nascut fara 8 premolari

08-09-2009
red4croni
Nu este medic/terapeut
red4croni
copilul are 12 ani si 7 luni si in urma unui control la medicul stomatolog si a mai multor radigrafii dentare am descoperit lipsa acestor premolari.in vara aceasta a purtat un mentinator de spatiu provizoriu si mi s-a recomandat in continuare o proteza si in partea de sus si de jos care sa aduca dintii in fata. intrebarea mea este, aceasta proteza nu impiedica dezvoltarea mandibulei, a oaselor fetei ? cat timp va trebui sa poarte proteza si la ce varsta va putea face implant dentar?
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:36
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

proteza dentara poate ajuta la restabilirea spatiului necesar pentru ca dintii permanenti sa creasca corect si ar trebui sa nu afecteze dezvoltarea mandibulei sau a oaselor fetei la copii. Cu toate acestea, trebuie sa consultati un ortodont sau un dentist pediatru pentru a verifica daca tratamentul este adecvat pentru copilul dumneavoastra.

Durata de purtare a protezei depinde de cat timp dureaza pana cand dintii permanenti incep sa creasca si sa se dezvolte complet. In general, aceasta poate fi purtata timp de cativa ani pana cand dintii permanenti apar si se stabilizeaza in pozitia lor corecta.

In ceea ce priveste implantul dentar, este important sa asteptati pana cand copilul dumneavoastra isi finalizeaza cresterea si dezvoltarea osoasa, de obicei in jurul varstei de 18 ani pentru baieti si 16 ani pentru fete. Inainte de a efectua implantul dentar, trebuie sa se ia in considerare dezvoltarea maxilarului si a mandibulei, astfel incat implantul sa fie pozitionat corect si sa nu afecteze dezvoltarea ulterioara a oaselor fetei.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul