mucozitati in gat

20-12-2007
paulama
Nu este medic/terapeut
paulama
buna ziua,
baiatul meu in varsta de 10 ani, in fiecare dimineata.fara sa fie racit, are mucozitati in gat care ii dau o stare de voma si se chinuie sa scape cat de cat de ele;lucrul asta se intampla de aprox 1 an;spune ca il gadila nasu in timpul zilei si pufaie mereu din nas;i-am facut exudatul faringian si a iesit negativ;starile de voma le are in special in zilele in care merge la scoala;am fost si la endocrinolg si mi-a spus ca nu e nici o problema din acest punct de vedere;ce credeti ce e?si ce trebuie sa fac?multumesc !
4 comentarii
0
20-12-2007, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e posibil sa aiba vegetatii adenoide in care stagneaza secretiile, ebine sa va vada la ORL. Pana atunci faceti in fiecare seara inhalatii cu ceai de musetel in care puneti INHALANT..pana la 10 picaturi pe litru. Ceaiul nu il aruncati..faceti cu el spalaturi nazale, introducandul cu seringa in nas, ajuta la eliminarea secretiilor. Si inca ceva foarte important. Copilul nu are voie sa bea bauturi acidulate(minerala, suc), sa consume cipsuri, salate cu otet si muraturi. Nimic din ce poate sa.i irite faringele. Se consuma numai ceai si lapte cald.
Va rog sa.mi comunicati diagnosticul de la ORL
0
20-12-2007, ora 00:00
paulama
Nu este medic/terapeut
paulama
i-am scos polipii acum 2 ani, dar voi mrge la ORL asa cum ma sfatuiti.
multumesc !
0
28-07-2010, ora 20:40
vali gina
Nu este medic/terapeut
vali gina
Bună ziua, mă bucur că v-am găsit. Am această problemă, mucozităţi în gît, de aproape 3 ani. Am fost la medic, mai mulţi chiar, şi unul, ORList mi-a zis că nu am nimic, altul că este din cauza refluxului gastric, şi mi-a dat medicamente pentru aceasta, era internist, dar după cîteva luni de medicaţie şi nici o îmbunătăţire, ba dimpotrivă, am renunţat la medicamente.
Acum mucozităţile, nu mai sînt albe, au devent gălbui, uneori maronii. Ce poate fii? În special de dimineaţă, cînd mă trezesc, sînt mai multe, uneori am chiar o durere mică de gît, pînă în momentul cînd reuşesc să scot cît mai mult din ele. Sînt puţin îngrijorată, şi v-aş mulţumii tare mult dacă mi-aţi da un sfat care să mă scape de această problemă. Mulţumesc anticipat!
0
29-07-2010, ora 08:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. poate fi de la un reflux gastroesofagian.. care irita faringele, modifica calitatea mucosei faringiene si de aici imunitatea scazuta local si sensibilitate la factorii externi.
1. Redigest 3 pe zi inainte de mas aminim 3 saptamani
2. Regim alimentar strict..
NU acidulate, fructe citrice, muraturi, otet..nimic acru !!!
3. ACC 200 3 pe zi 10 zile
4 Sinupret 2 la 8 ore 10 zile
5 Inhalatii cu ceai de musetel + 3-4 pic de ulei volatil de eucalipt.. si gargara cu acelas ceai.. dupa fiecare masa si ininte de culcare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •