noduli in palma

07-01-2008
marcel08
Nu este medic/terapeut
marcel08
Ma numesc Marcel08 si am 50 de ani. De aprox 1 an si jumatate au inceput sa imi apara in palma niste noduli ( la inceput a fost numai unul, acum sunt in numar de patru ). Unul este de marimea unei boabe de fasole, altul cat una de mazare, iar celelalte mai mici.Nu sunt mereu durerosi, dar uneori deranjeaza ( la volanul masinii sau cand fortez palma invers unei strangeri normale ). Au iceput sa apara uneori si mancarimi in podul palmei. La un consult la medicul de familie mi s-a spus ca aceasta boala va avansa afectandu-mi mobilitatea degetelor, iar la un alt consult in cabinet chirurgical am fost indrumat la un specialist in chirurgie plastica.Va rog sa-mi spuneti care este denumirea acestei boli si daca nu exista si alta cale de remediere in afara celei chirurgicale. Exista riscul de a afectata mobilitatea palmei sau a degetelor in urma operatiei ?Exista riscul unei recidive in cazul unei interventii chirurgicale ? Va multumesc foarte mult.
1 comentarii
0
19-05-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Cel mai probabil suferiti de boala Dupuytren, adica afectarea aponevrozei palmare, tesut care se afla sub piele. Cauza acestei boli este necunoscuta iar tratamentul strict chirurgical.
Boala evolueaza destul de rapid, degetele avand tendinta de a se, , flecta ca o gheara, , degetele nemaiputand fi extinse. Adresati-va unui spital cu departament de Chirurgie Plastica (intodeuna recomand Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri, Bucuresti, de departe leaderul specialitatii in Romania). Este bine ca operatia sa fie efectuata din timp pentru a prevenii anchilozarea degetelor.
Corect si atent operata, maladia Dupuytren se trateaza cu succes, fara recidive si complicatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul