muschi incordati involuntar | Forumul Medical ROmedic

muschi incordati involuntar

03-06-2014
dan023
Nu este medic/terapeut
dan023
buna seara,
de cca 2 luni am contracturi musculare severe involuntare in zona cefei doar atunci cand merg;capul are un balans involuntar in fata si in spate daca nu tin mana la ceafa, mana stanga are un balans redus fata de dreapta si un usor schiopatat la piciorul stg. am 38 ani si sunt putin speriat de aceste simptome.mersul pe jos a devenit dificil. va rog sa mi da ti un sfat o parere...ce poate fi?
va multumesc
7 comentarii
0
04-06-2014, ora 08:52
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Consultati un medic neurolog si faceti un angioRMN cerebral. Numai bine
0
05-06-2014, ora 21:28
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Trebuie neaparat sa mergeti la o consultatie la un specialist neurolog cu experienta. El va va spune daca e nevoie de investigatii suplimentare sau nu. Este foarte greu sa ne dam seama de la distanta despre ce e vorba. Trebuie efectuate mai multe manevre, testarea fortei musculare, a tonusului muscular, cu alte cuvinte trebuie sa va VADA un specialist. Dupa aceea daca mai doriti mai putem discuta.
0
06-06-2014, ora 22:38
dan023
Nu este medic/terapeut
dan023
buna seara,
am facut rmn cerebral, emg, cupru in sange, toate negative ; neurologul imi spune ca este parkinson ??? la varsta asta??? ce sa fac ?ma ingrozeste.simptome tremur partea stg mana, picior, mers incet, mana stg nu are balans ; ajutati-ma va rog
0
07-06-2014, ora 00:15
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
De obicei boala parkinson debuteaza la varste mai avansate, dar sunt si cazuri atipice, adica exceptii. Tocmai de aceea probabil v-a trimis sa faceti mai multe investigatii. Ati dozat si ceruloplasmina in sange? Boala Parkinson se diagnosticheaza doar pe baza examenului clinic si se manifesta prin urmatoarele simptome: 1.tremor (care are un anumit aspect si nu este obligatoriu), 2. bradikinezie cu hipokinezie (incetinire a miscarilor pentru care se fac anumite teste, si saracire a miscarilor automate - de ex balansul bratelor), si 3. hipertonie plastica (cresterea tonusului muscular cu numite teste clinice care se fac pentru depistarea acestuia - semnul rotii dintate si semnul Noica). La care se mai adauga si posturi in flexie (membre indoite, corp aplecat) si instabilitate posturala la mers (acestea pot apare mai tarziu in evolutia bolii). Se mai poate adauga micrografia (scris marunt). Va descriu toate astea ca sa vedeti daca va incadrati la asa ceva. Mai exista si proba terapeutica. Daca simptomele se amelioreaza la administrarea de LEVO DOPA atunci este foarte probabil sa fie boala Parkinson. Ce tratament v-a dat? Levo-dopa se gaseste in preparatele numite Madopar, Isicom, Nakom. Desi la varsta asta eu nu as recomanda tratament cu aceste preparate, se poate face o proba terapeutica. Avand in vedere ca diagnosticul de parkinson se pune eminamente pe examinarea clinica, este foarte importanta experienta examinatorului, asa ca daca vreti mai puteti cere o parere la un alt specialist. Multa sanatate va doresc, si sa ne tineti la curent.
Si inca ceva: faptul ca se manifesta mai mult pe o parte (ati precizat mana si piciorul stg) este specific pentru parkinson.
0
07-06-2014, ora 22:15
dan023
Nu este medic/terapeut
dan023
Am facut si ceruloplasmina {20}, mi a dat madopar 250, deocamdata niciun efect, mersul este incet, obosesc la mers, muschii cefei se incordeaza foarte tare involuntar doar atunci cand merg, oricum sunt cu moralul la pamant, de acum asa ceva ? ma simt izolat, singur, deprimat. servici ultrastresant. chin.poate sa fie altceva????
0
16-06-2014, ora 09:59
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Este clar ca este o tulburere de miscare, dar sunteti dupa parerea mea un caz mai particular. Cum va simtiti cu madopar? Unde locuiti? V-as recomanda sa incercati sa luati legatura cu dl dr Bogdan Popescu de la spital Colentina Bucuresti, care se ocupa de tulburarile de miscare.
0
22-06-2014, ora 14:33
dan023
Nu este medic/terapeut
dan023
am fost la colentina dar nu la dl Popescu, mi s-a spus ca am distonie+parkinson, mai grav, obosesc la mers, capul se lasa pe spate, merg incet, CALVAR, MI SA DAT AZILECT DAR NU SIMT NIMIC, DOAR DUMNEZEU MA MAI POATE AJUTA. AJUTATI- MA VA ROG
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legumele cu frunze verzi - secretul unui sistem muscular puternic È™i eficient
  • Deficitul unei enzime constituie potenÈ›iala cauză a degenerării musculare, o problemă comună în rândul vârstnicilor
  •