nodul pulmonar plus ganglioni cu aspect sechelar retroperitoritoneali

09-07-2015
costel.chirila73@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
costel.chirila73@yahoo.com
Buna ziua.
Urmare unei respiratii dificile, simteam ca toracele este umflat si aveam un nod in gat, nu puteam respira cu fata in sus, am afcu un CT toracic cu substanta de contrast si au constatat:
-nodul pulmonar situat periferic in segmentul bazal posterior stang, cu dimensiuni 12/12/11 mm, bine delimitat, cu contur crenelat, neomogen, fara calcificari, nu se constata alti noduli similari;
-nu se constata adenopatii la nivelul mediastinului/hilurilor pulmonare sau epansamente pleurale/pericardiace;
-nodul suprarenalian stang cu diametrul in plan axial 17 mm, cu aspect sugestiv pentru adenom, lipid rich;
-moderata discartroza vertebrala T8-9 si T9-10, hernii discale intraspongioase in 1/2 inferioara a coloanei toracale
-ganglioni cu aspect sechelari iretroperitoneriali
6 comentarii
0
12-07-2015, ora 15:02
lachriss
lachriss
Buna ziua. Ce varsta aveti? Sunteti/ati fost fumator? Cine v-a recomandat CT-ul (medicul sau l-ati facut din proprie initiativa?). Nodulul pulmonar descris sugereaza un proces malign.
0
13-07-2015, ora 21:20
costel.chirila73@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
costel.chirila73@yahoo.com
Multumesc pentru intelegere.
Am 42 ani, nu sunt fumator, lucrez la CN Posta Roman SA, nu am fumat niciodata, am facut CT-ul urmare unor dureri insuportabile in partea stanga. Am avut un accident rutier anul trecut iar dupa o luna si jumatate au inceput durerile in partea stanga. Am fost la trei medici gastroenterologi, am facut ecografe peste ecografe, nu au depistat nimic.
La sfatul unuia am facut CT abdomen + pelvis si au fost descoperite cele mentioante. Am facut 3 CT-uri la ARCADIA IASI unde nu s -a mentionat nimic deosebit de primul CT iar eu am vrut sa fac si in alta parte CT-ul, la aceasta investigatie mi s-a spus cele ce am relatat ( ganglioni sechelari +...). Mentionez ca am facut CT in luna ianurie, martie, mai la ARCADIA Iasi si nu au fost modificari ale nodulului si ganglionului.
Rog o interpretare pertinenta si un sfat bun. Stiu ca orce nodul sau ganglion poate fi fatal in vita uni om, rog a ma ajuta a intelege acest diagnostic si totodata a ma indruma la un medic specialist. Va multumesc foarte frumos.
Cu stima,
Constntin Chirila
0
13-07-2015, ora 23:19
lachriss
lachriss
Interpretarea imaginii respective trebuie facuta in context clinic. Va sfatuiesc sa mergeti la un medic pneumolog. Trebuie identificata natura acelui nodul (analize pentru TBC, bronhoscopie cu lavaj bronhoalveolar si examen citologic etc). Multa sanatate va doresc.
0
15-07-2015, ora 23:07
costel.chirila73@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
costel.chirila73@yahoo.com
Multumesc frumos.
0
16-07-2015, ora 18:21
lachriss
lachriss
Cu multa placere
0
28-03-2016, ora 21:32
Marin ionel
Nu este medic/terapeut
Marin ionel
Cu ocazia unei operatii la prostata efectuata la Spitalul Fundeni mi s-a efectuat o radiografie la plamani, in urma careia se specifica : opacitate nodulara cu contur net, regulat, structura omogena si intensitate medie-mare, proiectata la nivelul arcului costal posterior VI de partea dreapta cel mai probabil cu caracter sechelar. Fara leziuni pleuro-pulmonare cu caracter acut vizibile. Am 63 ani, nu mai fumez de 24 ani, nu am si nu am avut nici o problema pulmonara : dureri, respiratie dificila, etc.Va rog sa ma ajutati in a itelege acest diagnostic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: