menstruatie intarziata

28-04-2008
Lorenne
Nu este medic/terapeut
Lorenne
Am 30 de ani si timp de 7 ani am luat anticonceptionale regulat, cu pauze de 3 luni pe an. Inainte de asta, am facut tot felul de tratamente pt reglarea menstruatiei (cu progesteron..) Tratamentul l.am urmat dupa recomadarea medicului si mai mult in dorinta de a.mi regla menstruatia care, de la varsta de 20 de ani a inceput sa.mi intarize din ce in ce mai mult.De 7 luni am intrerupt total administrarea anticonceptionalelor in dorinta de a avea un copil.in primele 3 luni menstruatia a venit lunar, dar de 2 luni cu intarzieri, iar acum am intarziere o luna desi nu sunt insarcinata (am facut 3 teste si nici relatii nu am avut de 2 saptamani...)Doctorita mi.a spus ca daca am avut pana acum numai menstruatie neregulata, asa voi avea toata viata. si mi.a recomandat o injectie care sa provoace menstruatia.Am mai facut asa ceva si inainte de a lua anticonceptionale, ma ajuta pe moment iar apoi luna viitoare aceeasi problema...Ma intreb..o sa am intr-adevar problema asta toata viata?oare pot avea copii? precizez ca la toate ecografiile mi s.a spus ca totul arata bine, nu am chisturi si ovarele si trompele arata bine, singura problema fiind o candidoza recidivanta si o rana pe col pe care o tratez regulat.As dori si opinia d-voastra, Multumesc anticipat.
4 comentarii
0
29-04-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Legat de menstruatie, intradevar asa este materialul dumneavoastra genetic.Puteti ramane insarcinata, dar cu tratament. Rana pe col este bine sa o cauterizati.
Toate cele bune.
0
16-05-2008, ora 00:00
magda ampoitan
Nu este medic/terapeut
magda ampoitan
am 22 de ani si timp de un an si jumatate am luat anticonceptionale jasmin fara pauza. le-am interupt in februarie. im avut menstruatia in 10 februarie, dupa care nu mi-a mai veint. am fost la dr si mi-a dat niste pastile de la care mi-a venit menstruatia in 2 aprilie. am urmat un tratament cu zanocin, flamexin, cervugid si irigatii cu ceai de galbenele. tin sa mentionez ca nici acum un mi-a venit mesntruatia, iar testele de sarcina ies negative. va rog sa nu-mi ocoliti mesajul
0
16-05-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Aceasta s-a intamplat din cauza intreruperii anticonceptionalelor.Tratamentul pe care l-ati urmat nu a avut nici o influenta asupra dereglarii menstruatiei.Este bine de stiut cum erau menstruatiile inainte de a lua anticonceptionalele.
Toate cele bune.
0
05-04-2009, ora 04:14
any26
Nu este medic/terapeut
any26
buna, sunt ana si am 26 de ani, acum 8 luni am descoperit ca am glanda hashimoto.timp de 4 luni nu am avut menstruatiesi ma simteam foarte rau, ma sufocam aveam palpitatii la inima, transpiram foarte mult, dar cel mai mult ma speriat lipsa menstrei.am fost la genecolog si ma indreptat spre o clinica sa fac niste analize, dintre care si cea hormonala.dupa rezultatele analizelor a iesit ca cea hormonala era foarte mare 26, 4.dar sa lasam asta pe urma ma trimis la un endocrinolog unde mia spus ca am aceasta glanda si am inceput sa iau tratament pentru glanda cu speranta ca ma pun la punct si cu menstra, dar nici un rezultat mai bun, am avut menstra dupa o luna de tratament cu euthirox si pe urma timp de 6 luni absolut de loc, facand tratament si cu dufaston si farlutal timp de 4 luni.acum am 2 luni de cand am inceput sa iau jasmin si ma simt bine si am si ciclu, de ce ti-am spus toate astea, pentru ca ar trebui sa consulti un medic specialist si sa vezi ce zice si el, poate iti da sa faci niste analize sau un control, pentru ca oricum esti tanara si intr-o buna zi o sa vrei un copil si o sa ia probleme, e bine sa eviti asta din timpiti doresc multa bafta, pe mine ma ajutat mult si acum miam reglat si problema cu glanda
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: