nefrectomie-extirpare rinichi

11-02-2007
lumi_dee
Nu este medic/terapeut
lumi_dee
am 21ani si acum 2luni mi-a fost extirpat unul dintre rinichi.as dori sa stiu daca se poate ce interdictii exista dupa o astfel de operatie.ma refer la alimentatie, medicamente(am auzit k exista unele care nu sunt recomandate in acest caz), si ibn general regim de viata. va rog daca ma puteti ajuta.va multumesc
3 comentarii
0
11-02-2007, ora 00:00
DrCosmin
Nu este medic/terapeut
DrCosmin
In principal trebuie sa va protejati rinichiul printr-un regim igienodietetic adecvat.Rinichiul ramas nu trebuie "stresat " printr-un aport exagerat de mare de proteine, grasimi, sare, etc. si ferit de infectii, cat si de traumatisme.Tendinta la ora actuala este de a recomanda diete vegetariene.Grasimile Lipidele se pot depune la nivelul glomerulilor renali, grabind distrugerea lor. Dieta vegetariana previne aceste depuneri si reduce colesterolul plasmatic.Totodata o dieta vegetariana bine conceputa poate asigura un aport proteic suficient. Atentie... sunt destule lipide vegetale- uleiuri etc.S-a constatat ca proteina de soia reduce colesterolul din sange si are astfel un efect protector.Nu abuzati de antinevralgic ( poate da in doze mari nefropatia fenacetinica ).Multa sanatate!
0
12-02-2007, ora 00:00
lumi_dee
Nu este medic/terapeut
lumi_dee
va multumesc foarte mult. daca voi mai avea nedumeriri sau intrebari va voi contacta. sunt placut impresionata de faptul ca am primit atat de repede raspunsul dorit. va multumesc inca o data. sunteti exceptionali.
0
12-02-2007, ora 00:00
lumi_dee
Nu este medic/terapeut
lumi_dee
in prezent urmez un tratament pentru un chist ovarian cu polidin, arcoxia si duphaston. as vrea sa stiu daca aceste medicamente imi pot cauza probleme rinichiului ramas (dreptul a fost extirpat acum 2luni). va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul