nas care curge si infundat

23-09-2013
RAMONARAMO
Nu este medic/terapeut
RAMONARAMO
Buna seara domnule DOCTOR..AM SI EU O INTREBARE...CE SI CAT DOZAJ POT SA II PUN IN APARATUL CU AEROSOL PT NASUL INFUNDAT SI CARE CURGE? PT FETITAT MEA are 1 AN SI 8 LUNI..
2 comentarii
0
23-09-2013, ora 23:22
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Nu ati precizat despre ce medicament este vorba; ati intrebat doar despre dozaj.
Acum...daca doar are nasul infundat si ii curge, nu este nevoie de aerosoli (aerosolii ii utilizam in momentul in care copilul prezinta tuse).
Ce fel de secretii ii curg din nasuc? Sunt transparente, albe, galbene, verzui?
Daca secretiile sunt transparente, nu este nevoie decat de administrarea a cate 2 ml de ser fiziologic in fiecare nara, iar dupa 5 minute de aspirarea secretiilor. Daca insa acestea sunt galbene sau verzui, asta inseamna ca sunt purulente; in acest caz procedati cum v-am explicat mai sus, dar dupa ce aspirati secretiile, folositi picaturi de nas cu antibiotic si antiinflamator (Maxitrol), cate 2 picaturi in fiecare nara, de 3 ori pe zi, maxim timp de 5 zile, NU MAI MULT! Desfundarea nasului este foarte importanta la copii deoarece pot dezvolta destul de usor otita.
Daca va mai pot ajuta cu alte informatii, nu ezitati sa ma contactati!
O seara placuta!
0
27-09-2013, ora 15:37
denisuka76
Nu este medic/terapeut
denisuka76
si noi avem aceeasi problema; un ansuc mic si infundat. baietelul meu are 1 an si 4 luni si de la farmacie ne-au recomandat niste palsturi de hainute...cu eucalipt si camfor...comfort kids...sunt ok? a folosit cineva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: