E posibil sa-mi intarzie ciclul pentru ca nu am mai luat luna asta anticonceptionale?

15-07-2006
Alyce
Nu este medic/terapeut
Alyce
Buna ziua! V-am mai scris si inainte si mi-ati fost de mare ajutor. Acum am si eu o nelamurire: luna trecuta am luat anticonceptionale(a fost prima data cand am luat), mi-a venit ciclul cand trebuia sa vina(desi a fost in cantitate mai mica), iar luna asta nu am mai luat, stiind k nu voi avea contacte sexuale. Luna asta trebuia sa-mi vina ciclul de doua zile.(Mie mi-a mai intarziat si alta data) Vreau sa va intreb daca e posibil sa fiu insarcinata(coc le-am luat corect si pe toate). E posibil sa-mi intarzie ciclul pentru ca nu am mai luat luna asta anticonceptionale? As vrea sa stiu, in principiu, daca se poate sa fiu insarcinata, cu toate ca am luat anticonceptionale si k mi-a venit prima luna ciclul(desi mai putin). Va multumesc mult!
7 comentarii
0
17-07-2006, ora 00:00
drcodrina
Nu este medic/terapeut
drcodrina
In primul rind, anticonceptionalele au rolul si de a regla ciclul menstrual, astfel incit, daca ai probleme cu intirzieri ar fi indicat sa le iei regulat, bineinteles la indicatia medicului ginecolog si dupa ce ai un profil endocrin bine documentat, sau daca nu ai contraindicatii de alta natura medicala ( fumatoare, varice, hipertensiune arteriala, virsta peste 35 de ani, etc.) Este foarte important sa te consulti cu medicul inainte de a lua de capul tau un medicament, mai ales anticonceptionale. In al doilea rind, faptul ca ai avut o singerare , chiar daca in cantitate mai mica, ceea ce poate fi consecinta faptului ca ai luat pastile, inseamna fie ca a fost intradevar menstra artificiala indusa de anticonceptionale, dar poate sa insemne la fel de bine, o falsa menstra, singerare indusa de nidarea ovulului fecundat. Daca iei pt. prima data pastile de acest gen, rolul lor anticonceptional in prima luna este mai redus, adica trebuie sa folosesti si alte metode de contraceptie.Este clar ca trebuie sa mergi la un consult ginecologic si sa faci si un test de sarcina.
0
17-07-2006, ora 00:00
Alyce
Nu este medic/terapeut
Alyce
Va multumesc pt raspuns.Eu am fost la un cabinet de planning inainte sa iau pastilele. De acolo mi-a zis k nu ar fi nimic daca nu iau luna urmatoare si mi-a zis sa ma protejez suplimentar doar in cazul cand iau antibiotice, cand am varsaturi sau diaree in primele 3-4 ore dupa am luat pastila. O sa-mi fac si un test de sarcina. Rezultatul lui e sigur sau trebuie sa mai fac unul dupa, indiferent de rezultat? Avortul sa face pana in maxim 12 saptamani de la contactul sexual fecundant?
0
18-07-2006, ora 00:00
Alyce
Nu este medic/terapeut
Alyce
Am facut si un test de sarcina si a iesit negativ. Credeti ca ar trebui sa ma mai ingrijorez in privinta sarcinii?
0
18-07-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Alyce, nu ai nici un motiv sa te ingrijorezi in privinta sarcinii. Menstruatia intirzie pentru ca, asa cum tu singura ai zis, ai un ciclu menstrual neregulat.
Menstruatia venita dupa anticonceptionale a fost sigur menstra artificiala indusa de contraceptive, efectul anticonceptionalelor se instaleaza dipa primele 7 pastile inghitite.
Asadar linisteste-te si nu mai cheltui degeaba pe teste de sarcina.eventualitatea sarcinii este exclusa iar menstruatia va veni. Daca vrei sa ai un ciclu menstrual regulat, poate ca ar fi bine sa iei constant anticonceptionale
0
18-07-2006, ora 00:00
Alyce
Nu este medic/terapeut
Alyce
Va multumesc mult, mult pentru sfaturi!
0
21-12-2006, ora 00:00
crina76
Nu este medic/terapeut
crina76
buna ziua! am facut un test de sarcina si a doua dunga a iesit f slab vizibila iar dupa cateva ore mi-a venit menstruatia
menstruatia trebuia sa-mi vina pe 19.12.2006
este posibil sa fiu insarcinata? de 2 saptamanii am sanii mariti si grei, alte simtome nu am
imi doresc f mult un copil exact cam de 5 ani
am mai avut sarcini dar s-au oprit din evolutie cam la 3-4 saptamani
astept raspunsul dvs.
0
22-03-2010, ora 19:24
Anda2010
Nu este medic/terapeut
Anda2010
Buna Seara!inainte de toate tin sa va anunt ca relatia mea cu partenerul este stabila(urmeaza sa ne casatorim).este primul barbat cu care mi am inceput viata sexuala acum 1 an si jumatate.de o saptamana am o neplacere cand facem dragoste.simp o usturime jos la intrare, poate fi de la prezervativ?nu este prima data cand foloseste prezervativ dar nu am mai simtit asa.cand am pus mana am simtit niste striatii pe prezervativ se poate sa fie de la sau sa am o problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Criterii de excludere a sarcinii
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Sunt însărcinată?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •