neoplasm sigmoidian operat

29-04-2007
blabla
Nu este medic/terapeut
blabla
As dori sa stiu daca dupa operatie de neoplasm sigmoidian de aprox 8 cm mai exista riscul mare de a se extinde in tot organismul si sa se ajunga la metastaza... precizez ca operatia a avut loc acu 4 ani, controlul se face aprox din 6 in 6 luni, citostatice n-am facut, nu sunt semne de boala si totusi trebuie sa continui cu controlul tot la 6 luni.
* precizez ca mananc destul de sanatos, multe fructe, lactate, carne mai putina, nu fumez. in schimb boala e ereditara si s-a descoperit si operat pe cand aveam 20 de ani.
1 comentarii
0
05-07-2007, ora 00:00
dr_mitulescu
Identitate neconfirmată
dr_mitulescu
Teoretic, fiind vorba de un cancer, orice evolutie este posibila, dar cu cat va indepartati de momentul operatiei sansele ca bolala sa recidiveze sau sa apara metastaze sunt din ce in ce mai mici.
Ar fi trebuit sa faceti tratament citostatic care este obligator in acest tip de cancer si care imbunatateste mult rezultatul terapeutic al interventiei chirurgicale.
Fiind vorba de un cancer ereditar (de fapt nu este obligator sa se mosteneasca), este bine sa faceti acest control care poate depista orice modificare care poate surveni la nivelul colonului restant inainte ca aceasta sa degenereze in cancer si o poate rezolva in acest stadiu.
Statistic aveti putine sanse sa mai aveti necazuri, un procent foarte mare din pacientii cu cancer de colon fiind vindecati definitiv prin operatie; acesta este motivul principal pentru care, noi chirurgii, operam si tratam acest gen de bolnavi.
Va dorim sanatate si o viata lunga.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul