nevralgia postherpetica

23-02-2007
Adina 13
Nu este medic/terapeut
Adina 13
Am fost diagnosticata cu Herpes Zoster oftalmic pe partea stanga, in luna sept.2006. Dupa tratament cu antivirale (aciclovir), faza acuta a bolii a trecut in cca. 10 zile. De atunci, sufar de nevralgie postherpetica, ameliorata doar cu medicamentul Lyrica, 75 mg., 2 cp./zi. De 5 luni n-am observat nici o scadere a durerilor, care se manifesta prin senzatia de amortire a partii stangi a capului, senzatii de arsuri si intepaturi. Ce sanse de vindecare am si cat mai dureaza ? Exista si alte tratamente ?
4 comentarii
0
23-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca este bine sa ceri ajutorul unui medic neurolog, deoarece a fost afectatat nervul oftalmic, iar refacerea acestuia dureaza ceva mai mult timp! De regula se mai administreaza vitamine din grupul B (B1, B6) si antiinflamatoare de tipul Flamexin. Concomitent se iau unele masuri de prevenire a agravarii simpromelor cum ar fi evitarea expunerii la frig, umezeala sau curenti de aer.
0
23-02-2007, ora 00:00
DrMihaelaB-neurolog
Identitate neconfirmată
DrMihaelaB-neurolog
Nevralgia postherpetica este o complicatie invalidanta a infectiei cu herpes zoster virus.Ea apare datorita remanierii defectuase a nervului("vindecare cu defect") de aceea este ff greu de tratat. Daca durerile sunt paroxistice/adica survin in crize si nu continuu/ poti incerca Carbamazepina 200mg 3x1/2 iar dupa 7 zile se poate creste doza, dar ai grija ca s-ar putea sa dea somnolenta si sa nu o suporti. Daca apar aceste reactii-mai scrie-mi si mai vedem altceva
0
24-04-2007, ora 00:00
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
Stimata colega Mihaela eu optez in a trata cauza : imunitatea scazuta pe seria herpetica. Altfel ce facem ? Acoperim " murdaria" precum pisica. Personal am folosit la pacientii mei in primii ani de medicina schema cu vitamine si Carbamazepina si nu ma pot lauda ca am avut rezultate.

-*

(*modificat de admin)
0
18-04-2011, ora 20:03
Adina 13
Nu este medic/terapeut
Adina 13
Multumesc pentru raspunsuri! Recent am consultat un specialist de la Institutul National de Neurologie si mi-a spus ca pot continua sa iau Lyrica 75 atata timp cat am nevoie (1 cp/zi - dimineata). In plus, mi s-a trimis din Canada Neuragen, un preparat homeopatic din plante cu care ma ung pe regiunea afectata (pe frunte, in stanga), mai iau un complex de vitamine B. Nevralgia e suportabila, probabil ca m-am si obisnuit cu ea... Intr-adevar, trebuie sa-mi intaresc imunitatea pentru a ma feri de o recidiva a bolii zona zoster. Inca odata, multumiri!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Simptome diferite în infecţia cu virusul herpetic ar avea legătură cu variaţii în expresia genelor virale
  • 10 informații importante despre herpes
  • Vaccinarea împotriva herpes zoster pentru o bătrânețe sănătoasă
  • Infecția virală cu herpes simplex dublează riscul de demență (studiu)
  •