medicamente contraindicate soferilor

25-02-2010
blakkiss
Nu este medic/terapeut
blakkiss
va salut.sufar de anxietate si depresie de 7 ani. am fost plecat in anglia 2 ani.cand am venit acasa a inceput calvarul.stari de frica, insomni crunte, pe urma atacuri de panica, si dupa aia depresia.de 3 ani fac tratament cu rivotril, 0, 5 dimineata si 0, 5 seara. asta ma mai tine pe picioare. acuma cu criza asta am ramas si fara servici, stau acasa cu baiatul meu de 2 ani, nevasta mea lucreaza. colac peste pupaza am aflat saptamana asta ca medicatia psihiatrica este interzisa soferilor, ce sa fac sa nu mai ies cu masina? as vrea sa renunt la rivotril, am incercat sa reduc doza, dar nu prea merge, ma iau niste stari de nu am cuvinte sa le descriu. stie cineva vre un tratament naturist sa scap de afurisitul de rivotril? sau altceva sa nu fie interzis soferilor, nu vreau sa ajung sa raman si fara carnet, rivotrilul se depisteaza in sange.risc inchisoare de la 1 la 5 ani. chestia e ca am permis din 95 si nu am probleme cu condusul nici de cand iau rivotril, dar este interzis. ma poate ajuta careva? vreau sa renunt la rivotril. va multumesc. si multa sanatate.
3 comentarii
0
26-02-2010, ora 20:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Pentru a renunţa la o astfel de benzodiazepină (clonazepam, substanţa activă din Rivotril) cu proprietăţi anxiolitice, anticonvulsivante, etc., aveţi nevoie de o schemă de reducere (discontinuare) gradată a medicamentului (eventual, în cazuri mai complicate, medicul psihiatru va înlocui Rivotrilul cu un anxiolitic mai slab din punct de vedere farmacologic, vă va recomanda menţinerea lui în schema de tratament timp de câteva zile (chiar o saptămână, două), apoi vă va reduce gradat doza la noul anxiolitic, pentru a vă scuti de stările foarte neplăcute ale scăderii dozelor de Rivotril) şi abia apoi veţi putea lua un medicament natural (sau o combinaţie de astfel de medicamente) care să vă susţină nivelul neuro-mentalo-psihic.
Cel mai indicat ar fi să consultaţi un medic homeopat sau un fitoterapeut. În ce oraş locuiţi? (pentru a vă recomanda un astfel de medic, cu permisiunea dvs. (dacă doriţi)).

Nu mai reduceţi doza fără aviz medical, pentru că veţi experimenta stări specifice sindromului de sevraj (Rivotril-ul creează dependenţă), stări care au potenţial mare de destabilizare psiho-motorie.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-02-2010, ora 13:14
blakkiss
Nu este medic/terapeut
blakkiss
da multumesc pt raspuns. am vb cu dr si a zis sa reduc treptat doza timp de cateva saptamani. si nu stiu ce sa iau pe urma.el mi a ziz sa iau sedativ pc. sunt din bistrita. o sa renunt la el chiar de stiu ca zgarii pereti. nu vreau sa depind toata viata de o pastila nenorocita. sanatate si doamne ajuta. daca sti ceva dr buni prin bistrita te rog spune mi ca eu nu am dat de nici unul.
0
28-02-2010, ora 01:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Blakkiss,

Mă bucur că aţi contactat medicul. Urmaţi îndeaproape sfaturile dânsului şi ţineţi-l la curent cu starea dvs. de sănătate. Toate cele bune!

" daca sti ceva dr buni prin bistrita te rog spune mi ca eu nu am dat de nici unul."
Ce medic din Bistriţa (ce specialitate)???


P.S. Dacă în timpul renunţării la Rivotril, aveţi simptome deosebit de neplăcute şi insuportabile, vă rog să contactaţi medicul. Nu încercaţi să depăşiţi singur astfel de stări pentru că, în tot acest timp, puteţi avea stări depresive, nervoase, agresive (indispoziţii de orice natură) etc., stări care vă pot determina să reacţionaţi anormal (să vă refugiaţi în alcool, să fiţi violent etc.). Cereţi ajutor!
P.P.S. Astfel de stări nu sunt prezente la toţi oamenii care doresc să renunţe la benzodiazepine, dar eu mi-am făcut datoria să vă informez, pentru a fi precaut.


Cu respect,
Mr. Nick;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.