necesarul de lichide pe 24 de ore - copil un an

17-03-2011
sonia jax
Nu este medic/terapeut
sonia jax
buna ziua.as dori sa stiu care este necesarul de lichide, pe 24 de ore, pt un copil, in varsta de un an, cu o greutate de 9, 5 kg?bebe s-a nascut, cu 3, 8 kg.in ultimele luni nu reusesc sa o fac sa bea suficient, in 24 de ore bea de 2 -uneori 3 biberoane, pana in 200 ml.fac suc de fructe, portocale, mere.pere pe care il dau cu lingurita, si ceai.de menta, cu fenicul ori chimion, uneori musetel, dilutat.si apa.insa tot nu reusesc sa i dau mai mult de 600-650, in 24 de ore.cu lapte cu tot.daca bea mai mult lapte nu mai mananca suficient.ce as putea sa mai fac?
3 comentarii
0
30-03-2011, ora 13:50
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
Pt un copil de un an necesarul de lichide este de 120 - 135 ml/kg/zi.
Dar de ce dai sucul cu linguritza?! Cu canitza cu cioc poate i-ar placea mai mult, sau chiar cu biberonul cu tetina...Eu pana la 2 ani i-am dat lapte noaptea cu biberonul cu tetina, pt ca altfel nu bea destul si mai si refuza...Insa la 2 ani deja altfel copilul se acomodeaza...si de la 2 ani fara probleme a inceput sa bea si lapte cu cana cu cioc...insa o cana de la Nuk cu un cioc pt copii mai mari.

Apa simpla nu ii place? Eu nu ii dau ceai la copil decat in situatii de raceala...etc...Un dr.bun mi-a indicat asta si intr-adevar motivele lui sunt bune.

Pai.ceai de fenicul, chimion.nici eu nu as putea bea...apoi un bb de 1 an.lasa ceaiurile, ca poate bebelui nu ii plac si apoi nu o sa iti mai bea nici apa chioara daca cumva o sa o asocieze cu ceaiul...

Si bebe daca bea un biberon de lapte in jur de 200ml seara, unu dimineata, si unu in timpul zilei...e de ajuns...
Acuma depinde si de bebe...al meu la 2 ani si 4 luni...bea un bibe seara, unu noaptea si unu dimineata.doar in somn imi cere lapte, cand e treaza nu suporta laptele...depinde de mofturile bebelui.

Suc de portocale, mandarine...astea sunt preferatele copiilor in special...100ml p zi e ideal...
0
11-04-2011, ora 21:15
sonia jax
Nu este medic/terapeut
sonia jax
buna.scuze pt intarziere.multumesc pt raspuns.ii dadeam cu lingurita pt ca refuza lichidele, din sticluta.cana cu cioc, am de la nuk, dar nu i place.apa simpla o cam refuza, si in disperare am acceptat sa i dau ce vrea.cam 3 biberoane, dar nu mai mult de 160-200 ml, de lapte si in rest.cum pot.sunt deprimata rau pt ca nu bea suficient.si nu stiu ce sa mai fac, se si constipa, si nici nu mananca cum ar trebui.urmatorul pas, e vizita la un medic internist.asta e.seara buna
0
13-06-2011, ora 01:04
myreille
Nu este medic/terapeut
myreille
Ia sa incerci Extract de mladite de mesteacn pufos de la Plantextract si de mladite de maces. Au efecte fff bune la copii, , , si in constiipatie si la pofta de mancare! Incearca si ai sa vezi, sa zici cum ii merge..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul alimentației copilului în primii ani de viață asupra sănătății mentale și personalității acestuia
  • Importanța monitorizării alimentației în primele 24 de luni de viață
  • Un nou program îi ajută pe copiii mici să capete autocontrol și obiceiuri alimentare sănătoase
  • Importanța accesibilității alimentelor acasă pentru o dietă sănătoasă a copilului mic
  •