nevralgie arnold si trigemeni (dureri groaznice de cap)

10-11-2007
narciss
Nu este medic/terapeut
narciss
de aproape 10-12 ani sufar de dureri groaznice de cap (jumatati de cap)am facut o graoaza de investigatii si am fost diagnosticat cu nevralgie arnold si trigemeni.Am 36 de ani si va rog frumos care stitii un remediu va rog din suflet sa-mi spuneti si mie pentru ca nu mai rezist am dureri de ochi groaznice, in spatele capului la puctul arnold junghiuri groaznice si impunsaturi sinusoidale car e imi corespund in ochi si arcada si tampla.In criza din durere asta groaznica dau si inmigrena cu tusituri si vomitaturi, tremurat si imi curde nasul.Durere nu mai cedeaza la tot ce am incercat de -a lungul timpului (ketonal injectabil, paracetamol sinus, arcoxia, )de frica la servici am in buzunar nurofen, saridon, tot arsenalul pentru ca in 5 minute ma pune jos si nu mai imi trece ore bune.MAi nou fac si proceduri diadinamice si laser terapie dar nu vad mare efect
p.s. va rog frumos dati mi si mie un sfat pt aceste dureri va multumesc
153 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›
1
10-11-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Nevralgiile de trigemen sint dureri foarte intense si foarte refractare la tratament. Imi pare rau sa va spun, dar tratamentele pe care le amintiti dv.- ketonal, paracetamol, arcoxia- sint foarte slabe pentru conditia dv., si nu este de mirare ca isi pierd eficienta. In strainatate, exista centre ale durerii, in particular pentru migrena de diferite cauze (a dv inclusa), unde acesti pacienti sint tratati pina cind se gaseste o solutie care sa controleze durerile. La noi din pacate nu exista multa experienta. Dar ce pot sa va spun este ca exista medicamente mai tari si mai eficiente decit ce luati dv. Nu se poate insa nimeni hazarda sa vi le prescrie pe internet. Ce trebuie sa faceti este sa insistati cu consulturile de neurologie; cautati un medic bun si mai ales care se informeaza in legatura cu noutatile- e greu de gasit dar mai exista- si pur si simplu spuneti: asta nu merge, vreau sa incerc altceva. Puteti sa incercati si un tratament homeopat, daca sinteti una dintre persoanele inclinate sa foloseasca medicina alternativa. Dar insistati cu tratamentul neurologic- vestea buna este ca poate sa fie mai bine decit este acum.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
14-11-2007, ora 00:00
arwenamin983
Nu este medic/terapeut
arwenamin983
Incercati acupunctura sau reflexoterapie
0
14-11-2007, ora 00:00
narciss
Nu este medic/terapeut
narciss
multumesc din suflet ;nu prea stiu sa folosesc acest forum, daca cumva dvs stitii mai multe va rog din suflet sa-mi dati citeva amanunte despre aceasta boala cumplita - daca se poate va multumesc si multa sanatate
0
24-02-2008, ora 00:00
doina.sibiu
Nu este medic/terapeut
doina.sibiu
Si eu sufar de aceasta boala de vreo 15-16 ani. Nu am consultat un neurolog asa cum ar fi fost cazul, pentru ca la mine trece cu antinevralgic (doi ani am luat aproape zilnic) si solutie pt urechi - otis. Exista un medicament bun, pe care ti l-ar putea recomanda medicul neurolog, insa imi "scapa" acum cum se numeste. Cred totusi ca e vorba de Neurontin, insa nu-l folosi fara sa consulti medicul specialist sau pe cel de familie. Mergi si fa-ti si un consult stomatologic, pt. ca si din aceasta cauza s-ar putea sa ai aceste dureri (la mine au fost tot mai rare dupa ce mi-am rezolvat problemele dentare) si ceea ce este foarte important - evita sa stai in curent.
0
18-03-2008, ora 00:00
olympia
Nu este medic/terapeut
olympia
si eu sufar de nevralgie arnold si am dureri de cap cumplite, am fost la neurologi si tratamentele care le-am facut bazate pe antiinflamatoare si piracetam sau gincoprim nu au dat rezultate.In continuare am dureri de cap cumplite, nu ma pot concentra si intru in panica. Daca stie cineva vre-o solutie va rog sa-mi raspundeti.
0
20-03-2008, ora 00:00
nataliaconran
Nu este medic/terapeut
nataliaconran
am citit ce au scris toti aici, pe forum, si ma apuca deznadejdea...
de 2 saptamani sunt diagnosticata cu nevralgie arnold+otita externa.
pentru nevralgie, in afara de ketonal forte si paracetamol sinus, mi s-a mai prescris si milgamm (contine tiamina-vit.B1- pt refacerea mielinei). am citit despre milgamm, o fii eficient? doresc sa merg la un neurolog, cunoaste cineva vreunul bun? apoi, in functie de ce va zice, ma gandesc sa incerc si acupunctura..
0
15-01-2009, ora 23:35
huda
Nu este medic/terapeut
huda
buna ziua am citit si eu ce se scrie aici si mam regasit si eu, si eu am nevralgie de trigemeni si spondilza cervicala si migrene deci va dati seama cum ma simt cind incep durerile de cap nu mai stiu ce sa mai iau am dureri groaznice pe partea stinga si amorteli si ameteala am incercat cu toate medicamentele si ketonal forte si aulin si paracetamol sinus cite, cite altele nu mai stiu ce sa fac, am facut si acupuntura si fizioterapie si degeaba de 4-5 ani de cind au aparut durerile nu mai stiu de mine am fost si la neurolog, tratamentul pe care mil da nu-si mai face efectul, nu mai stiu ce sa iau si unde sa ma mai duc da-ti-mi
un sfat multumesc si ma scuzati daca am scris ceva gresit dar nu mai stiu cu cine sa vb. despre durerea mea de cap
0
26-01-2009, ora 21:57
maria elena
Nu este medic/terapeut
maria elena
Stimate d-le Stefan Ciprian, as dori sa-mi spuneti ce ar trebui folosit in nevralgia de trigemeni: gel sau capsule, sau ambele. Baiatul meu (28 ani) este suspect de acest sindrom, in eventualitatea ca este adevarat as putea sa va contactez? Va multumesc!
0
27-01-2009, ora 12:20
arwenamin983
Nu este medic/terapeut
arwenamin983
Am aceeasi problema si am descoperit de curand ca e din cauza unei vertebre sucite in zona cervicala. Pentru remediere ma duc la chiropractor. La mine vertebra respectiva se simte la pipait ca o umflatura. Cand/daca reuseste doctorul sa o puna la loc voi scapa de dureri.
0
30-01-2009, ora 21:55
maria elena
Nu este medic/terapeut
maria elena
D-le Stefan Ciprian as vrea sa intru in legatura cu d-voastra, pt un tratament, in cazul baiatului meu, ce sufera (recent) de nevralgia de trigemen, va dau adresa mea de mail si, daca aveti amabilitatea, va rog sa ma contactati: -. El, deocamdata, ia TEGRETOL (la 12 ore cate 2 pastile) si intre timp daca apare durerea, ia ibuprofen (la recomandarea unui doctor din SUA). Se simte destul de bine, dar eu as vrea sa faca tratamentul pe care l-ati recomandat d-voastra)..
0
12-02-2009, ora 20:35
nicoleta lungu
Nu este medic/terapeut
nicoleta lungu
buna.ma numesc nicoleta lungu si m-am nascut cu nevralgie.se manifesta prin durere de cap in crestet, durere puternik de ochi nu suport lumina(ametesc) si imi raspunde in nas k mi sa zis k am o sinuzita acuta pe partea stanga(si am luat cifran 5 zile).pentru calmare am luat si iau aulin antinevralgic...dar numai pt o perioada ma calmez apoi o iau iar de la capat.dak ma puteti ajuta cu un alt tratament mai bun va rog frumos sa imi raspundeti.va multumesc!
0
26-02-2009, ora 18:29
ilinanicoleta
Nu este medic/terapeut
ilinanicoleta
Buna

Eu am aceleasi simptome ca si narciss.
Am toate analizele la zi, tomografie, Rmn, orl, oftalmologie, neurologie. Totul a iesit bine insa durerile inca persistau.
Am fost reevaluata de catre neurolog si mi-a dar un tratament pe care trebuie sa il tin timp de 6 luni.
Nu am voie sa fumez, sa beau cafea, sa mananc condimente( contine glumatat de monosodiu, in general orice contine acest E621), alcool.
Tratamentul consta in felul urmator:

Lamictal cp 50 mg ( o jum de comprimat seara timp de 14 zile, dupa se mareste doza si anume o jum dimineata si o jum seara timp de 14 zile, dupa, o jum dimineata si na seara si tot asa, scrie pe prospect)
Flamexim ( 1 cp pe zi timp de 10 zile pe luna, 3 luni)
Quarelin ( 1 cp in primele 3 minute, altfel daca o iau peste 30 de minute, degeaba o iau)
Nospa (3 cp pe zi inainte de mese cu 30 minute)

Sa vedem ce rezultate da si acest tratament, va tin la curent
0
26-02-2009, ora 23:29
valentin neagu
Nu este medic/terapeut
valentin neagu
domnule Stefan Ciprian toate simptomele pe care le-a descris narcis se regasesc si la sotia mea. Inclin sa cred ca are tot nevralgie de trigemen pentru ca la fel are facute toate analizele, inclusiv RMN, tomograf, sange, etc, totul este ok, dar ea se vaita de acelasi tip de durere, durere insuportabila.Nu i-a fost ps inca acest diagnostic pentru ca noi, fiind din Galati, probabil nu avem doctori suficient de pregatiti sa puna un diagnostic, toata lumea nu stie ce sa zica.Va rog frumos sa imi dati cateva indicatii ce sa fac in continuare pentru ca efectiv ea sta in pat si plange si se vaita in continuare (mentionez faptul ca a fost internata timp de 10 zile in spital si durerile tot nu ii trec).Va multumesc anticipat!
0
27-02-2009, ora 01:15
Bella0810
Nu este medic/terapeut
Bella0810
Eu am fost astazi la neurolog dupa luni de consultatii si trimiteri peste tot.(am dureri de cap, ochi, nas, mandibula)...si mi s-a dat diagnosticul de nevralgie de trigemen pe partea stanga.mi s-a recomndat TAVER timp de 3 luni(contine cabamazepina si este recomandat in nevralgii) si MICROSER pana se termina cutia...si are vreo 50 comprimate!!!cica pt astfel de dureri este recomndata acupunctura!cel mai bn este atunci cand aveti astfel de dureri sa consultati un neurolog specialist!!!
Va tin la curent cu acest tratament si daca la mine o sa dea roade o sa vi-l recomand si voua!!!
0
11-03-2009, ora 09:48
andrey1
Nu este medic/terapeut
andrey1
am fost diagnosticata cu migrena comuna si spondiloza cervicala an urma unui rmn facut din cauza durerilor foarte mari de cap am luat tot felul de calmante si tot degeaba am dureri cumplite dupa ceafa si se ridica spre crestet ami simt capul plin si ami palpeaza ceva ca o zvacnitura nu pot nici sa ma tin pe picioare totul se anvarte an jurul meu si simt ca ma prabusesc va rog daca stie cineva un neurolog f bun sa mil recomande am 35 de ani si un copil de 10 ani
0
11-03-2009, ora 11:11
ilinanicoleta
Nu este medic/terapeut
ilinanicoleta
Te sfatuiesc sa iti faci si o coagulograma completa.
0
30-03-2009, ora 10:34
narciss
Nu este medic/terapeut
narciss
buna ziua, stitii cumva cum pot gasi o fiola doua de boicil? va multumesc si multa sanatate.durerea de trigemeni am mai pacalit-o cu infiltratii cu boicil.
0
01-04-2009, ora 22:50
xeny5
Nu este medic/terapeut
xeny5
ca spitalul colentina este un medic ff bun se numeste dr Frasaneanu Armand medic neurolog specialist
am avut si eu aceasta durere a durat o luna cap durerea nu trecea cu nimic am luat antiflamatoare puternice si ma lasat bafta
0
09-04-2009, ora 10:33
Bella0810
Nu este medic/terapeut
Bella0810
Hello.am revenit.dupa 1luna si un pic de tratament cu taver si.microser.ce pot sa va spun.nu a fost nici o schimbare in durerile mele de cap.pt ca si in timpul acestui tratament am avut dureri groaznice de cap.si cu ele si fara ele.daca ma ia un pic frigu' aia sunt!!!ba din contra cu taverul acela eram mereu fresh asa.ca ma ameteau...si imi dadeau o stare ca dupa o betie ;)) am fost si eu la spitalul colentina la o doctorita specialista buna.numai ca o las balta...nush ce sa mai fac...m-am saturat si de doctorii astia si de atatea medicamentele pe care ei mi le dau si care in loc sa-mi faca bine mai rau imi fac!!!
0
28-04-2009, ora 20:01
sorinp01
Nu este medic/terapeut
sorinp01
Oameni buni, daca vreti sa va vindecati de nevralgie arnold neaparat sa va dati MASIV cu clafen unguent pe git.va spun din propria experienta.am dureri de cap de 23 de ani.mi-a ratat viata.am m40 de ani si inca ma vaiet de dureri. si asta de la 17 ani mi se intimpla.de un an de zile ma dau cu clafen si de vreo 4 saptamini ma dau cu doze masi ve pe git si INSFIRSIT SE INTIMPLA CEVA POZITIV.SIMT CA ESTE MAI BINE.Totul are o simpla explicatie si anume este o inflamatie locala care apasa pe nervul arnold si de aici durerile.deci, dati-va cu clafen cit mai mult sa scapati de inflamatia locala si implicit de durere.
Va doresc sanatate si sa nu ajungeti ca mine sa suferiti atit.va repet o spun din propria experienta
REPET CIT MAI MULT UNGUENT ANTIINFLAMATOR SA BIRUITI INFLAMATIA LOCALA.
bafta si sanatate.
1
28-04-2009, ora 20:08
sorinp01
Nu este medic/terapeut
sorinp01
Si inca un lucru importanta.face-ti exercitii cit mai multe cu capul.rotiri si intinderi.
retine-ti.UNGUENT CU CLAFEN MASIV SI EXERCITII.
O sa-mi multumiti cindva.
este o treba prea serrioasa sa nu o priviti serios..
0
09-06-2009, ora 14:26
florentza_du
Nu este medic/terapeut
florentza_du
Buna ziua tuturor ma numesc flori sunt diagnosticata cu Spondilodiscartroza lombara, Fibroimialgie si nevralgie Arnold.AM DURERI INSUPORTABILE DE CAP, SPATE.PICIOARE, MAINI, CRAMPE MUSCULARE, simt ca inebunesc de la durere o iau razna.Daca, exista cineva care ma poate ajuta sa stiu ce ar trebui sa fac sa scap de dureri.Am facut fizio terapie, kinetoterapie, si degeaba, sunt calmante de moment.Tratamentul pe care il urmez acum :propranolol40mg 2pe/ zi, quarelin1cp /zi, , max3cp pe zi, midocalm150mg o cp seara/10 zile, esentiale 2 cp pe/ zi, timp de o luna, lyrica 75 mg. 3 cp /zi, acest tratament mi sa prescris acum cand mam ex. din spital.dar nu mai am incredere in nimic.Daca ex pe forum cineva cu ex. necesara si ma poate sfatui daca este bun acest tratament si daca pot comunica cu o persoana in domeniu pe mess.Va multumesc si va doresc sanatate tuturor.
