menopauza

07-11-2015
metukaseli_61
Nu este medic/terapeut
metukaseli_61
Buna am 54 de ani, sunt la menopauza de la 50 de ani nu am avut probleme pana acum de a avea placere, orgasm dar acum...? nu stiu ?ce mi se intampla stiu ca nivelul hormonilor e scazut stiu si i-au pe baza de plante pt. mi-e frica sa i-au hormoni propriu zis pt. efectele secundare. Siu ca conteaza sa fie chimie o atractie mare...dar cu ce ma puteti sfatui? As dori un raspuns de la medic sau sexolog, multumesc.
2 comentarii
0
07-11-2015, ora 11:48
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
La menopauza, se intampla destul de des ca dorinta/placerea sexuala sa scada, in stransa legatura cu scaderea hormonilor. Cercetari recente arata o stransa legatura intre tratamentul cu hormoni sintetizati si cancerul de col/san. In strainatate s-a cam renuntat la terapia de sustitutie cu hormoni tocmai din aceasta cauza. Varianta naturista (fitoestrogeni) se pare ca este mai bine tolerata de organism. Mai exista si variante locale (lubrifianti) si stimulente naturiste (urmariti siteul meu si veti gasi in scurt timp niste recomandari).
Pe de alta parte, exista si un mare beneficiu al menopauzei: nu mai exista riscul de sarcina. Asta ar trebui sa duca la o relaxare in viata intima, sa faceti lucruri pe care nu le-ati mai facut, adica sa aduceti noutate in viata intima. Aceasta noutate poate tine 'flacara' aprinsa. Adaugati pozitii noi, locuri noi etc.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
22-05-2016, ora 14:30
metukaseli_61
Nu este medic/terapeut
metukaseli_61
Da multumesc pt. raspuns, dar am o problema care nu stiu daca trebuie sa ma preocupe? am luat tot pe baza de plante Aktiv- Meno ci soia izoflavone+ calciu+vit. d3 din 3 mai si in data de 16 mai mi-a venit ciclul -3 zile cum imi venea normal am plecat la ginecolog care m-a trimis la o analiza de sange plu sa-mi fac o ecografie. Eu ma simt bine, nu am avut niciodata probleme nu stiu care e situatia stiam ca produsele din plantele pot lua, de celelalte mi-e frica;se poate sa am ciclul normal dupa aproape 5 ani decand nu am ciclu?... Va rog rumos sa-mi raspunde-ti, multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Sexul si menopauza

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza afectează calitatea vieții sexuale a femeilor sau poate chiar să o stopeze
  •