miozita?

17-05-2006
florys
Nu este medic/terapeut
florys
am o fetita de 7 ani, care in urma unor analize am descoprit tgp258, tgo 160, care in decurs de 10 zile au mai crescut tgp 360, si tgo, 198, ldh 521, fa 512, iau facut niste perfuzii cu arginina 4 zile dar analizele ramanand tot mari, apoi au cautat urmatoarele, hepatita a, b, c, epstein barr, toxoplasmoza, cytomegalovirus, hiv 1, 2, lkm1, mononucleoza, anticorpi transglutaminaza, toate aceste analize iesind bine. apoi i s-a facut un emg la care a iesit un traseu miogen in special pe piciorul drept mai accentuat. acum mi s-a propus sa-i fac o biopsie dar eu sincer nustiu ce sa fac pentru ca toata povestea asta dureaza de aproximativ 2 luni jumatate si acum ldh-ul e 612 deci a mai crescut putin si tgp -ul e 273 si tgo-ul e 160 deci a mai scazut putin, dar i s-a mai facut acum la ultimele analize si cpk-ul care e 136 si am inteles ca e in limite normale ceea ce la o miozita am inteles ca e mare nu in limite normale cum e la ea. am mai fost si la un medic neurolog care a spus ca nu prezinta atrofiere musculara cunoscand toate datele problemei. eu acum sincer nustiu ce sa mai fac ca sa o ajut, dar sa-i nu-i fac mai rau, facandu-i biopsie la care se face anestezie generala. si mi s-a mai spus de aici, eu fiind din iasi ca nu are cine, adica un medic bun care sa-i interpreteze rezultatul la biopsie. va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ? va multumesc
3 comentarii
0
03-01-2007, ora 00:00
costan1
Nu este medic/terapeut
costan1
Imi pare rau ca nu am vazut comentariul in legatura miozita pana acum. Fetita mea are acum 11 ani, dar si ea, cand avea
6 1/2ani, a fost diagnosticata cu miozita acuta. La ea s-a manifestat prin dureri musculare, slabiciuni musculare, dificultati la urcarea scarilor si o usoara ingrosare a gambelor si antebrate. La Ploiesti nu i s-a descoperit nimic, dar am fost internata la Institutul de Ocrotire a mamei si copilului "Alfred Rusescu", unde i s-au facut toate investigatiile. Bineinteles ca aici i s-au facut si enzimele musculare: TGO=123, TGP=100, CPK=425, LDH= 818, adica mi s-a spus ca au o crestere moderata fata de valorile normale. Deasemenea, a facut si un EMG la Spitalul Militar si i-a iesit un traseu de tip miogen. Am stat internata cu ea o saptamana si i-au facut toate investigatiile. Singurul tretement pentru miozita este cu prednison, care este destul de dur si cu multe contraindicatii am inteles, dar l-a fetita mea si-au facut efectul pozitiv, cu brio, adica intre timp a scapat de dureri si brusc enzimele musculare au revenit la valori aproape de normal. A facut, daca nu ma insel tratatment doua luni, iar intre timp a facut si o biopsie musculara la Spitalul Colentina din Bucuresti, rezultatul fiinde favorabil. In urma biopsiei cauza ni s-a spus ce este virala, dar ca cea fost mai greu a trecut.
0
03-01-2007, ora 00:00
costan1
Nu este medic/terapeut
costan1
Am uitat sa va spun ca la I.O.M.C. a fost internata la d-na doctor Ciofu, o femeie inimoasa si o foarte buna profesionista. Intre timp, fata mea acuza foarte rar dureri la o mana sau un picior, dar enzimele musculare sunt in limite normale.
Va urez sanatate dvs si fetitei
Gabi Leca
0
20-02-2007, ora 00:00
jonnyy5711
Nu este medic/terapeut
jonnyy5711
Buna ziua !

sufer de Miozita cu incluzii de 22 de ani. Are cineva experienta cu ce se poate trata ??

Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Miozita

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: