mercur de la bec economic, periculos?

14-12-2008
remus-gabriel
Nu este medic/terapeut
remus-gabriel
Ieri am scapat pe jos in sufragerie si am spart un bec economic(marca t&g, nu stiu sigur daca acesta e cu vapori de mercur), care dupa cum stiu contine vapori de mercur.
La momentul respectiv am aspirat nestiind prea multe despre acest subiect. Mai tarziu m-am documentat putin pe net si chiar m-am speriat de ce am citit. Trebuia sa aerisesc imediat, sa nu aspir, sa arunc covorul, etc
Este chiar asa de grav si chiar exista riscul imbolnavirii de la acei vapori? Mentionez ca la momentul respectiv am facut exact cum nu trebuia pt ca nu stiam adica am aspirat cioburile, nu am aerisit decat la cateva ore, seara, dupa ce m-am informat, etc Din cate stiu cantitatea de mercur este f mica in comparatie cu cea dintr-un termometru.
Va rog daca se poate si opinia unui specialist, sunt ingrijorat pt ca am un baietel de 2 ani.
3 comentarii
0
18-12-2008, ora 14:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Mercurul, de asemenea numit argint viu sau hidrargir, este un element chimic cu simbolul Hg şi număr atomic 80. Metal al blocului d, mercurul este unul din cele 6 elemente care sunt lichide la o presiune şi temperatură apropiată de cea a camerei.[1] Celelalte metale sunt cesiul, franciul, galiul, rubidiul şi nemetalul brom. Dintre acestea, bromul şi mercurul sunt lichide la condiţii standart de temperatură şi presiune.

Mercurul este utilizat în termometre, barometre, manometre, tensiometre şi alte aparate necesare ştiinţei, deşi toxicitatea mercurului a dus la îndepărtarea termometrelor şi tensiometrelor cu mercur în favoarea celor pe bază de alcool sau celor digitale. Are multe întrebuinţări în cercetările ştiinţifice, dar şi în restaurarea dentară ca material de amalgamare. Obţinerea mercurului se face prin procesul de reducere al cinabrului.

Depozitarea mercurului se face prin obţinerea unor forme insolubile, cum ar fi sulfura de mercur(compus inofensiv), însă e otrăvitor în forme solubile, cum ar fi clorura de metil."

Mercurul este foarte nociv pentru sanatatea omului. Cea mai mare "sursa naturala" de mercur este pestele, datorita poluarii oceanelor. De aceea majoritatea nutritionistilor, in special cei care merg pe medicina hipocratica, interzic cu desavarsire consumul de peste.

Pt a fi linistit va rog sa va faceti o analiza toxicologica care consta in determinarea cantitatii de mercur atat din sange cat si din urina. Aceste 2 analize le puteti face in cadrul laboratoarelor Synevo care au sedii in orasele: Bucuresti, Cluj, Constanta, Medgidia, iasi, Satu Mare, Suceava, Radauti, Campulung Moldovenesc si Timisoara. Ambele analize costa 60 de RON.

Sau, va puteti achizitiona un tester pentru metale grele. Aici gasiti mai multe info dsp tester si puteti sa il si cumparati:
-------------*

In cazul in care valorile sunt peste limita admisa in ambele cazuri (in sange cat si in urina), ar fi bine daca ati urma un tratament cu Acid Meso 2, 3 Dimercaptosucinic adica D.M.S.A, care are o actiune de eliminare sustinuta a mercurului (printre altele).

Aici gasiti mai multe detalii si il puteti si achizitiona:
-------------*

Numai Bine si stati linistit ca i se poate intampla oricui (eu am spart 4 termometre)
Sarbatori fericite!

(*modificat de admin)
0
05-12-2010, ora 20:11
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
mr. nick, link-ul dvs privind tester-ul pt metale grele este invalid

stiti de unde as putea achizitiona u astfel de produs?
0
09-12-2010, ora 03:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cemah,

Testerul pentru metale grele nu mai este comercializat de firma Medactiv (singura din România), de aceea link-ul este "invalid".
Accesaţi cu constanţă link-ul de mai jos, pentru a vedea când va fi disponibil testerul pentru metale grele - tester care, deocamdată, nu este în stoc.
----------*


Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Sărbători fericite.
Cu respect,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.