nervul din masele dinti

21-11-2011
maximusmarius66
Nu este medic/terapeut
maximusmarius66
Buna ziua! Am inceput o lucrare la dintii de sus, mai exact imi imbrac toti dintii de sus, 12 bucati din portelan, din 3 bucati nu dintr.o bucata.Intrebarea mea este daca trebuie sa mi se scoata nervul din fiecare dinte, am 3 prietene care isi lucra dantura la 3 medici diferiti si la toate 3 le.au fost scosi nervii din dinti, eu imi lucrez la un alt medic si mie nu mi.a scos nici un nerv doar mi.a plombat ce am avut cariat, am avut intro parte sus imbracate maselele, pana la canin cu vreo 10 ani in urma si acum ca sa.mi fac totul mi.a scos lucrarea, mi.a curatat si replombat tot. Ma tem sa nu cumva sa fie obligatoriu sa se scoata nervul si mie nu mi.l scoate, nu stiu...cum mi.a plombat nu ma doare nimik, am facut si film la dinti, am uitat sa precizez., filmul a fost bun, nervii exista la dinti.Lucrarea ce mi.o fac este pt estetica danturii fiinca am o culoare urata la dinti si m.am saturat de acest aspect.Va multumesc anticipat si astept raspunsul, miercuri merg la o alta sedinta la stomatolog si vreau sa stiu.
2 comentarii
0
23-11-2011, ora 18:05
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
'Intrebarea mea este daca trebuie sa mi se scoata nervul din fiecare dinte'

Nu, nu trebuie. De fapt chiar este indicat sa se pastreze nervul dintilor sub lucrari. Se scoate nervul doar pe dintii care au carii foarte profunde sau in alte situatii care o cer. Dar in cele mai multe dintre cazuri, acest lucru nu este necesar.
0
23-11-2011, ora 22:46
maximusmarius66
Nu este medic/terapeut
maximusmarius66
Buna ziua D.na doctor.
Va multumesc frumos pt raspuns, am fost azi la stomatolog si am intrebat care este motivul pt care prietenelor mele li s.au scos nervii la toti dintii si raspunsul a fost : asta este strategia unor medici stomatologi, eu nu practic asa ceva.. Nervul nu se scoate din dintele sanatos doar daca este cariat si afectat prea tare dintele. Raspunsul a fost exact cum mi.ati raspuns si dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul