nerv median sectionat - sfaturi pentru o recuperare rapida

29-06-2013
citizen
Nu este medic/terapeut
citizen
Buna ziua!

Acum vreo 15 zile am avut un accident si am 'reusit' sa imi fac o taietura de toata frumusetea la incheietura mainii drepte. Ajuns la urgenta, am aflat ca am nervul median sectionat si spre surprinderea domnisoarei chirurg, nimic altceva (tendoanele intacte). Am fost operat imediat iar astazi au trecut exact 2 saptamani de la operatie.

Operatia se vindeca destul de frumos si rapid. Momentan nu-mi simt la atingere degetele 1, 2, 3 si jumatate din inelar si cam 2 treimi din suprafata palmei (desi sunt zone mici care sunt inca sesibile la atingere) - pe scurt, cam toata zona mainii inervata de catre nervul median, incepand de la incheietura mainii spre degete.

Se pare ca operatia a reusit, nervul incepand sa-mi provoace tot felul de senzatii in degete si in mijlocul pamei inca din prima zi dupa operatie. In momentul de fata simt o senzatie de arsura in zona de sub degetele 2 si 3 si in mijlocul palmei, cateodata mici curenti care imi trec prin palma pana in varful degetelor. Cea mai suparatoare senzatie este atunci cand simt ca degetele 2 si 3 sunt vascularizate in exces, parca gata sa explodeze si imi simt pulsul care vine insotit de durere de fiecare data. O senzatie destul de familiara totusi(ca si in cazul altor accidentari) dar care este prezenta 70% din zi.

Astazi am scapat de firele operatiei (2 sapt de la operatie) iar mana inca o tin in atela. Mi s-a spus ca dupa inca o saptamana, deci 3 sapt de la operatie, pot sa renunt la atela si sa incerc mici exercitii, urmand ca la 4 sapt sa ma prezint iar la domnisoara doctor pentru alte investigatii, trimiteri prin alte parti, etc.

Ce as dori sa intreb, este cam ce ma asteapta pe viitor si daca sunt alte metode pentru o recuperare cat mai rapida si cat mai aproape de 100%. Cat timp vor continua senzatiile acestea de arsura, durerile in degete si cand imi voi recapata sesibilitatea la atingere?

Tin sa precizez ca momentan iau un complex de vitamina B, imi pot indoi degetele aproape de 45 de grade fara alt ajutor si am 26 de ani. Din cate am observat eu, ma vindec destul de rapid, aproape in toate cazurile mai rapid decat pronosticul medicilor (am avut 2 accidente de motocicleta destul de 'bine plasate' pe corp). Orice sfat este bine primit, sau daca este cineva care a trecut prin toata treaba asta si-mi poate spune cam la ce sa ma astept, ar fi super.

Multumesc pentru atentia acordata!
Sa traiti bine! :)
2 comentarii
0
01-07-2013, ora 14:16
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Dupa ce dai jos atela, foloseste mainile pentru activitati curente, cat mai mult. Eforturi fizice mari, se recomanda dupa 6 luni de la traumatism. Si inca ceva, dupa traumatismele nervilor, ar fi bine sa nu faci fizioterapie, masaje, proceduri care pot stimula inflamatia si cicatrizari vicioase ale nervilor sau ale altor structuri lezate ale mainii, exces de tesut ciatriceal.Poti face in schimb diverse exercitii de miscare a mainii, cat mai mult in cursul zilei, cam opt ore pe zi. Numai bine
0
21-04-2015, ora 12:35
NOAMY
Nu este medic/terapeut
NOAMY
Buna ziua,

Am facut saptamana trecuta o interventie (radiologie interventionala) pt embolizarea unei artere.
In timpul manevrelor prin vena de la mana stanga, am simtit la un moment dat o puternica senzatie de electrocutare, care s-a transmis in degetul mare al mainii stangi.
M-am refacut relativ rapid, dupa 4 h am avut voie sa flectez mana si initial nu pareau a fi mari probleme. Dupa 24 h au inceput senzatii de amorteala in degetele 1 si 2, imposibilitatea de a intinde mana din cot la 180 grade (extensia completa determina senzatii puternice in brat de tip 'curentare').
A inceput sa apara si o redoare nocturna, cu usoare dureri la mobilizarea matinala in brat. Simt arsura, furnicaturi in palma (sub degetele 1 si 2) si pe zi ce trece se accentueza (maine se fac 7 zile de la interventie)
Pare o afectare a nervului median, ce pot face in cazul acesta ? (nu sunt hematoame mari vizibile, au fost initial cateva pete mai extinse la locul punctiei, s-au retras cu gheata).

Multumesc pentru un sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul