membrana sinusala perforata?

22-10-2008
alinanca
Nu este medic/terapeut
alinanca
buna ziua!
imi cer scuze ca nu am o terminologie proprie, dar sper sa pot fi explicit:
de 6 zile am fost operat la radacina unui molar. era o infectie si am inteles ca mi-a taiat din radacini partea infectata. doar dupa 4 zile a inceput sa se desumfle. mi se infunda nara de pe partea cu molarul operat siparca si urechea. acum m-am trezit dimineata cu o umflatura care urca pe langa nas pana la ochi. in timpul oeratiei, cand i-am spus ca ma doare, chirurgul a zis ca "e posibil" sa fi atins membrana sinusala, care e mai sensibila. va rog sa imi spuneti, daca se poate, daca s-a perforat, si in cazul acesta ce trebuie facut, ce riscuri sint, daca se inchide singura sau nu? pt mine e foarte important pt ca sunt cataret de opera si imi afecteaza grav cariera o problema cu sinusurile. in momentul de fata ma aud diferit cand cant, ceilalti la fel, si asta e grav pt mine.
stomatologul de la clinica respectiva mi-a spus sa iau bixtonim, 3 picaturi pe zi, si sa am grija sa nu suflu nasul tare sau sa stranut, ca se va inchide singura. chirurgul mi s-a parut brutal si repezit. parca era hotarat sa doboare copacul cu drujba, fara sa ii pese de ce in jur. nu mi s-au prescris antibiotice, nu mi s-a dat niciun fel de indicatie, mi s-a spus doar de comprese cu apa rece si in rest mi s-a spus sa "traiesc normal".
va multumesc anticipat.
5 comentarii
0
23-10-2008, ora 13:45
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Daca nu s-a infectat, intr-adevar membrana se va reface singura in aprox. 2 sapt. timp in care nu aveti voie sa suflati nasul si atentie la stranut. Pentru ca prin natura meseriei fortati sinusul, la dvs refacerea poate fi mai greoaie si poate dura mai mult (ideal ar fi daca ati putea sa luati un mic concediu). Ca tratament in aceste 2 sapt. nu aveti nevoie de nimic. Antibioticul se recomanda numai in caz de infectie. Pentru a fi sigur ca nu este infectata membrana sau ca nu ati facut o sinuzita puteti face o "radiografie pentru sinusurile anterioare ale fetei". Numai bine!
0
23-10-2008, ora 14:06
alinanca
Nu este medic/terapeut
alinanca
va multumesc pentru raspuns!
0
27-10-2008, ora 09:16
alinanca
Nu este medic/terapeut
alinanca
mai am o intrebare: cat timp poate sa dureze inflamatia de la radacina? nu se vede ca ar mai fi umflat, insa se simte daca pun mana
0
27-10-2008, ora 13:27
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Inflamatia este reactia fireasca si normala a organismului dupa un traumatism reprezentat in cazul dvs de interventia chirurgicala. Totodata inflamatia ne arata ca organismul a inceput sa reactioneze spre vindecare. De regula ea atinge un maxim la 2-3 zile de la interventie si dispare in aproximativ o sapt de la interventie. Spun de regula pentru ca aceste date sunt relative, ele variaza foarte mult de la pacient la pacient. Oricum, chiar si in cazul unor complicatii cum aveti dvs atat inflamatia cat si senzatia de jena la atingere ar trebui sa dispara complet. Singurul semn care ar trebui sa va nelinisteasca si sa va trimita imediat la medic in aceasta perioada este aparitia durerii de intensitate mare sau in crestere. Numai bine si vindecare rapida!
0
28-10-2008, ora 09:59
alinanca
Nu este medic/terapeut
alinanca
va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: