metastaza pulmonara

17-01-2011
sammy45
Nu este medic/terapeut
sammy45
Anul trecut mama mea a suferit o operatie de extirpare a glandei salivare, s-a constat ca a fost o tumoare benigna a glandei parotide, a urmat radioterapie toata vara si in octombrie i-a aparut din nou ceva asemanator unei tumori, in obraz, a fost din nou programata pt radioterapie, dar intre timp a suferit o fractura de femur, a fost operata punandu-i-se o proteza, prilej cu care a facut o radiografie la plamani, aparand suspiciunea unor mici pete. I-am facut un CT si s-a constat o metastaza de la cancerul de parotida. Am discutat cu un oncolog si ne-a spus ca varsta mamei, are 81 ani, nu are rost sa o chinuim cu chimioterapie. Nu am avut curajul sa-i spunem nici mamei, nici tatalui, dar ne chinuie gandurile ca nimeni nu are dreptul sa hotarasca pt viata cuiva si dorinta de-a trai. Ce s-ar putea face ca alternativa la chimioterapie?
3 comentarii
0
30-06-2011, ora 20:08
Nelu Bercioiu
Nu este medic/terapeut
Nelu Bercioiu
Întâmplător făcând un CT pentru prostată, au scris pe buletinul de examinare şi următorul aliniat :
Segmante bazale pulmonare cu multiple imagini micronodulare cu aspect de determinări secundare.
Asta se datorează probabil faptului că în urmă cu doi ani m-am lovit foarte puternic în partea stângă la ultima coastă de jos.După ce s-a vindecat durerea propriu zisă ( a coastelor probabil), am, rămas cu un fel de jenă care seamănă cu o mini balonare locală, care rar, apare şi dispare.Am 67 ani şi niciodată nu am fost în spital şi în afară de un ulcer care s-a vindecat singur de circa 20 ani, nu am suferit de nici o maladie
Vă rog frumos să mă lămuriţi cam despre ce ar fi vorba.
Mulţumesc din suflet
Speedy43
0
04-07-2011, ora 18:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pentru sammy45: cand oncologii decid ca tratamentul are mari sanse sa faca mai mult rau decat bine, ei trebuie ascultati. chimioterapia nu vindeca un cancer metastatic! alternativa este, mai ales la varsta ei, luare in evidenta intr-un serviciu de ingrijire paliativa/terminala, pentru evaluarea si controlarea simptomelor de catre medici specializati in asa ceva, cel putin in momentul in care aceste simptome incep sa apara.

pentru Nelu: radiologii au vazut pe examenul CT de plamani niste imagini ce lor le sugereaza, cu probabilitate inalta, METASTAZE, adica raspandiri de la distanta ale unui cancer care nu a fost identificat. pentru asta, trebuie sa te prezinti intr-un serviciu de oncologie sau intr-un spital unde poti face analize, la cererea unui clinician, care sa elucideze daca intr-adevar este vorba de un cancer sau nu. in locul tau nu as sta mult pe ganduri, nu vrei sa lasi lucrurile sa progreseze, in cazul in care chiar e vorba de un cancer in stadiul metastatic! lucrurile astea nu au nici o legatura cu lovitura ta de la coaste de acum 2 ani!
nu te panica, dar lucrurile trebuiesc elucidate!
mult succes!
0
07-07-2011, ora 08:04
Nelu Bercioiu
Nu este medic/terapeut
Nelu Bercioiu
Mulţumesc pentru răspunsul la întrebarea mea. M-am programat la un specialist oncolog pentru 11.07.2011.
Vă voi ţine la curent cu rezultatele.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Descoperire crucială în domeniul cancerului de sân metastatic
  •