nas infundat noaptea de vreun an

28-08-2011
adrianabbb
Nu este medic/terapeut
adrianabbb
De aproximativ un an de zile mi se infunda nasul noaptea. Daca la inceput era mai rar, cu timpul s-a intensificat astfel incat de cateva luni mi se infunda nasul aproape in fiecare seara. O precizare: mi se infunda cand o nara cand cealalta. Problema cea mare e ca nu mai pot dormi. De obicei ma trezesc cu nasul infunat la aceeasi ora (4 dimineata) si dupa nu mai pot sa dorm. Daca ma ridic din pat, eventual imi fac si ceai se desfunda. Vreo 2 luni am folosit picaturi de nas, dar de o luna n-am mai folosit pt ca nu mai ajungea sa imi pun o data seara inainte de culcare. Am fost la un medic ORL a zis ca am rinita cronica hipertrofica si deviatie de sept. Mi-a dat un tratament un fervex, aerius si Rhinocort. A functionat doar cat timp am luat tratamentul. Mi-am facut teste de sange si nu sunt alergica. Am incercat si un tratament la salina, am fost 10 zile in speranta ca o sa fie mai bine. M-a ajutat cat sa nu mai folosesc picaturile, si cam atat. Am incercat sa folosesc un aparat numit Salin pt umifierea aerului noaptea, dar tot nu merge. Pe langa asta am mai incercat si tratamente naturiste cu propolis, hrean.

Inteleg ca am cornetele hipertrofiate, si ma gandesc sa incerc o operatie cu radiofrecventa. Dar ce ma nelamureste e ca nasul mi se infunda doar cand stau in pat, iar daca ma ridic in picioare se desfunda. Pe langa asta sunt intr-o perioada mai stresanta, si asta contribuie la insomnie, si ma gandesc sa nu fie si pe baza nervoasa infundarea nasului (nu inteleg de ce ma trezesc cu nasul infundat la aceeasi oro). Pe de-o parte e insomnia de la stress si insomnia de la respiratie. Eu cred ca cele 2 se influenteza reciproc, pentru ca n-am mai dormit bine de atata vreme sunt foarte obosita.

Intrebare: am vazut ca ati recomnadat colargol in cazuri similare. Ar fi asta o idee buna si in cazul meu? Daca da, va rog ziceti-mi si cum sa-l iau.

Va rog ajutati-ma, din cauza pb cu somnul am ajuns la capatul rabdarii. Sunt nedormita, irascibila, si efectiv nu pot sa fac nimic in timpul zilei.
7 comentarii
0
28-08-2011, ora 17:44
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. sistemul nervos si cel circulator se influenteaza reciproc...
cornetele nazale au aspect cavernos ( cu multe vase )... de aici si factorii care duc la infundarea nasului pot fi diferiti
de la variatiile de tensiune arteriala, de la slabiciunea peretilor vaselor sangvine ( lipsa vit C, rutin..s.a)
pana la dereglarile sistemului nervos autonom vegetativ...
DA folositi colargol 3 pic la 8 ore 10 ziel
Tarosin ( daca gasiti) 3 pe zi sau vit C separata si Rutin 3 pe zi separat
Pentru soomn va recomand Tinct de valeriana 30 pic la 8 ore in putina apa
de la Plafar , ceaiuri.. amestecuri linistitoare...
monitorizati tensiunea arteriala
0
29-08-2011, ora 15:46
adrianabbb
Nu este medic/terapeut
adrianabbb
Va multumesc, dl. dr! Toate cele bune!
0
05-09-2011, ora 19:27
adrianabbb
Nu este medic/terapeut
adrianabbb
Buna ziua,

As dori inca o clarificare. Nu am reusit sa gasesc Colargol dar am gasit Protargol de concentratie 1%. Tot asa sa-l iau cum ati recomandat pt Colargol? adica 3 picaturi la 8 ore?

Multumesc
0
06-09-2011, ora 10:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da e bun
0
29-10-2011, ora 23:31
balboni20
Nu este medic/terapeut
balboni20
M-ati ajutat si in trecut si sfatul dumneavoastra a fost peste diagnosticul pus de alti medici ORL la care am fost. Incep prin a va multumi din nou si prin a va mai adresa o rugaminte.

Am si eu probleme cu nasul infundat si in special noaptea si daca dorm pe spate. In trecut m-am operat de deviatia de sept pentru ca la fel respiram greu si ma raceam foarte des. Racelile s-au rarit considerabil dar respiratia nu s-aimbunatatit foarte mult. In general am o nara mai infundata, dar cand ma pun in pat si ma intorc de pe o parte pe cealalta se infunda nara pe care parte ma intorc. Noaptea ma trezesc de foarte multe ori cu nasul foarte infundat si in timp m-am invatat sa imi pun picaturi sau sa imi dau cateva pufuri cu ser fiziologic. Impresia mea este ca mucoasa se usuca din cauza faptului ca dorm cu gura deschisa si de la sforait.. Mentionez ca picaturile gen bixtonim sau rinofug imi desfunda nasul foarte bine, chiar de tot dar evot sa le folosesc pentru ca am tendinta sa devin dependent de ele.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, cu ce sa incep.Multumesc
0
19-01-2014, ora 11:33
florianb
Nu este medic/terapeut
florianb
Buna ziua, am vazut recomandarile d lui dr pt adrianabbb si, avand aceeasi problema, cu nasul infundat pe timpul noptii, eram f curios daca tratamentul a rezolvat problema?!
0
31-08-2018, ora 12:51
attilaf
Nu este medic/terapeut
attilaf
Buna ziua,

Vin cu un caz asemanator celui de sus, sper sa gasesc o rezolvare. Am fost la 2 specialisti ORL din Cluj, la interne, teste alergie.
Septoplastie in 2017-07, diagnostic ulterior rinita.
O nara mi se infunda doar cand stau intins pe pat, predominant nara stanga cand dorm pe partea stanga. Foarte rar se infunda si nara dreapta cand dorm pe partea dreapta.
Daca ma scol din pat, in cca. 10 minute mi se desfunda nara. A iesit ca nu am alergii, mi se intampla la Cluj, la Bucuresti, in Grecia etc.
In martie am facut tratament cu Avamys, in iunie-iulie cu Dymista - tratamentul a ajutat doar pe durata tratamentului.
Suspectez si o candida deoarece limba e alba. Uneori stranut 2-3 ori dar cred ca de la curent se trage. Am reflux si iau dicarbocalm.
La ORL 2 medici au confirmat ca nu este de facut nimic pe cale chirurgicala.
Ma ajuta uleiul de menta aplicat extern pe nara.
Am folosit sprayuri cu argint coloidal, uneori mai pun cand se agraveaza. Nu mi se pare ca argintul coloidal ar rezolva problema.
Folosesc zilnic Quix Extra spray cu apa sarata pentru igiena.
Ca sa pot dormi iau Melatonina de 3 mg, Somn Usor (Parapharm), 5 HTP, Borenar seara inainte de culcare si Clorfeniramin pe la 4-5 dimineata.
As vrea sa gasesc un tratament care sa elimine cauza rinitei asa incat sa nu mai trebuiasca sa ma trezesc noaptea.
Va rog sa imi spuneti ce investigatii sa fac, as vrea sa stiu cauza problemei si un tratament.
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.