medicamente hipertensiune - infertilitate la barbati?

14-08-2013
blacktulip
Nu este medic/terapeut
blacktulip
buna! am 31 de ani si o nedumerire referitoare la fertilitate. sotul meu e sanatos, 54 de ani, a mai avut copii anterior, insa sufera de hipertensiune si ia amlodipina 5mg (norvasc) si noliterax 10/2, 5 zilnic cate una din fiecare. o perioada a luat si lipanthyl nano 145 dar acum nu mai ia. acest lucru poate provoca infertilitate sau dificultati de conceptie? am citit in cateva studii medicale americane ca amlodipina poate face dificila fertilizarea ovulului de catre spermatozoid, si nu stiu daca trebuie sa schimbam medicatia. studiile sugereaza inlocuirea cu lisinopril dar nu stiu daca au aceleasi proprietati. pe de alta parte totul se desfasoara normal, incercam de 8 luni fara contraceptie si nu se intampla nimic. nu am ramas niciodata insarcinata pentru ca am luat anticonceptionale cativa ani, am avut cateva chisturi ovariene, foliculi, de mici dimensiuni, care apar si dispar, am menstruatie regulata, pap ok, analize ok, eco ovare bun, iar in urma unei ecografii intravaginale doctorita mi-a spus ca in ziua aceea se vedea ca am avut ovulatie, si ca teoretic nu exista probleme de conceptie. eu am analizele foarte bune, amandoi ducem un stil de viata sanatos, in afara de fumat ca de-asta nu am reusit sa scapam dar lucram la asta, nu pot sa spun ca facem excese sau suntem stresati, ne odihnim, facem miscare...si cu toate astea inca nimic...exista motive de ingrijorare, ce sa mai fac...sau sa mai asteptam?incerc sa nu ma panichez multumesc mult pentru sfaturi!
1 comentarii
0
14-08-2013, ora 15:00
Dr. Carmen Rusu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Carmen Rusu
Buna ziua.
Pentru inceput, sfatul meu ar fi ca sotul dumneavoastra sa faca o spermograma pentru a vedea daca valorile sunt normale sau nu.
O zi buna,
Carmen Rusu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul