meningiom

28-10-2012
1975ramona
Nu este medic/terapeut
1975ramona
As dori sa stiu care sunt sansele de recuperare ale unei paciente in varsta de 59 de ani care in urma unei interventii chirurgicale prin care s-a extirpat complet o tumora (meningiom) a ramas cu deficiente de vorbire, hemipareza pe partea dreapta, dificultati de concentrare si pierderi de memorie. Rog persoanele care au intalnit cazuri similare sa-mi trimita detalii.Va multumesc!
2 comentarii
0
28-10-2012, ora 23:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu se poate estima asta fara mai multe detalii, care sunt numai in posesia neurochirurgului care a operat-o. unul dintre principalii factori este cat de repede recupereaza imediat dupa operatie. chirurgul ce v-a zis, ca atare ?
0
29-10-2012, ora 12:33
dr carlogogorita
Identitate neconfirmată
dr carlogogorita
1975ramona. Simptomatologia prezentata de tine mai sus este specifica AVC, sau dementelor sangvine adica, afazie, apraxie, agnozie. Sigur ca se poate recupera prin fizioterapie, logopedie si terapie medicam. Neurochirurgul care a operat iti poate face un plan de recuperare individualizat. Pacientii cu astfel de afectiuni sunt foarte reticenti la planul de recuperare datorita efortului maxim care trebuie depus precum si durerilor. Cu vointa si perseverenta, in timp, se poate recupera. Succes.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.