nodul pe spate la copii

05-11-2013
ana-81
Nu este medic/terapeut
ana-81
Buna seara, am descoperit acum cateva zile pe spatele fetitei mele un mic nodul sub piele. Este situat pe partea stanga intre coloana si omoplat. Initial am avut impresia ca este o bubita ceva, dupa care am examinat mai atent si am simtit ca e sub piele. Nu o doare si nu o deranjeaza decat in momentul cand apas tare.Mentionez ca fetita mea are 9 ani si 8 luni, cu inaltimea de 135 cm si 29 kg. Este mereu palida, are cearcane. Medicul imi spune ca arata bine, sa nu-mi fac griji si poate asa e tenul ei, iar cearcanele ar fi ereditare.Eu o vad foarte slabuta si mofturoasa, nu mananca nici un tip de carne :pui, porc, vita, peste si nici carne procesata. Mananca foarte prost. Va rog sa ma ajutati cu un sfat ! Nodulul ce ar putea fi ?
5 comentarii
0
05-11-2013, ora 11:42
Dr. Macovei Catrinel
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Macovei Catrinel
Buna ziua,
sa luam problemele pe rand:
- nodulul ar putea fi un lipom, posibil daca mai are si alticineva din familie, sau aveti rude de gradul 1, 2 cu hipercolesterolemie, care ar putea fi familiala, si nu are legatura cu greutatea corporala; faptul ca nu consuma carne ar putea infirma aceasta ipoteza, dar daca mananca oua si branzeturi grase este posibil;
- cearcanele sub ochi pot fi corelate cu dermatita atopica (alergica), parazitoze, sinuzite;
- legat de statura, cu inaltimea este putin peste media grupei de varsta, iar cu greutatea este chiar la valoarea medie (percentila 50), deci nu este cazul sa va faceti probleme;
- legat de preferintele alimentare, lasati-o sa se manifeste, mai ales daca analizele sunt in regula, nu are anemie, deficit de calciu, magneziu etc. Consumul de carne nu este obligatoriu pentru a fi sanatos. Incercati sa ii oferiti proteine si fier din alte surse: lactate, ou, ocazional soia ca tofu sau boabe gatite, leguminoase boabe (mazare, fasole, linte, naut), asociate cu cereale (cous-cous, mei, quinoa, orez, , hrisca) si multe fructe si legume proaspete, cu vitamina C care creste absorbtia fierului; de asemenea fructele uscate (stafide, , curmale, caise) sunt bogate in fier, iar semintele, nucile, migdalele, alunele crude aduc si proteine si grasimi sanatoase si calorii.
0
12-11-2013, ora 23:57
ana-81
Nu este medic/terapeut
ana-81
Mulţumesc pentru răspuns şi sfaturi. Am sunat azi le medic si am făcut programare pentru fetite, sper sa imi de-a trimitere sa le fac toate analizele. Celei mari nu i-am mai facut de la varsta de 4 ani, ii facusem pe atunci in iaşi si mi-au spus ca asa copil sălbatic nu au mai vazut. Acum cu plasturii minune sper sa nu intampinam probleme. Cea mica are 3 ani, de ceva timp are limba buburuzata ca o capsuna. Sunt ingrijorata mai mult din cauza ca sunt zile cand doarme la pranz si se trezeste plangand, plange si câte jumătate de ora, se incordeaza toata de parca o doare ceva. Si dupa ce se linisteste spune ca o doare piciorul, degetele si in talpa.uneori cand un picior cand celalalt. Initial m-am gandit ca poate are cârcei, dar totusi dacă e ceva mai grav ? E tare greu sa fii parinte :( imi fac griji atat cu cea mare cat si cu cea mica, pe cea mica o si alintam mult si ne purtam mai altfel cu ea din cauza ca a facut 2 convulsii febrile : una pe cand avea 10 luni si una la 1 an si 3 luni...si de atunci suntem mult mai grijulii, vai sa nu raceasca...noi locuim in danemarca si lumea e mai altfel, chiar daca e frig ei nu isi imbraca foarte gros copiii, asa cum facem noi...dar ca mama si tinand cont prin ce am trecut, cred ca procedez bine. Acum astept sa vad ce spune medicul despre fetite si daca ne trimite sa facem analize. Va multumesc inca o dată pentru ca v-ati facut timp sa-mi citit comentariul si ca mi-ati raspuns. Sa aveti o noapte linistita !
0
13-11-2013, ora 00:08
ana-81
Nu este medic/terapeut
ana-81
Tin sa precizez ca fetita cea mica implineste luna viitoare 3 ani, are 95 cm si 16 kg. Va scriu ca sa va faceti o impresie despre cum e si daca arata bine la varsta ei. Pe amandoua le-am nascut marisoare, prima a avut 4000gr si 54 cm(nascuta la 40 saptamani), iar a 2a de 3874gr si 51 cm (39saptamani). Ambele prin cezariana. Am aceeasi dorinta ca oricare alt parinte : sa fie sanatoase si sa creasca mari, ca celelalte vin de la sine...dar sanatatea nimeni nu o poate cumpăra :(
0
16-07-2014, ora 01:09
symonica2006
Nu este medic/terapeut
symonica2006
ana-81 parca mi-ai descris fetita...a mea are acuma 5 ani si jumatate si am cam descoperit cam de la 3 ani ca are ceva exact acolo unde ai indicat si tu locul la inceput am crezut si eu ca e o bubita iar mai apoi a cresct si este sub piele nu este asa mare..la un moment dat parca i sa mai micsorat si am crezut ca poate o sa dispara cu timpul dar nu sa intamplat..la fel nu o doare doar daca apas si cand am fost cu ea la medicul de familie sa uita asa repede nici nu ia dat importanta si a zis ca nu stie, , dar acum sunt hotarata sa cer o trimitere undeva sa vad ce are si eu m-am gandit sa nu fie un os mort si sa il scot o data de acolo...doamne fereste nu vreau sa ma gandesc la ce e mai rau si acuma la 5 ani jumatate are 18 kg la fel e mufturoasa si nu mananca carne, ciorbe supe toata ziua imi cere gris, oua, lapte si multa ciocolata..am uitat ii plac crenvusti numai ca nu poate manca mai multi de 2 la o masa...am zis sa ii iau ceva de pofta de mancare.. Asteptam ana-81 sa fi scris si rezultatul dupa ce ai fost cu fetita ta cea mare la analize si ce are de fapt???
0
31-05-2015, ora 23:23
Ligia Urs
Nu este medic/terapeut
Ligia Urs
Buna seara, am un baietel de 3 anisori, in urma cu 3 saptamani am fost spitalizati din cauza unei angine acute si a unei gingivostomatite pentru care a primit tratament intravenos cu cefort iar pentru stomatita badijonaj bucal cu glicerina boraxata cu nistatin si anestezina si de trei ori pe zi cate o jumatate de Aciclovir.Acum, la trei saptamani de la iesirea din spital i-am depistat in partea stanga sub mandibula o formatiune nodulara bine delimitata de forma ovala care se deplaseaza cu usurinta la palpare, copilul nu se plange de dureri, mananca normal si inghite normal.Am observat ca in ultimele 2 zile a ragusit putin, de asemenea noaptea e mai agitat, se trezeste si plange nervos.Despre ce ar putea fi vorba?Mentionez ca dupa externarea din spital copilul nu prezenta nici un fel de umflatura sau altceva in zona gatului.Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul