mezotimpanita - otita medie supurata cronica

19-10-2012
ralucapaun20
Nu este medic/terapeut
ralucapaun20
Buna ziua,

Va deranjez cu cateva intrebari, deoarece as vrea sa intelg ce se intampla cu urechea mea, sper sa ma si puteti ajuta cu cateva raspunsuri.

A inceput acum 2 luni, maxim 2 luni si jumatate cand m-am trezit cu urechea stanga putin infundata, fara durere. Nu am facut nimic o saptamana, am crezut ca imi trece, dupa o saptamana cand am vazut ca auzul nu revine la normal, am fost la doctor si mi s-a spus ca am otita si ca timpanul meu s-a inflamat. Tratamentul a fost zinnat si flamexim, biorinil spray + sa mestec guma.
Dupa 4 zile de luat antibiotic, nici o ameliorarea privind auzul, dar la control mi s-a spus ca timpanul arata mai bine. Eu in aceea perioada trebuia sa plec din tara, asa ca dupa aceste 4 zile de tratament, am zburat cu avionul.
In tara m-am intors dupa 11 zile, dar acolo am continuat tratamentul dat de medic, iar dupa ce m-am intors in tara, chiar a doua zi, am fost la control, unde mi s-a spus ca este mai rau ca prima oara cand am mers si mi-a prescris de data aceasta un alt antibiotic + aulin + antialergice + spray nas + guma.
Am inceput si acest tratament.. dupa 3 zile de tratament am mers iar la control unde mi s-a spus ca timpanul arata iar mai bine.. tratamentul vazand ca merge, conform celor spuse de medic, l-am continuat, dar nici o amelioarere privind auzul, chiar mai rau dupa ce am terminat tratamentul, urechea a inceput sa curga.
Binenteles am fost iar la doctor (tin sa precizez ca am fost la acelasi medic) si i-am spus ca a inceput sa imi curga urechea, intradevar, asa era, mi s-a spus ca infectia este dupa timpan si ca supureaza deoarece s-a perforat timpanul din cauza infectiei si ca ce curge este infectia. Tratamentul pe care mi l-a dat a fost injectii de 2 ori pe zi cu gentamincina si ambiplus.
Dupa 5 zile de injectii, nici o ameliorare si doamna doctor (care lucreaza si dansa la spitalul orl hociota, dar controlul cu ea il faceam la policlinica) m-a trimis la un alt doctor deoarece a zis ca nu mai tine de ea, ca sunt de internat si asa am ajuns la spitalul orl panduri - 'hociota' la un medic recomandat tot de dansa. Medicul fiind chirurg seful de sectie de la spitalul orl, s-a uitat pe radiografie + audiograma, mi-a spus ca e grav si ca posibil sa ma opereze (nu a zis in ce consta operatia, cu toate ca am intrebat), sa raman pe tratamentul injectabil (deja trecusera 5 zile de injectii), iar la el sa ma intorc in 3 zile. Nu m-am mai intors la dansul.
Asa ca, speriata fiind de zilele/lunile care treceau iar la mine nu era nici o ameliorare, m-am dus la un alt doctor, care mi-a spus ca nu sunt de operatie, dar ca tb tratata infectia local si ca injectiile sa nu le mai fac. Diagnosticul care mi s-a dat acolo este mezotimpanita, adica otita medie supurata cronica, cu scurgeri gelatinoase (sper ca am trecut tot, asta stiu sigur ca am retinut)
Asa ca, am inceput tratamentul local, am fost in fiecare zi la medic timp de 2 sapt, si mi s-a curatat urechea cu acel aspirator, pus picaturi cu ciprofloxacina, apoi cu cortizon (medicamentul se numeste dexametazona) si aerosol.
Acasa mi s-a spus sa imi fac spalaturi cu apa oxigenata, numai daca imi curge urechea (urechea a curs) si rivanol + picaturi ciplax + spray de nas.
Ieri (18.10.2012) mi s-a spus ca nu mai este infectia, numai ca gaura din timpan este cam mare, gaura fiind pe centru, totusi.
Eu foarte mirata ca nu mai am infectie, deoarece i-am explicat ca urechea mea curge in continuare + ca mai scoate zgomote, si mi s-a spus ca este de la conductor, dc am inteles eu bine, iar pana luni, nu trebuie sa mai fac nimic, doar sa imi sterg cu ceva steril scurgerile din ureche, dar nu sa introduc ceva in ureche.
Tin sa precizez ca am facut si o radiografie, din cate mi s-a spus, nu mi-a atins osul, infectia.
Am facut si audigrama. Cu urechea stanga intradevar aud mai prost. Graficul la urechea stanga arata ca ar fi in jurul cifrei de 40 db, cred ca diferenta dintre urechea buna si urechea bolnava este de 20db.
Nu am avut dureri de ureche in tot acest timp si nici febra.
Acum intrebarile mele sunt:
- de ce imi mai curge urechea daca nu mai este infectie?
- de unde acel lichid pe conductor si in cat timp ar trebui sa se retraga scurgerea, daca nu se retrage ce se intampla in aces caz?
- gaura din timpan, care este maricica din cate mi s-a spus, se poate reface singura, sau numai cu acea interventie de a sangera timpanul ca sa se lipeasca la loc? In cat timp s-ar reface singur?
- si ultima intrebare, dvs ce parere aveti, de cele spuse mai sus, pentru ca mie imi este foarte greu sa inteleg, cum se intampla ca in mijlocul tratamentului sa fiu bine, iar dupa cateva zile de la control, fiind binenteles in tratament, sunt mai rau.. pana cand a ajuns sa curga urechea? Cum va explicati acest lucru?

Am omis sa scriu ca nu am deviatie de sept, nu am problema cu sinuzita, mi se infunda nasul doar cand sunt racita, si nu racesc des, nu am mai avut niciodata probleme cu urechile, nici in copilarie nici ca adult.
Nu am avutr problema cu polipii, doar faceam rosu in gat, cand eram mica, dar acest lucru nu s-a mai intamplat de f multi ani, poate doar daca racesc foarte rau.

Va multumesc.
14 comentarii
0
19-10-2012, ora 17:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
inceputul problemelor a venit de la un nas infundat
urechea putea sa se vindece daca nu zburatibatunci cu avionul
schimbul de presiune la altitudine a dus la propagarea infectiei in ureche medie
gaura din timpan nu se mai inchide
cel mai corect este o interventie chirurgicala cu timpanoplastie
0
19-10-2012, ora 17:49
ralucapaun20
Nu este medic/terapeut
ralucapaun20
dar acum de ce imi mai curge urechea? de unde acest lichid daca nu este infectie?
0
19-10-2012, ora 20:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Poate fi un mucus... ca sio secretie alergica.
0
05-11-2012, ora 11:10
ralucapaun20
Nu este medic/terapeut
ralucapaun20
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsurile dvs, revenind totusi cu o intrebare.
De cand v-am scris ultima oara, acele scurgeri, mucus numite atat de dvs cat si de doctorul meu, nu au trecut.
Urechea mea curge in continuare si nu este vorba de infectie sau alergie.
Tratamentele au fost cu apa oxigenata, rivanol, alcool boricat, cortizon.
Aveti idee de ce acesta scurgere nu se opreste si care sunt efectele pe termen lung ale acestei scurgeri?
Mai stiti cumva vreun tratament pe care as putea sa il incerc?

Va multumesc sia stept raspunsul dvs.
0
05-11-2012, ora 22:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e de incercat tratamente si de experimentat-
consecintele sunt grave... mastoidita, pierderi de auz
e cazul de internare in clinica orl.. aspiratii a urechii sub microscop si tratament local... cat se mai poate
urmatorul pas... inerventie chirurgicala
0
06-11-2012, ora 10:30
ralucapaun20
Nu este medic/terapeut
ralucapaun20
tratament mi s-a facut local, in fiecare zi, dar scurgerile nu au incetat, doar fluctueaza, o data curge mai putin, o data mai mult.
de la medic mi s-a spus ca mezotimpanita nu se va intinde pt ca nu este infectie, este benigna si ca trebuie sa imi desfund trompa.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.

O zi buna!
0
31-07-2013, ora 20:46
ana20
Nu este medic/terapeut
ana20
Buna seara. Am si eu niste nelamuriri, poate ma puteti ajuta, va rog.
Azi (31.07.2013) am primit diagnosticul de otita medie supurata cronica. Mi-a explicat d-na doctor ceva ca am timpanul " culcat" pe os, in spatele ei " ceva " imi distruge partile osoase.
Imi curge ureche, puroi, nu ma doare, am timpanul perforat, d-na nu ii vede capatul sacului.
Acum 2 ani am avut un polip pe timpan, care a fost operat, scos.. dupa, a fost ok, pana in ianuarie anul curent ( aprox 1, 5 ani).
Mi-a facut audiograma, nici macar nu-mi dau seama ce este in grafic, pe partea stanga graficul cu rosu, este cam linie continua, la cifra 30. la graficul din dreapta, cu albastru, este "sus-jos-sus-jos" intre 60-70-80-60-55-65.
Mi-a spus d-na ca ar trebui sa ma operez, si aici s-a pierdut firul la mine.
La intrebare ce inseamna "operatie" am primit un raspuns pe care nu l-am inteles.
acum va rog, daca puteti:
1. ce se intampla daca nu fac operatia?
2. acum sunt pe antibiotice, presupun ca va trece puroiul, atunci se rezolva problema, sau doar pe moment se rezolva problema?
3. nu ma deranjeaza ca nu aud bine, de mic copil asa aud, pt mine e normal... aceasta " operatie" se poate face simpla, nu cu nu stiu ce reconstructie ce a pomenit d-na ( printre randuri in amintesc acest cuvant), doar sa nu mai am acea curge de puroi, dupa cum am spus, auzul cu este o problema.

Mai doresc doar sa mentionez ca am poliartrita reumatoida seropozitiva, stadiul II, si sunt alergica la praf, polen, acarieni, mucegai. Pentru toate acestea sunt pe continua medicamentatie.

Va rog daca puteti dati-mi raspuns la intrebari, sau parerea/sfatul.
Va multumesc
Daca influenteaza cu ceva, am 30 de ani, poliartrita de 8, si alergie de 2.
0
01-08-2013, ora 09:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
o otita care supureaza mult timp... distruge osul ( osteita)
de la ureche pana la creer mai sunt cativa milimetri
o otita supurata risca mereu sa se complice cu o Meningita !!!!
operatia este necesara cat mai urgent
0
01-08-2013, ora 19:55
ana20
Nu este medic/terapeut
ana20
multumesc frumos de raspuns.
toate aceste investigatii au inceput acum 1 luna cand la ceafa, la baza craniului, pe langa sira spinarii, in partea cu urechea problema, din senin m-a luat cu durere de simteam ca este un efort sa-mi tin capul, simteam ca e necesar sa -l pun jos, sa nu fie nevoie sa-l sustin eu din forte proprii. Mi s-au facut radiografii, nu se vede nimic, mi s-a facut ecografie, mi s-a spus adenopatie occipitala inflamatorie cu diametru mai mare de 1mm. In acelasi timp, am simtit cum acest " nod" a crescut, si e la palpare tare, doare la atingere, si ma deranjeaza in continuare, imi simt capatul gatului spre cap, in continua tensiune.
Credeti ca ar putea avea legatura cu problemele de la ureche? D-na doctor reumatolog mi-a zis ca nu are legatura cu poliartrita, d-na doctor de la ORl, mi-a zis ca nu de la ureche ( ca e prea departe), dl de la ecograf, ca nu e nimic special, un ganglion inflamat va trece cu antiinflamatoare ( de 14 zile i-au in continuu, si nu trece).
Vreo sugestie unde sa pornesc in continuare cu ea, chiar ar fi imposibil sa aiba legatura cu urechea?
multumesc
0
02-11-2015, ora 23:10
ioanioan
Nu este medic/terapeut
ioanioan
buna seara, am 33 ani si imi tot curge urechea dreapta putin lichid dimineata transparent urat mirositor, , imi da stari de varteji si lipsa de echilibru primele 3 ore dimineata, , cateodata ma simt bine nu sunt stari urate de rau, , , am facut analize sange, , tomograf la cap in luna mai anul asta si nimic, , , imi pun picaturi antibiotic in ureche, , orlistul zice ca am ceva dop si nual poate scoate, , zice ca nu de la ureche sunt ametelile, , , starile astea le am de un an de cand ma supara urechea, , ma durea putin, mancarimi, , , , intrebarea mea este ce sa mai incerc, , nu mai suport presiunea asta in dreapta capului si ameteli cand misc capul in stanga sau dreapta, , , vreau sa mentionez ca dupa ce ma trezesc starile astea de varteji incepe cam dupa o ora jumate de munca, , nu direct cand ma trezesc, , , , imi dati va rog un raspuns, o seara placuta.
0
03-11-2015, ora 10:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
din apcate acel ORL..ist a cam gresit
acel ' zis dop' este defapt o crusta care acopera o perforatie de timpan
posibil si un colesteatom
este urgent necesar un consult la un medic ORL.. in clinica ORL..in oras universitar
unde sub control la microscop o sa se vada mai bine timpanul si cauza secretiilor
posibil sa fie cazul de o interventie chirurgicala
fiindca acele ameteli pot vorbi si despre o fistula de labirint
0
27-01-2016, ora 00:07
ADianaC
Nu este medic/terapeut
ADianaC
Buna seara,
In ultimul an am facut otita de doua ori iar acum am din nou aceleasi simptome. Ce ar putea fi in neregula? Durerile pot fi cauzate si de curent sau frig?
Va multumesc!
0
27-01-2016, ora 14:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
otite exista de mai multe feluri
cateva forme de otita externa
cateva forme de otita medie cu perforatie de timpan sau fara perforatie
cauzele sunt diferite in fiecare caz
Numia un medic ORL.. dupa ce examineaza nasul. gatul..si urechea
poate sa spuna cauza si ce tratamente trebuei facute ca sa nu se repete
0
15-11-2017, ora 17:02
Elena Maris
Nu este medic/terapeut
Elena Maris
Domnule doctor eu nu mai stiu ce sa fac, imi pun betadina sa Isuse infecția mai repede, încerc sa o suport, doctorul imi spune ca nu e puroi ci lichid acolo, dar ma doare sub ureche in gat, mai ales cand pun betadina mai rau decat urechea, ce înseamnă si asta ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: