medicamente in timpul sarcinii

10-05-2012
simonadumitru
Nu este medic/terapeut
simonadumitru
Buna tuturor;sunt insarcinata in 9 saptamani;in urma cu 5 zile am avut o migrena ingrozitoare, nu am mai putut rezista si am luat o pastila de ibalgin forte;acum aproximativ o saptamana am mai luat o aspirina tamponata si un paracetamol sinus;problema mea este ca nu stiu cum si in ce mod afecteaza dezvoltarea fatului, mai ales ca este foarte micut;am fost pana acum la un singur control;doctorul meu este in concediu;eu stiam ca este interzis antibioticul pe perioada sarcinii, nu si un banal paracetamol;va rog din suflet sa imi scrieti daca ati avut un caz similar;sotul ma linisteste zicand ca nu e grava problema;nu vreau sa cred ca sunt o mama denaturata, vreau sa aduc pe lume un bebelus sanatos;astept mesajele voastre.Multa sanatate va doresc si sarcina usoara.
4 comentarii
0
10-05-2012, ora 10:20
nekunoskuta
Nu este medic/terapeut
nekunoskuta
Respira adanc si relaxeaza-te! Eu am descoperit sarcina la 7 saptamani si am innebunit stiind ca luasem medicamente de raceala (teraflu pliculete si nu mai stiu ce comprimate de supt) desi greseala mea a fost ca stiam ca suntem "in lucru" pentru bebe dar pur si simplu nu mi-am dat seama, eram prea racita si ma gandeam doar la remediu. A fost primul lucru pe care l-am spus medicului ginecolog si dansa m-a asigurat ca o pastila-doua nu afecteaza dezvoltatrea fatului, rau poate face un tratament cu un medicament daunator. Acum am o fetita de 9 luni perfect sanatoasa.

In alta ordine de ideii, am o...cunostinta mai..."scurta" la minte. In prima sarcina s-a operat de apendicita fara sa spuna medicilor ca e insarcinata, nu s-a gandit ca ar fi relevant si in a doua sarcina a facut tratament intensiv pentru gripa, la recomandarea medicului de familie caruia nu i-a spus ca e insarcinata pentru ca, din nou, nu i s-a parut relevant. Acum are doua fetite sanatoase.

Cat despre "mama denaturata", stai linistita, nu e cazul sa te consideri asa. Eu asa ma consideram cand aveam treaba si-mi lasam fetita sa se joace singura in patut (avea 3-4 luni) chiar si cateva ore (mai treceam pe la ea, bineinteles :) ) si imi faceam mustrari de constiinta ca nu am mai multe maini sa fac si curatenie si mancare si sa ma joc cu ea. Acum, fatza de prietenele mele care nu pot iesi din camera pentru ca le plang copii cand ies din raza lor vizuala, eu ma consider norocoasa, o las in tarc sa se joace si eu imi vad de treburi.

Sanatate multa si sarcina usoara!
0
10-05-2012, ora 10:27
simonadumitru
Nu este medic/terapeut
simonadumitru
Iti multumesc din suflet pentru raspuns si mult noroc cu dulceata ta.Doamne ajuta!
0
10-05-2012, ora 11:24
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Le-ai luat, asta e, n-o sa se intample nimic din asta...dar, fara acordul medicului nu lua absolut nimic.Mie medicii mi-au permis doar No spa si scobutil.Primul trimestru de sarcina e cel mai important.Daca citetsi prospectul acestor medicamente vezi ca nu e indicat sa le iei in sarcina.Eu am avut un banal herpes pt care am aplicat un unguent si am fost certata de doctor.Pe viitor, iti recomand remediile naturiste, de genul compreselor, masajelor, etc(in functie de natura afectiunii) si intotdeauana consultul medicului.
0
24-10-2012, ora 20:52
cryss nico
Nu este medic/terapeut
cryss nico
Buna tuturor,
Am nevoie de un sfat.
Am ramas insarcinata, cred ca am intrat in saptamana a 3-a de sarcina si inca de la inceputul acesteia am luat din 2 in 2 zile, XYZAL(urmeaza sa efectuez cateva analize pentru a vedea daca sufar de urticarie asa cum a zis medicul dermatolog).In ultimele 2 zile am luat 2 pastilede doar de MEDROL a 16mg /zi(tot la sugestia medicului dermataolog) precum si CONTROLOC (pentru a nu afecta stomacul) iar cand am facut testul de sarcina si am vazut ca este pozitiv chiar m-am ingrijorat.Va rog sa imi transmiteti daca credeti ca aceste medicamente pot afecta bebelusul?
Multumesc anticipat!
Cristina
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul