molar

16-02-2009
carmen1963
Nu este medic/terapeut
carmen1963
Postez si eu problema mea, poate ma ajuta cineva, sper...
am un molar, sus, al treilea din spate. deci masea minte, molar plombat si molarul asta.
Vechiul meu medic dentist (plecat din tara in ian) a incercat un coafaj indirect, sa salveze nervul. la ultima sedinta inainte sa plece din tara a zis ca nu putem salva si trebuie scos nervul, dar nu aveam cum eu sa fac anestezie atunci ca urma sa plec la o sedinta si trebuia sa pot vorbi clar. a zis ca atunci macar sa ma curete un pic. in cca 3 sapt. m-am dus la alt dentist, careia i-am povestit totul, atat cat stiam. inclusiv ca ma doare cand ating de dintii de jos. A facut radiografie si anestezie, a zis ca deja se umblase pe canale. a zis ca scoatem nervul. a umblat cu frezele si acele subtiri cu zimti pe ele, cu care ma "freca" pe canale. a lasat deschis 4 zile. la a doua sedinta a bagat iara acele subtiri, la primul canal a fost ok, dar la ultimele 2 ma durea ingrozitor, fara sa apuce sa introduca acele prea adanc, motiv pt care a zis "e ciudat, n-ar trebui sa doara". mi-a pus ceva pansament cu vata, ca mi-au atarnat fire de vata 5 zile in gura si niste conuri albe cu maro la varf, cred. mentionez ca intre sendite nu ma durea deloc. am mers la 3-a sedinta unde din nou a intrat cu acele subtirele si din nou m-a durut. A zis ca am doua variante rezectia sau extractia. dar ca mai incercam un tratament. mi-a pus alte conuri, mai tari, taiate cu foarfeca si peste a inchis cu o pasta alba tare. intre timp a inceput sa ma doara, sambata asta, sa simt presiune inauntru, ma durea cand dadeam cu limba si simteam ca trebuie sa scot ceva dinauntru ca sa eliberez presiunea. Am sunat-o duminica sa ii spun, adica ieri si azi m-am dus la dumneaei. am intrebat-o si eu clar ce am, a zis infectie la radacina. am intrebat se vedea pe radiografie? (avand in vedere ca la momentul radiografiei a zis ca e ok radiografia), a zis ca "nu prea evident, dar altceva n-are ce sa fie, pt ca astea sunt simptomele infectiei. am intrebat "e posibil sa mai fie ramasite de nerv" a zis "nu ar trebui, pt ca atunci la anestezie eu am curatat bine pe canale". mi-a scos cu un carlig o parte din pasta alba intarita si cu o freza cred cu un ac mic si subtire in varf a inceput sa lucreze inauntru de m-a durut de mi-au dat lacrimirile si mi-a zis sa rezist inca un pic, ca n-are ce face. probabil trebuia sa scoata ce a pus pe acolo. apoi mi-a preparat ceva, alta pasta, a zis ca e pasta iodoforma nuj de care. a zis ca e ultima incercare, sa stau cu pasta asta 2 sapt si apoi daca nu trece durerea, ori rezectie ori extractie.
vreau sa stiu doar daca a procedat corect, sau doar mie mi se pare ca nu prea stie ce am, avand in vedere ca a spus "nu se vedea prea evident pe radio" "nu ar trebui sa mai aiba nerv". pai nu ar trebui sa stie sigur toate astea? si mai e o chestie, nu am citit lucruri bune despre iodoform. dvs ce parere aveti?
multumesc frumos

PS: am uitat sa zic ca azi nu m-a mai durut cand dadeam cu limba, ca aseara am luat un antiiinflamator ketonal si cand m-am dus la dentist m-a ciocanit si a durut, apoi m-a "palpat"cu degetul impingand in gingia de deasupra maselei si nu a durut deloc.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul