molar inclus in gingie

16-12-2011
carlaioana
Nu este medic/terapeut
carlaioana
Buna seara!Rasfoiesc paginile de pe acest forum si am indraznit sa vin cu o intrebare in speranta unui raspuns!De cateva zile am inceput sa am o durere insuportabila la o masea putin cariata.Am mers la stomatolog unde mi a pus un medicament si mi a indicat o radiografie!in urma acesteia a rezultat ca am molarul de minte in gingie intre o masea plombata acum 10 ani si un alt dinte!Mi s a spus ca va trebui desfacuta plomba pentru a vedea ce e acolo dar e foarte posibila si o interventie chirurgicala!problema mare este ca nu mai suport durerile!Mi s a prescris un tratament cu augmentin( deoarece am putin puroi la maseaua plombata, desi nu e umflata, iar frigul, aerul rece de afara imi calmeaza putin durerea, dar nu gheata aplicata pe obraz, doar aerul rece)si ibuprofen ambele luate la 12 ore!Dupa ce iau medicamentele ma calmeaza 3-4 ore apoi incep iara durerile!:((nu mai stiu ce sa fac oare nu as putea sa iau medicamente la un interval mai mic de timp?Mi e groaza ca acum sunt sarbatorile si majoritatea stomatologilor isi incep concediile!Ce as putea face?Va multumesc
1 comentarii
0
17-12-2011, ora 15:45
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu lua mai devreme decat ti-a prescris medicul.
Pentru dureri dentare, mie imi merge mai bine cu ketorol si tine mai mult efectul.
O sa iti treaca durerea dupa ce iti desface lucrarea si nu mai este presiune pe nerv. O sa iti puna medicul stomatolog si ceva dezinfectant pe canale.
Nu lua antibiotic decat la 12 ore, asa cum ti-a fost prescris si poti tine o batista cu apa rece pe obraz. Nu gheata, ca poti ingheta obrazul. Este destul sa fie rece.
Mergi cat mai curand ca asta dureaza. Macar sa faca tratamentul de canal si sa iti puna un ciment provizoriu si o plombezi dupa sarbatori.
Ai si tu grija cum mananci sa nu cada cimentul pana atunci.
Sa nu mananci lactate in timpul tratamentului, pentru ca acestea scad efectul antibioticelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul