metastaza

20-10-2010
kokoua
Nu este medic/terapeut
kokoua
nu stiu cum sa incep.
Bunicul meu are metastaze pulmonare din martie 2010. De atunci a facut citostatice si se simtea bine pana acum 3 sapt cand l-am gasit intr-o balta de sange pe care il elimina pe anus. L-am dus la spital, l-au internat, i-au pus diagnostic de " colita ischemica". L-au tratat de colita ischemica, sangerarea s-a oprit dar durerile abdominale erau din ce in ce mai intense. Cu toate astea l-au externat acum 3 zile si i-au prescris morfina. Am inteles. Nici noi nu speram in minuni, de 18 ani se chinuie prin spitale si multumim lui Dumnezeu pana acum 3 ani a fost foarte bine. Vrem doar ca sfarsitul sa nu fie atat de INFERNAL DE DUREROS. El este constipat si nu mai face nici pipi de mai multe zile. Spune ca nu il mai doare nimic dar ca vrea sa iasa afara. Asta este tot ce vrea. De ce nu poate avea scaun ? Desi mananc de 4 zile (daca se poate numi mancat, din cauza morfinei nu mai are pofta de mancare si manaca ff putin) Lichide consuma, dar nu elimina nimic. Poate face blocaj renal??
Va rog nu ocoliti mesajul meu. Daca stiti ceva va rog sa imi spuneti si mie.
Va multumesc din suflet..
2 comentarii
0
21-10-2010, ora 08:41
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Utile ar fi analizele tintite pe functia rinichiului: creatinina, acid uric si uree sanguina, sa vedeti daca e vorba de o insuficienta renala si controlat daca nu cumva are glob vezical, pentru care se impune sondajul urinar.
Acuma depinde si daca stiti sau nu de existenta unor metastaze, daca i s-a facut un CT complet, cine stie ce poate ascunde.Va recomand sa tineti legatura cu medicul de familie, cu oncologul, eventual cu un medic nefrolog.Oricum ar fi, e o urgenta medicala si daca vreti sa mai traiasca faceti ceva!
0
21-10-2010, ora 09:31
kokoua
Nu este medic/terapeut
kokoua
Astazi de dimineata a facut si una si alta. ieri nu si-a mai luat deloc morfina, pe care trebuia sa o ia de 2 ori pe zi. I -am luat niste pastilute care se numesc reishi balance si o sa le ia de maine. Daca or sa apara din nou durerile o sa ia si morfina. Cat despre medicul oncolog de care a fost tratat.nu pot decat sa-i urez sa nu aiba vreodata nevoie de persoane ca dansa. I -am cerut sfatul inainte sa iesim din spital, am intrebat-o cum va evolua boala, ce mai putem face pt a-i alina durerea. Raspunsul a fost " ce crezi ca mai e de spus ?? cauta si tu pe internet si vezi ! la ce te mai astepti ? are 70 de ani!!
Bunicul refuza sa mai mearga la medic. O sa incerc sa iau legatura cu medicul lui de familie astazi sa vedem poate e mai receptiv decat medicul lui oncolog.
Va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Sanatate!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Descoperire crucială în domeniul cancerului de sân metastatic
  •