meniscectomie corn anterior menisc median

24-02-2011
ana ana ana
Nu este medic/terapeut
ana ana ana
buna ziua m-am operat acum o luna de leziune de menisc median, medicul mi-a spus ca pot sa ma sprijin total pe picior.in prima saptamana nu ma durut, dar acum ma doare foarte tare si trebuie de la 01.03.2011 sa incep recuperarile si sunt disperata deoarece nu ma pot sprijini in picior si ma doare f tare cand il indoi. la 3 saptamani dupa operatie am mers la un medic ortoped din orasul in care locuiesc, s-a uiat pe iesirea din spital si mi-a spus ca cornul anterior de la meniscul median nu deranjeaza si nu trebuia sa fie scos(operatia am facut-o in alt oras la o clinica particulara).mi-a mai spus ca dupa cum ma doare ar trebuii SA MA OPEREZ DE MENISC!!!???ce se intampla cu mine? e normal asa?voi mai putea merge fara sa ma doara? multumesc anticipat pentru raspunsuri
9 comentarii
0
24-02-2011, ora 22:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu se poate elabora un raspuns precis fara cunoasterea premiselor: situatia preoperatorie, cea intraoperatorie si evolutia post-operatorie.
Exista, uneori, probleme legate de vindecare, mai ales daca pacientul a "fortat" genunchiul in primele saptamani post-operator.
Cred ca raspunsul ii apartine chirurgului care a practicat operatia, dansul cunoscand cel mai bine premisele.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-02-2011, ora 20:49
ana ana ana
Nu este medic/terapeut
ana ana ana
ce am de facut acum?oare o noua interventie chirurgicala va rezolva problema ?
0
26-02-2011, ora 21:01
ana ana ana
Nu este medic/terapeut
ana ana ana
pe iesirea din spital medicul mi-a scris mers cu sprijin total fara flexia fortuita a genunchiului.este adevarat ca am mers si ma-m sprijinit pe picior, dar eu zic ca nu am exagerat.ce inseamna forat. dupa ce m-am operat am coborat scarile de la etajul 2, am mers pe jos pana la masina, apoi acasa am urcat scarile pana la etajul 1 si in urmatoarele zile am mai mers pe jos prin casa, asta inseamana ce l-am fortat prea mult?
0
27-02-2011, ora 17:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu se poate elabora un raspuns precis fara cunoasterea premiselor: situatia preoperatorie, cea intraoperatorie si evolutia post-operatorie.
Cred ca raspunsul ii apartine chirurgului care a practicat operatia, dansul cunoscand cel mai bine premisele situatiei D-voastre.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-06-2011, ora 21:17
ana ana ana
Nu este medic/terapeut
ana ana ana
buna seara, am 52 ani, revin din nou si va rog sa ascultati din nou povestea mea ca sunt foarte disperata.am facut meniscetomie partiala corn anterior menisc medial dar inainte de asta am facut RMN -, , concluzii:modificari degenerative nespecifice ale genunchiului stang cu leziuni asociate osteocondrale si ligamentare.am facut recuperare dupa 4 sapt de la operatie timp de 2 saptamani. in acest timp si dupa aceea am simtit ca genunchiul imi fuge si in spatele genunchiului ma tine ca un elastic.am mers la doctorul care ma operat si mia recomandat sa fac in continuare gimnastica, lucru pe care nu am mai putut sa il fac deoarece ma durea foarte tare. am repetat RMN -, , degenerescenta meniscala minima hidrartroza. ma doare piciorul FOARTE TARE (oiciorul stang la care am fost operata) si ma doare si piciorul drept de nu mai pot sa merg.am fost la un alt spital unde mi sa spus ca dupa RMN nu ar fi nimic de operat dar pentru ca ma doare asa tare trebuie sa fac din nou artroscopie sa vada despre ce este vorba.SUNT DISPERATA nustiu ce se intampla cu mineun medic a zis ca sar putea sa fie artroza si sa am nevoie de proteza.am 4 luni de la operatie si ma simt mult mai rau decat inainte de a ma opera.NU POT sa ma obisnuiesc cu gandul, , NU MAI POT SA MERG, , si nu mai pot de durere.va multumes pentru ca va pasa de problemele noastre, a celor in suferinta.
0
10-06-2011, ora 21:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu ne-ati precizat elemente importante: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, traumatisme in antecedente, alte antecedente reumatologice-inflamatorii, metabolice, vasculare etc etc.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-06-2011, ora 22:24
ana ana ana
Nu este medic/terapeut
ana ana ana
Am greutatea de 74 kg, inaltimea 1, 67 nu am practicat nici un sport, am mers pe jos 27 de ani cam 4km pe zi la servici pe jos unde lucrez la birou.Totul mi se trage de la o cazatura intrun bazin cu apa in partea interioara a genunchiului stang.Sunt foarte contrariata din cauza ca un doctor din orasul de resedinta mia spus ca nu se scoate cornul anterior de la meniscul medial.Multumesc anticipat.
0
15-06-2011, ora 00:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- este perfect posibila, si chiar foarte probabila existenta artrozei (gonartroza), in contextul celor 20 de kg in plus si in contextul celor 4 km parcursi zilnic, un efort absolut exagerat pentru cele 20 kg in plus.
- RMN-ul nu constituie o indicatie pentru artroscopie, ci numai un simplu adjuvant in mainile specialistului in artroscopia genunchiului.
- cornul anterior meniscal este mai greu accesibil artroscopiei, insa nu imposibil. Totul este o notiune de experienta si manualitate in artroscopie.
- la ora actuala se impune atat o scadere ponderala importanta, cat si reducerea drastica a efortului fizic (mers pe jos). Daca situatia se rezolva, puteti amana operatia de protezare multi ani de-acum inainte (cu conditia normalizarii stricte a greutatii). Daca insa veti continua cu aceasta greutate si cu cei 4 km parcursi zilnic, distrugerea articulatiei este iminenta si ireversibila.
u stima,
Marius uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-06-2011, ora 18:00
ana ana ana
Nu este medic/terapeut
ana ana ana
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns si ca ati citit povestea piciorului meu. Am sa incerc sa mai dau jos din greutate dar problema mea este acum ca nu pot sa merg aproape deloc, ma doare genunchiul stang (in partea laterala dinspre genunchiul drept) iar durerea se duce pana in sold si pe pulpa in jos, parca ar fi un nerv care se intine... Genunchiul imi fuge in spate cand incerc sa ma sprijin total pe el si mi-l aduc cu greutate in pozitia normala ! Am facut din nou radiografie, iar medicul ortoped care a vazut-o nu mi-a spus ca este nevoie de protezare, mi-a spus ca trebuie sa merg ( lucru pe care nu il pot face decat foarte putin din cauza ca nu ma pot sprijini total pe genunchiul stang) si mi-a zis ca trebuie sa am rabdare. Insa ce nu inteleg ca pe masura ce timpul trece situatia se inrautateste iar durerea devine tot mai insuportabila! Simt ca mi s-a dereglat si genunchiul drept si a inceput sa ma doara.. Dupa operatie nu am mai mers pe jos la munca pt ca nu mai pot ! Sunt disperata, dezamagita, descurajata... nu pot sa cred ca mi se intampla asa ceva de la o simpla cazatura.. Pana cand va dura aceasta durere?? Va multumesc ca va faceti timp sa stati de vorba cu noi, cei in suferinta !!
Dumnezeu sa va rasplateasca timpul pe care il sacrificati pentru problemele noastre!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un număr mai mare de pași zilnic reprezintă o bună metodă de a evita complicațiile postoperatorii
  • Operația nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acuratețe riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operație (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienții la risc de disfuncții cognitive postoperator
  •