolva aceasta problema cu ajutorul homeopatiei?
0
03-08-2009, ora 11:59
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Spuneti ca: " homeopatia ajuta dar nu in 100% din cazuri, altfel am fi cu totii sanatosi tun si-am trai forever and ever."
Doriti sa afirmati deci ca medicina clasica ajuta in 100% de cazuri ?
Vreti sa ne faceti sa credem din nou in basme ? Forum acesta va contrazice in acest caz.
Nu ar fi oare mai intelept sa luam ce ajuta cel mai bine din fiecare caz mai ales cand este evident esecul ?
Daca omul asta nu a putut fi ajutat de medicina conventionala dupa cuvintele lui, oare nu ar trebui incercat si altceva, mai ales ca nu dauneaza ca medicamentele si operatiile ?
0
03-08-2009, ora 17:32
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Nu, nu vreau sa spun ca medicina clasica ajuta in 100% din cazuri, stiu exact pe ce forum ma aflu, dar nici ca homeopatia este intotdeauna o alternativa. Uneori ajuta prima varianta, alteori a doua, iar in cel mai nefericit caz - niciuna.
Din contra, atmosfera de basm, o cam creati dumneavoastra, nu eu, prin invitatia constanta in a consuma "cele 2 granule" care te scapa de probleme. Tocmai am scris putin din povestea mea, iar granulele nu l-ar fi ajutat pe copilul meu.
0
04-08-2009, ora 08:33
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
cristina draga:

Tot ce spuneti se bazazea numai pe supozitii si pareri personale, ca si insinuatia dinainte ca homeopatie nu ar fi in toate cazurile o alternativa la o medicina care nu vindeca aproape nimic.
Dar oare nu merita incercata in cazurile cand oricum medicina a dat gres ???

"granulele nu le-ar fi ajutat pe copilul meu". Acest lucru este o pura supozutie si nu aveti de unde decat daca ati fi Dumnezeu, mai ales ca se vede ca nu vorbiti din experienta ci din preconceptie.

Vizitati un medic homeopat cu experienta sa vedeti ca orice boala se vindeca cu cateva granule, daca au fost gasite corespunzator bolii. Ca la unii bolnavi vindecarea nu este posibila sau mai dificila asta
este alta treaba, dar la acesti bolnavi medicina clasica oricum nu poate sa faca absolut nimic.
Boala are un rost si o cauza si nu se poate oricum vindeca orice caci boala serveste dezvoltarii spirituale ale omului si de aceea nu va exista nimeni ca sa vindece pe toti si orice.

Dvoastra vorbiti din temeri si preconceptii, fara sa cunoasteti principiile homeopatiei, eu vorbesc din realitatea zilnica pe care o traiesc.
Atmosfera de basm este indusa numai de nestiinta celor care nu au incercat niciodata homeopatia si de aceea este greu de crezut ca cateva globule pot vindeca ceva, cu atat mai mult cazuri grave sau cronice.

Insa toti cei care ajung la homeopat ajung de abia cand au remarcat ca nimic altceva ii ajuta, pana atunci nici ei nu cred in asa ceva.

Dar mai bine o atmosfera de basm reala dar pe care omul nu vrea sa o incerce, decat una de cosmar asa cum se vede la spitale si in acest forum.
Dar nu ma indoiesc ca veti gasi mii de argumente ca sa aparati preconceptiile - pe care toti le avem sau le-am avut inoculate din pacate - in loc sa probati pur si simplu sa vedeti daca este asa sau nu.
Incercarea este mai inteleapta si mai buna decat intelegerea homoeopatiei.
0
04-08-2009, ora 08:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In afara de asta iara imi puneti vorbe in gura, eu am recomandat consultarea unui homeopat si nu "de a consuma cele 2 granule "!
0
04-08-2009, ora 09:58
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Tot ce spun nu se bazeaza pe supozitii si pareri personale, ci pe experienta, credeti-ma. Am fost cu copilul meu la un medic homeopat, de mai multe ori chiar, si nu cu boli grave, ci cu simple raceli; i-a dat si lui cele 2 granule, de care chiar vorbiti, nu le-am visat eu, care, insa, nu l-au ajutat nicicum. Dar nu mai conteaza, cert este ca nu sunt o ignoranta, care se baga in vorba din lipsa de alta ocupatie, si eu traiesc in aceeasi realitate zilnica, nu am cum altfel. Cand este vorba de sanatatea celor dragi, incerc orice, inclusiv homeopatia, chiar mi-ar fi placut sa functioneze numai asta, as fi salvat o gramada de bani.
0
04-08-2009, ora 12:42
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, va cred ca vorbiti din experienta, insa trebuie sa faceti o diferenta intre popa si biblie.
In plus nu cunoastei destule despre funtionarea corpului, ca si multi homeopati in pacate si de aceea trageti o concluzie gresita.

De vina nu a fost homeopatia si nici homepatul in cazul dvoastra nici el.
Caci racelile astea nu se vindeca asa !

In al doilea rand, indiferent de cate de buna este medicul si homeopatie, daca nu se da remediul potrivit care este numai unul din cateva sute, nu are cum sa-si faca efectul !

In plus racelile acute nu se pot viindeca cu nimic, nici cu homoepatie caci racelile sunt de fapt o
detoxifiere a corpului care NU ar trebui oprita cu nimic !!!

Ce iese prin nas si gura trebuie sa iasa ca altfel corpul se otraveste si este o prostie sa opresti acest proces, indiferent cu ce.

Homeopatia nu trateaza de fapt o boala anume ci de fapt slabicunea corpului pt. o anumita boala.
Tratamenul homeopat in cazul copilului dvoastra nu trebuie facut cand are raceala ci dinainte, adica trebuie facut un tratement constitutional care sa elimine slabicunea corpului.
Cand va duceti la un homeopat cu raceala nu se mai pioate face nimic, dar tratati copilul constitutional, adica pt. intarirea sistemului imunitar si o sa vedet rezultatele.

In plus, daca ati vaccinat copilul prea des ii dati mereu medicamente chimice, nu vi-l mai poate repara nici cel mai bun homeopat decat cu mare rabdare si experienta.

Iar daca va hraniti permanent copillul in mod gresit, lucru care il fac 99, 999% din oameni, toxinele vor trebui sa iasa pe undeva, ca raceli, ca diaree, prin boli de piele, etc.
O singura doza de cortizona deregleaza corpul asa de tare ca nici macar homeopatia nu mai poate ajuta.
O singura gura de cola (cofeina) si efectul remediul este anulat imediat.

Poate ca remediul homeopat a fost dat bine dar ceva din alimentatie sau din corp l-a anulat.

Aseara la ora 16 sotiei mele a inceput sa-i curga nasul puternic, dupa ce a intepat-o in gat. Urmarea unui innot prea indelungat in apa destul de rece de acum 4 zile.
I-am dat remediile potrivite la simptome toata seara si inainte de culcare, continuand dimineta la 4 iar la ora 6:30 nasul era complet liber si boala a disparut complet, ca niciodata pana acum in viata ei, o astfel de raceala tinand in general cel putin 4-7 zile la ea.

Am avut experienta si intuitia sa-i dau exact remediul necesar anuland pur si simplu boala in timp ce se agrava. Daca nu i-as fi dat remediul potrivit nu ar fi avut nici un efect sau numai un efect minim.

Racelile nu trebuie si nu pot fi vindecate cu homeopatia, mai ales la cei care se hranesc gresit si iau medicamente chimice, caci aveste raceli sunt procese de eliminare a corpului si nu boli in sine.

Acest lucru se poate vedea prin inmultirea exponentiala a rinitei cronice si alergiilor de sezon sau permanente cu multe secretii nazale.

Greseala este deci in cunoasterea si asteptarile Dvoastra, si nu in homeopatie.
Deci nu mai dati vina pe biblie cand popa sau chiar credinciosul este de vina...
Consultati un medic homeopat clasic, cu experienta, de ex. la institutul Dr. Chririla sau elevi sau colegi deeai Dr. Teleianu nu contra racelii, ci pt. intarirea sistemului imunitar, evitati medicamentele si alimentia daunatoare si o sa vedeti cat de bine functioneaza totul.
0
04-08-2009, ora 12:48
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
OK, se pare ca stiti mai multe despre mine si familia mea decat stiu eu insami. Eu am terminat aceasta discutie. Numai bine!
0
03-12-2010, ora 21:17
ginuletz
Nu este medic/terapeut
ginuletz
buna, am 21 ani sunt casatorita am 2 copii de 3 i 4 ani.acum 3 ani mi s-au legat trompele.de vreo cateva luni am observat la sanul stang un nodul.prima data era mai mic si f putin dureros dar treptat a crescut i ma doare din ce in ce mai tare.in zilele de ciclu nu ma doare aproape de loc, dar la cateva zile dupa ma doare din nou, si acum a ajuns sa ma doara tot sanul atat de tare incat nu il mai pot atinge.pana cum nu am fost la nici un medic.intrebarea mea este, care ar putea fi cauzele i ce as putea face, ar fi cazul sa ma alarmez?tin sa specific ca in familia mea nimeni nu a suferit de cancer.daca se poate as vrea sa imi raspunda un medic sau cineva in masura si cu cunostinte suficiente despre subiectul acesta.va multumesc foarte mult si astept un raspuns cat mai repede posibil.
0
04-12-2010, ora 16:35
coriii
Nu este medic/terapeut
coriii
buna, eu nu sunt medic, dar poate ai citit mai sus despre experienta mea, parerea mea este ca ar trebui sa faci un eco mamar ca sa vezi cum stai. numai bine!
0
04-12-2010, ora 17:58
ginuletz
Nu este medic/terapeut
ginuletz
buna corii!mercic mult pt parerea ta, dar eu speram sa aflu ceva kiar i teoretic inainte sa merg la un medic.k acum sincera sa fiu nu prea am...timp...timpul care se numeste bani.dar merci oricum pt.buna intentie.multa sanatate iti doresc i tie!
0
06-02-2011, ora 17:10
lorenaaa
Nu este medic/terapeut
lorenaaa
Buna!bunica mea are 62 de ani si in urma cu 2 zile a pus din instict mana pe san si asa a descoperit o umflatura nu stim ce este poate fi un nodul????sau chiar este."nodulul"este la sanul drept Dar vreau sa va spun ca si sora ei care sunt gemene a avut un "nodul" dar s-a masat si a disparut Va rog sa imi dati un sfat!!!!Va multumesc anticipat!!!lorena
0
28-04-2011, ora 00:24
gabryelab
Nu este medic/terapeut
gabryelab
Buna! am fost operata pentru tumora mamara bilaterala pentru a treia oara si mi-a iesit urmatorul rezultat : MACRO:1.) Piesa de sectoremie mamara stg.: 7 fragmente cu dimensiuni intre 0, 5cm si 6, 5/2/1, 5cm. 2.) Piesa de sectoremie mamara dr.: 6 fragmente cu dimensiuni intre 1, 5/0, 5/0, 5cm si 5/3/1, 5cm. MICRO: 1 si 2.) Fragmentele examinate corespund unui parenchim mamar ce cuprinde, de fiecare parte (dr. si stg.) cate o zona de cicatrice radiala (radial scar) cu zone de hiperplazie epiteliala intraductala atipica DIN1B. In rest, parenchimul mamar prezinta zone de neoplazie epiteliala intraductala (LIN 2), focare de metaplazie cilindrica atipica, de hiperplazie epiteliala intraductala fara atipii si de hiperplazie epiteliala intraductala atipica DIN 1B. Sunt prezente de asemenea numeroase focare de adenoza simpla si sclerozanta si ectazii ductale cu focare de metaplazie apocrina, totul pe fondul unei fibroze stromale. In octombrie am fost la control si medicul m-a chemat la 6 luni la control sa duc si mamografie, a spus ca sunt schimbari de la cealalta operatie. Sunt speriata va rog sa-mi explice si mie cineva ce inseamna acest diagnostic. Daca este de rau? Multumesc si multa sanatate tuturor.
0
29-04-2011, ora 11:16
coriii
Nu este medic/terapeut
coriii
buna gabryelab! iti recomand sa suni un medic specialist ca sa iti interpreteze rezultatele. Ti-o recomand pe Dr. Angelica Chiorean din Cluj Napoca. E tare draguta, explica cu rabdare, am fost diagnosticata de ea si la recomandarea ei am fost operata la Dr. Dindelegan, tot la Cluj. Daca nu ai cum sa ajungi la ea, eventual da-i un telefon si apoi trimite-i un email cu rezultatele, sunt sigura ca te ajuta. Asta e site-ul ei: http://www.medimages.ro/
Sper sa iti fie de folos! Multa sanatate!
0
01-06-2011, ora 23:14
Roxana Nico1981
Nu este medic/terapeut
Roxana Nico1981
Buna. Ma confrunt si eu cu cu aceeasi problema ca voi, toate, femeile. Am 29 de ani, fara copii si am fost diagnosticata cu nodul la san (2 lipiti de 11 mm, impreuna 1 cm) in urma unei ecografii mamare. In urma cu un an anunsesem la medic sa imi fac o ecografie mamara pt ca ma cam durea un san si atunci mi-au fost gasite niste chistulete la sanul stang, la care acum (adik dupa un an si 2 luni) s-au tranformat in noduli. Eu am revenit sa fac ecografia, sperand sa nu am nimik cu toate ca ma mai durea din cand in cand, insa mi s-a spus, anul trecut, sa refac ecografia abia dupa un an ( Am luat anticonceptionale vreo 5 ani chiar pana sa imi gaseasca chisturile dupa care am renuntat la ele) M-am speriat si am mers la un medic oncolog, chirurg la Fundeni (Radu Florin), la care merge prietena mea, la un control sa cer o a 2-a parere si mi-a zis ca trebuie operati cat mai repede ca vor creste si ca as avea nodul si la celalalt san (pe ecografie nu a iesit nimik la sanul drept). Nu stiu ce sa fac, sa ma operrez sau sa mai incerc o alta opinie., un alt medic, insa nu stiu la cine sa mai merg...sa mai refac ecografiile facute la MedLife? As avea nevoie de un sfat din partea unui specialist. Multumesc
P.S Soacra mea a trecut prin acest lucru, a avut nodul la san, nu l-a controlat timp de 2 ani de zile si in acesti doi ani s-a tranformat din benign in malign, si acum a ramas fara san. Ea zice sa ma operrez neaparat
0
28-07-2011, ora 00:17
Louiza
Nu este medic/terapeut
Louiza
Buna seara!
Scriu mesajul acesta in speranta ca cineva foarte competent imi va raspunde. E vorba de mama mea, care si-a depistat un nodul la san de 2.6 cm si se repede catre operatie fara a incerca mai intai vreo alternativa naturista. Nu am cunostinte prea multe in domeniul acesta, dar stiu ca orice interventie chirurgicala reprezinta o adevarata trauma pentru organism si daca poate fi evitata e foarte bine.
Am citit multe pareri pe mai multe forumuri si vad ca exista reale probleme, in special in randul tinerelor. Exista fete si femei cu 4, 7, sau chiar 15 noduli la ambii sani si opteaza pt tratamente naturiste. Imi dau seama, citind atatea opinii si despre atatea experiente, ca problema mamei de fapt nici nu exista in comparatie cu altele. Vad deasemenea cazuri in care, dupa operatie, de cele mai multe ori, la un an sau doi nodulii reapar.
Mama e tanara, are 51 de ani si e foarte incapatanata. I-a intrat in cap ca ala trebuie scos si gata. Aveti cazuri asemanatoare, ati trecut prin asta sau chiar prin mai rau si tratamentul homeopat a dat roade reale? Incerc s-o conving ca organismul e o "masina" care ar trebui sa functioneze ca un intreg, ca un sistem unitar, si ca un stil de viata cu un regim drastic alimentar, de miscare si de odihna poate face ca organismul sa lupte si sa arunce afara raul acela, fie el benign sau malign... Ma rog, ma afecteaza incapatanarea asta a mamei si vreau sa-i dovedesc cu exemple concrete ca e bine sa nu se grabeasca la operatie. Ma ajutati?
Va multumesc si va doresc tuturor sanatate, putere si rabdare pentru voi si pentru cei dragi ai vostri!!!
0
26-11-2011, ora 14:03
cycy
Nu este medic/terapeut
cycy
am 44 de ani si in urma unui ecograf mi s-a descoperit un nodul la sanul stang de 5mm si la dreptul o scurgere galbena (doar cand a strans sanul).mentionez ca am dureri inainte de a-mi veni ciclul din tinerete sanii ma avertizau dar de 1 luna ma dor continu si urmeaza sa fac o mamografie.vreau sa intreb daca stie cineva cand e bine sa o fac inainte sau dupa ciclu si cu cate zile pt a fi un diagnostic cat mai precis.am auzit de monodoze de esenta de zmeur si coacaz negru, le iau de 1 luna, dar nu cedeaza durerile si mai dau si cu progestogel.sunt tare speriata si va solicit sfatul.astept raspuns pana cand sunt programata la mamografie.multumesc!
0
07-02-2012, ora 12:06
simionov
Nu este medic/terapeut
simionov
Tratament naturist pt noduli la san, dar si pt orice alte tipuri de chisturi, tumori benigne sau chiar si maligne gasiti aici: http://komfortbebe.blogspot.com/2011/12/cum-am-scapat-de-chistul-de-canal.htm
Tratamentul este foarte simplu, ieftin si eficient, si nu are efecte secundare. Eu l-am incercat si functioneaza! La fel sunt zeci de marturii pe internet despre eficacitatea acestui tratament. Sanatate si minte luminata!
0
26-05-2012, ora 15:10
denydeea
Nu este medic/terapeut
denydeea
buna am 20 de ani si as dori sa stiu care ar putea fi cauzele aparitiei acestor noduli pt ca am si eu in ambii sani...doar ca in stangul imi este mai mare si ma dor..dar nu tot timpul am momente si ma tine durerea cam o saptamana 2 si dupa imi trece si imi revine...am fost deja la un medic mia spus k pe baza de stres.da in ultimu timp nam o stresata si miau iesit mai multe nodule si mau durut destul de tare...va multumesc:)
0
12-06-2012, ora 10:47
Loredana28
Nu este medic/terapeut
Loredana28
Denydeea, eu am 28 ani si noduli la ambii sani, mai exact un fibroadenom mamar de 2, 5cm si doi de 7 si respectiv 8mm. Daca stai in Bucuresti iti recomand sa-ti faci ecografie la domnul doctor Adrian Costache. El mi-a recomandat sa operez fibroadenomul la Cluj. Trebuie sa-ti spun ca l-am depistat la 25 ani si dupa cate mi s-a spus el era format inca din adolescenta. Am urmat timp de un an un tratament naturist prescris de un medic endocrinolog...m-am bucurat ca am gasit pe cineva care sa ma ajute naturist sa rezolv problema, dar nu a functionat. Cel mai important este sa-ti faci ecografia la o perioada exacta, adica la o saptamana dupa menstruatie si nu cum ai timp. Durere am si eu, cu o saptamana inainte de menstruatie si o saptamana dupa, pentru ca au loc schimbari hormonale. Un medic oncolog i-a spus unei prietene ca nu este un stres psihic ci exista un stres in organism si de aceea apar. Probabil ar trebui schimbat modul de viata, alimentatia. Eu incerc, dar de multe ori este foarte greu. Cert este ca, cu toate ca manac sanatos, fac miscare, nu am vicii, fibroadenomul nu o sa dispara asa ca trebuie sa-l operez. Eu vreau sa raman insarcinata, iar doctorul mi-a spus ca nu imi garanteaza nimeni ca nu o sa se mareasca sau sa se transforme in altceva in timpul sarcinii (fiecare organism e diferit) de aceea este cel mai bine sa-l scot. Cred ca am sa merg la Cluj pentru asta. Multa sanatate!
0
14-06-2012, ora 18:33
denydeea
Nu este medic/terapeut
denydeea
multumesc mult pt raspunsul tau loredana.o sa imi fac si eu ecografii sa vad ce am mai exact..sper sa fie bine sa numi trebuiasca operatie..ms ink o data si multa sanatate si tie
0
06-04-2014, ora 14:58
Oana.01
Nu este medic/terapeut
Oana.01
Hey!
Vreau sa va povestesc si eu despre experienta mea cu speranta de a ajuta pe cineva intr.o situatie similara.
In urma cu cateva luni am simtit la sanul stang prin palpare ( exercitiu lunar pe care mama mea, fiind medic m-a incurajat sa il fac) un nodul micut la san. Dat fiind faptul ca eram in aceea perioada a lunii am considerat ca este normal sa se mai formeze nodului temporari pe baza hormonala care se dizolva ulterior dupa trecerea menstrei.
Am uitat complet de el, iar dupa cateva luni am simtit ca se marise mult. La ecografie, si numeroase teste care au urmat am aflat ca erau 2 nodului mari, respectiv 7CM si 5 CM. Repet cm NU mm.
Am cerut 3 opinii, toti au recomandat operatie/ am hotarat sa ma operez la Doctor Gogescu de la Regina Maria din Buc. Pot spune ca a fost CEA MAI BUNA ALEGERE SI IL RECOMAND DIN TOATA INIMA, deoarece a facut tot posibilul sa nu.mi faca 2 incizii( lucru aproape imposibil data fiind marimea uriasa a nodulilor) si a reusit, sunt la o saptamana dupa operatie si sanul arata impecabil!
Sper ca experienta mea sa va ajute, am considerat ca un Dr asa de bun merita facut cunoscut.
Multumesc!
Oana, 18 ani
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Înțelegerea afecțiunilor legate de sâni - cele mai frecvente situații și semnele de alarmă
  • Noduli la sân - cât sunt de periculoși și la ce să te aștepți
  •