0
13-06-2009, ora 16:04
cutzaky
Nu este medic/terapeut
cutzaky
aceeasi problema..am mers la RMN la Bucuresti la Prolife, iar rezultatel;e au fost cat de cat bune. In afara de o sinuzita inchistata pe partea dreapta, nimic. Durerile mele de cap persista din ce in ce mai mult in schimb in ultima perioada am si stari de ameteala si voma. De la Iasi am mers cu diagnosticul de sindrom cefalalgic migrenos, iar tratamentul a fost cu Pramistar, bilobil, Quarelin (doar cand ma durea capul). Durerea persista. sunt aceleasi simptome ca la nevralgia arnold, insa medicii nu mi-au zis nimic de asta. sfatuiti-ma ce sa fac? Nu mai pot...am aproape 5 ani de cand direrile de cap sunt ingrozitoare. Acum am 22 de ani...
0
14-06-2009, ora 12:13
asila
Nu este medic/terapeut
asila
Pt. Flori! Simptomele tale sunt foarte asemanatoare cu ale mele, fibromialgie, dureri articulare si musculare groaznice, dureri de cap, gat, umeri, spate, nevralgie arnold si altele(eu am si ameteli).vreau sa te intreb daca nu ai fost vreodata muscata de capusa?eu am fost diagnosticata acum 2 ani cu borelioza, numita si boala lyme, produsa de o bacterie ce este transmisa prin muscatura de capusa.aceasta bacterie ataca muschii si articulatiile, dar poate produce si paralizii.este extrem de periculoasa.eu iau tratament de 2 ani si mi s-a spus ca pt a scapa de dureri trebuie sa inlatur cauza(bacteria).te sfatuiesc sa cauti un medic bun pt a afla cauza problemelor tale.eu am fost la 8 doctori ca sa aflu un diagnostic real.multa sanatate!
0
16-06-2009, ora 14:23
florentza_du
Nu este medic/terapeut
florentza_du
i ti multumesc pentru sfat.Nu am fost muscata niciodata de o capusa, multa sanatate tuturor
0
16-06-2009, ora 19:11
doinita72
Nu este medic/terapeut
doinita72
Buna ziua. Am facut toate analizele si am fost diagnosticata cu -migrene comune- in fiecare luna ma doare
36 ore tampla, ochiul, dantura pe o singura parte, apoi luna viitoare pe cealalta parte, uneori si insotite de varsaturi. Tratamentul pe care mi l-a prescris doctorul neurolog este - deparkine 500mg/ cate 1/2 de 2 ori pe zi timp de 6 luni si in caz de criza sumatripanum2 pastile.
Ce parere aveti de acest tratament? A mai folosit cineva aceste pastile?
0
17-06-2009, ora 11:20
arwenamin983
Nu este medic/terapeut
arwenamin983
Am inceput acum catava vreme un tratament alternativ (acupunctura si chiropraxie) si de 3 luni migrenele mele au scazut in intensitate si frecventa foarte mult. Acum e suficient sa iau din cand in cand o aspirina, dar cel mai des durerea este foarte usoara si trece de la sine, fara medicamente. La inceput nici nu am sperat sa am asemenea rezultate, era doar ultima alternativa de incercat inainate sa ma resemnez sa traiesc toata viata cu teama ca durerea poate sa inceapa oricand. Acum chiar am inceput sa cred ca s-ar putea sa scap definitiv de migrene.
Merita incercat macar!
0
18-08-2009, ora 20:13
mo.eni
Nu este medic/terapeut
mo.eni
de 7 ani sufar de dureri groaznice de cap.Am acelasi simptome ca si narciss.Am fost internata la spital, daca nu gresesc am stat in acelas salon cu Flori. Sunt diagnosticata cu scleroza multipla.Va doresc sanatate tuturor.
0
20-08-2009, ora 15:13
carmenbuc2007
Nu este medic/terapeut
carmenbuc2007
Mult timp am crezut că sunt o bolnavă închipuită.Mi-am făcut toate analizele, tomograf şi nimic.. toate analizele bune... pacientul mort... adică cu dureri insuportabile pe partea dreaptă a capului, maxilar, ureche, ochi, noapte e cumplit, analgezice pot lua cu kg nu au nici un efect, am fost la neurolog, am luat cavinton şi altele nimic, mă ungeam cu o cremă antiinflamatoare de culoare roşie nemţească, la început îmi ameliora durerea acum nimic
Medicul ORL-ist mi-a recomandat milgama, sinupret şi megamilase, spre să scap.
Aş fi dispusă să încerc acupunctură dar nu am auzit ca în oraşul meu să existe cineva care să se priceapă
0
25-11-2009, ora 16:03
lidia6307
Nu este medic/terapeut
lidia6307
am gasit acest sfat si sunt dispusa sa il aplic in locul multor medicamente
daca doriti il puteti incerca si dvs. mai ales ca nu puteti lua medicamente din cauza sarcinii
VA DORESC SANATATE

Am decis sa incerc orice tratament naturist si in final am primit cel mai bun sfat, care a fost remediul final: CARTOFUL RAS. Nu am crezut in eficienta lui pana nu am incercat. E putin incomod, dar se merita, credeti-ma! Pe o carpa lunga (de ex. o bluza cu maneci lungi impaturita astfel incat sa ramana manecile ca prelungire) se pune o folie de plastic pe care se pune cartoful (mare de preferinta) spalat bine si ras cu tot cu coaja in prealabil (sa fie cald, adica la temperatura camerei, nu rece); se picura spirt sau alcool peste cartoful ras si la urma se presara sare. Se pune pe zona unde va doare mai tare (in cazul meu am pus pe barbie, mandibula si tampla) si se leaga capetele carpei (manecile de la bluza). Se acopera tot capul cu 2 -3 prosoape groase si apoi va bagati la caldura (va acoperiti cu o patura sau pilota), daca se poate tot corpul, inclusiv picioarele. Se sta minim 2 ore (de preferat 4 ore, daca rezistati). Dupa ce timpul s-a scurs, aruncati compresa cu tot cu plastic, va stergeti bine uscat si va bagati la loc la caldura (sub patura). De preferat ar fi sa faceti asta seara inainte de culcare si apoi sa dormiti toata noaptea la caldura. In cazul meu am vazut ameliorarile chiar de a doua zi, am continuat seara de seara (sau macar la 2 seri) pana ce mi-au disparut durerile complet. Nu au mai revenit dupa aceea. Nu am crezut ca ar putea fi eficient, dar am incercat (pentru ca eram disperata ca tot nu treceau durerile). Am auzit de vindecari sau ameliorari dupa compresele de cartofi si in alte cazuri: sinuzita, artroze, dureri de coloana, de umeri, de picioare. Cred ca are efect anti-inflamator si mai cred ca strabunii nostrii stiau sa se trateze si inainte de aparitia medicamentelor actuale, care de cele mai multe ori au si efecte secundare nedorite. Am auzit chiar de medicamente care pacalesc creierul, in sensul ca indeparteaza durerea temporar, dar nu vindeca. Asa ca nu aveti nimic de riscat. Puteti incerca si chiar daca in vreun caz foarte grav si cronicizat nu da rezultatele asteptate, cel putin sunt sigura ca ajuta foarte mult. Nu uitati: nu puneti nimic rece pe fata sau in zonele dureroase (nici macar cartoful), asteptati sa se incalzeasca la temperatura camerei si dupa ce ati pus compresa pe fata incalziti zona si pastrati-o calda cel putin 2 ore (de preferat 4 ore). Daca cumva ati scapat prea mult spirt si a iritat zona, faceti pauza de o zi sau doua, ca sa se vindece. Se poate folosi in timpul asta o crema mentolata (terapeutica) in loc de comprese, dar doar pe perioada de pauza. Tot compresa cu cartof e esentiala. Repetati compresele chiar si dupa ce durerile dispar, cel putin o saptamana ca sa fiti siguri de vindecare. Nu are contraindicatii si poate fi folosita ori de cate ori e nevoie. Eu asa am reusit sa scap de dureri. Va doresc sanatate maxima si vindecare rapida!!!
Adaugă un comentariu / răspuns
153 comentarii 12 ..... 5 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Ce indicii oferă localizarea durerii de cap
  • Modalități de a trata durerea de cap fără medicamente
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  •