medici nutritionisti??

14-08-2008
rocket27
Nu este medic/terapeut
rocket27
stimati domni doctori nutritionisti (si nu numai),

cu respectul cuvenit pt activitatea si preocuparile dvs, imi iau permisiunea sa intreb aici daca nu cumva intrebarea mea precedenta despre dieta alcalina a fost considerata un moft, o "noua fitza", aruncata pe forum doar de dragul de-a ma alinia si eu curentelor "trendy" din domeniu? de aceea nu a fost invrednicita cu un raspuns? ca de altfel, destul de multe intrebari din sectiunea asta...
ce se intampla oare? de ce exista o asemenea sectiune a forumului sau de ce o asemenea specializare a medicinei? daca tot se considera ca poporul se hraneste dupa bunul plac sau in cel mai bun caz "dupa ureche"?? neamul asta e prea prost si prea inghesuit din toate pdv ca sa merite un sfat COMPETENT? aici sau in cabinete dvs?? am vazut ca sunt muuulte cereri pt o dieta personalizata. as fi vrut sa cer si eu una, insa analizand forumul am vazut ca astfel de raspunsuri nu se primesc. ok, de ce nu le raspundeti amaratilor "cautati un nutritionist sa va alcatuiasca o dieta personalizata pt ca asta e treaba lui". multa lume ar intelege un astfel de raspuns, pt ca e NORMAL ca calci pragul specialistului care sa te asiste intr-un program stiintific de reglare a greutatii corporale. si e normal SA-L PLATESTI pt asta! sau SI MAI NORMAL ar fi sa ai servicii platite prin asigurare pt asta!
pt ca, dlor doctori, au aflat TOT MAI MULTI AMARATI ca obezitatea este cauza principala a unor boli devastatoare: cele cardiovasculare, diabet, cancer. si, credeti-ma, nu au aflat pt ca sistemul sanitar romanesc a facut ceva ca populatia sa constiienteze asta! nici macar la consultul medical obligatoriu anual medicul de fam cand isi vede pacientul nu-i spune ca e supraponderal si ca ar trebui sa incerce sa intre-n normalitate! de ce sa se axeze oare medicina romaneasca pe PREVENTIE??? sa incerci sa previi o boala traind sanatos e un moft, nu-i asa? nu aduce profit ramurii medicale. ori, sa stiti ca sunt si oameni care v-ar asculta sfaturile si care tare n-ar vrea sa ajunga in stadiile bolilor de mai sus. sau in stadiile nici unei boli.
cred ca multi romani ar merge cu responsabilitate, cu drag, la un medic care s-ar arata PREOCUPAT sa le mentina starea de sanatate, nu doar sa rezolve pompieristic niste mancarimi, bube, tumori etc atunci cand boala s-a instalat, cand organismul sufera si depune eforturi supranaturale ca sa se insanatoseasca - asta intr-un caz fericit! cu durere in suflet afirm ca nu voi vedea niciodata asta in tara mea! poate nici copiii mei nu vor avea sansa! mda... cum sa visez eu la asta, cand uitati-va si dvs ce intrebari sunt pe site-ul asta?? lumea merge la un cabinet medical pt o suferinta oarecare, insa colegul dvs il lamureste "beton" despre suferinta lui, despre tratament etc. oamenii cer pe aici sa li se interpreteze analize, sa cunoasca daca exista si tratamente alternative, sa stie daca exista unele interactiuni etc. insa medicul caruia i-a calcat pragul NU PRESUPUNE ca e de datoria lui sa faca asta! nu are rabdare, nu poate explica fiecarui incuiat ce complicata treaba se petrece cu organismul lui. si-atunci il paseaza! unui alt medic sau site-urilor de acest gen. pt ca pacientul e bulversat si trebuie sa-si caute un raspuns...

concluzia? romane, VINDECA-TE SINGUR! invata sa-ti cunosti propriul organism si sa-l racordezi corect la lumea exterioara astfel incat sa-i mentii echilibrul cat mai multa vreme. nu astepta ajutor si sprijin dintr-un cabinet medical din romania, pt ca medicii de aici sunt muuult prea obositi de "starea de boala" ca sa-si doreasca sa fie "deranjati" pt a mentine starea de sanatate a cuiva. cat e de trist!
imi vine in minte si-o alta concluzie acum - una foaaarte sugestiva pt aceasta problema, una de care ar fi trebuit sa tin seama inainte de-a posta intrebarea despre dieta alcalina. am s-o scriu aici ca sa vedeti ca am inteles in cele din urma ce trebuia sa inteleg. ( e in engleza, pt ca am tinut-o minte asa cum am gasit-o, pe un site strain):
"a quarter of what you eat keeps you alive.
the other three quarters keeps your doctor alive".

va multumesc pt rabdare!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.