melanom

28-01-2012
droxi1
Nu este medic/terapeut
droxi1
buna ziua,
apelez la dvs. pentru ca sunt derutata si nu stiu la ce specialist sa merg. Este vorba de mama mea, in varsta de 74 ani care in urma cu 12 ani si-a rupt o alunita situta pe spate. La vremea respectiva parerea dermatologilor a fost impartita, unii au zis s-o operam, altii nu. Ne-a fost teama de interventie asa ca mergea anual la cotrol la dermatolog. Am uitat sa precizez ca dupa rupere avea aspect neregulat si destul de mare. In timp s-a micsorat, aspectul ei fiind ca o pata la nivelul pielii.In luna decembrie mama a facut zona zoster si am mers iar la dermatolog.Crema pe care i-a prescris-o pt. zona zoster a spus ca poate s-o foloseasca si pe melanom. Dupa un timp i s-a facut o crusta care s-a rupt antrenand cu ea si un lichid vascos, cauciucat. Acum aspectul a devenit f urat, are o crusta f. grosa si uscata, fara ulceratii. Am facut o dermatoscopie ( dar nu mi s-a dat un rezultat ), mi s-a spus ca trebuie operata urgent, grosimea fiind de 5, 9mm., avad un diametru de 3 cm dar avand pete si pe alte zone mai indepartate, pe o raza de cca 6 cm.NU stiu cat de grav este, adica daca se mai poate opera in acest stadiu. Daca s-ar putea sa-mi recomandati un medic.Pe 30.01 am progamat-o la CT.
Va multumesc.
1 comentarii
0
30-01-2012, ora 17:55
droxi1
Nu este medic/terapeut
droxi1
La CT s-a mentionat: deformare si ingrosare tegumentara la nivelul planurilor cutanate dorsale in partea stanga de 17 mm.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul