mirosul urat al guri.

16-08-2013
Nico0102
Nu este medic/terapeut
Nico0102
Buna seara. Ma adresez cu acest subiect ca sunt disperata cu mirosul neplacut al guri. Am 50 ani, dar mi-a placut totdeauna sa am o dantura frumosa, dintr-un accident nefericit am ajuns cu pivoti din dinti mei si placa fixa. Am schimbat de cate ori a fost nevoie, iar de la ultima lucrare am ramas cu um miros urat, chiar spalandu- ma mai mult decat trebuie si tot felul de apa de gura, mai multe tipuri de pasta, dar fara efect Va rog daca puteti sa-i spune-ti ce pot sa fac? Va multumesc.
3 comentarii
0
21-08-2013, ora 23:06
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Buna descrierea dumneavoastra aveti o lucrare protetica fixa care ar trebui igienizata corespunzator. Daca ati corelat acest" miros urat" cu schimbarea lucrarii, probabil ca sunt locuri care nu se curata suficient de bine. Pe langa periaj este utila ata dentara ( la curatatul locului unde se intalneste lucrarea cu dintii vecini, daca mai sunt ) si superfloss pentru a curata pe sub corpurile de punte, adica dintii suspendati. De asemenea, pentru antisepsizarea mucoasei o apa de gura corespunzatoare ar trebui folosita; eventual si un dus bucal poate sa va ajute, dar trebuie sa vi se arate modul in care se utilizeaza. Grija la igienizare si daca persista halena, mergeti la control.
0
02-06-2016, ora 14:56
Dinio
Nu este medic/terapeut
Dinio
Bună ziua, mă adresez și eu la dv cu speranța că mă veți ajuta pt ca sunt foarte disperat de problema mea.
Acum 4 ani mi-am îmbrăcat dinți în totalitate (sus și jos), coroana de porțelan, cel puțin așa mi sa spus și ce mă costat în jur de 1800 de euro.Pana aici totul e ok, nu mi se mișcă nu mia dat probleme inafară de ceva sângerări la început dar sa rezolvat cu timpul.
Problema este ca după un an de zile am realizat ca am un gust foarte nasol și urat mirositor al gurii...ori cât ma spăl pe dinți mirosul urat al gurii persista zi și noapte...chiar și saliva are un gust și un miros neplăcut...sunt foarte dezamăgit...disperat și chiar mam gândit sa sa îmi dau partea de sus jos și sa văd ce este dedesubtul ei, pt ca alții îmi spun ca sar putea ca dinții mei sa fie rupți sau cariați sau ca sau rupt...vreau sa mentionez ca nervii de la totii dintii mei au fost omorati...nu mai știu ce sa cred sau ce sa fac, nici nu sțiu daca este o solutie sa ai dau jos ca sa vad daca am ceva probleme, nu sțiu daca se poate dezlipi coroana sau sa nu imi rupa dintii meI pt ca stiu ca au ramas foarte fragili si subtiri...ziceam de partea de sus pt ca simt ca în zona caninilor este puțin loc, nu mult dar cred ca acolo poate sa rămână ceva resturi de alimente.Dar chiar puțin...simt doar atingând cu limba, nu se vede îndepărtată coroana sau altceva estetic.Vreau sa menționez ca coroana sus și jos este doar porțelan fără metal pe dinauntru (adică în spatele coroanei).
Va rog din suflet sa mă ajutați spunandumi ce as putea face ca sa rezolv problema, exista tratament sau ce ma sfătuÎți sa fac?...de spălat mă spăl mai mult decât trebuie...folosesc și apa de gura...dar la 10 minute saliva și mirosul gurii apare.
Va mulțumesc anticipat.
0
19-08-2016, ora 12:30
dr. Reza Sadighian
Identitate neconfirmată
dr. Reza Sadighian
Buna seara,
Cel mai probabil lucrarea protetica nu este foarte bine adaptata si de aceea se acumuleaza resturi alimentare si placa bacteriana care este foarte dificil de indepartat printr-o simpla igienizare.
Pentru inceput puteti adauga la igienizarea orala obisnuita un dus bucal, care v-a completa foarte bine periajul dentar. Ulterior puteti face o radiografie panoramica, pentru eliminarea altor suspiciuni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Distorsiunile olfactive apărute la pacienții cu COVID-19: care sunt diferențele dintre parosmie și fantosmie?
  • Pierderea gustului și a mirosului - cauze posibile
  • Miros urât lucrare dentară - cauze, explicații și sfaturi
  •